Локомотив Пловдив може да направи огромен подарък на феновете на черно-белите, научи ексклузивно PlovdivDerby.com. В четвъртък в Пловдив ще пристигне комисия от УЕФА, която ще огледа стадиона в парк Лаута, за прецени, дали на него може да се изиграе домакинския мач от втория предварителен кръг на Лига Европа.

Не веднъж в последните години сме ставали свидетели на много стадиони от Източна Европа, които по нищо не превъзхождат стадион Локомотив и са посрещали мачове от подобен ранг след компромиси от страна на Европейската футболна централа.

Стадиона в парк Лаута разполага с много парко-места, перфектен терен, най-доброто възможно осветление, седалки, а целия сектор А е под козирка. Съблекалните и съдийските стаи също са в отлично състояние. Това са все предимства, които в крайна сметка могат да наведат везните в полза на Локо Пд. От клуба са готови да изпълнят предписанията, които им даде въпросната комисия, стига те да са реални и поносими.

В крайна сметка от опит глава не боли и черно-белите ще се пробват да направят този подарък на град Пловдив. Най-старият жив град в Европа не е посрещал подобен мач от 24 години, когато под тепета се игра мачът между Ботев Пд и Севиля. Срещата тогава се проведе на стадион “Христо Ботев”. Локо Пд за последно играе в Европа в Пловдив през 94-а година, когато в Пловдив гостува Лацио!

Пред Локо Пд стои и варианта Стара Загора. Съоръжението, което се ползва от Берое, също ще бъде огледано при посещението на комисията от УЕФА през тази седмица. При лицензирането си за Европа смърфовете заявиха “Лазур” в Бургас  и “Васил Левски” в София. Теренът на стадиона в морския град обаче бил в окаяно състояние, което притеснява пловдивчани.

Ето и всички възможни съперници на Локомотив:

Рома, Айнтрахт Франкфурт, Еспаньол, Уулвърхяптън, Легия Варшава, Стяуа, Малмьо, Партизан Белград, Мьолде, Аполоно Лимасол, Апоел Беер Шева, Страсбург, АЗ Алкмаар, Арсенал Тула, Виктория Гимараеш, МОЛ Види, Динамо Минск, Спартак Търнава, АЕК Ларнака, Хайдук Сплит, Роял Антверпен, Малатияспор, Габала, Жалгирис, Яблонец, Атромитос, Арис, Абърдийн, Осиек, Есберг, Люцерн, Рейнджърс.

87 КОМЕНТАРИ

  1. 5
    3

    ЦИГАНКИТЕ ОТ ЛАЛУТДЖАМИЯ ВСЕКИ ДЕН ПУСКАТ НЯКАКВА ПОВЪРНЯ В ИНТЕРНЕТ ПРОСТРАНСТВОТО С ЦЕЛ НЯКОЙ ДА ГОВОРИ ЗА ТЯХ!
    СЕГА УСЕЩАТ,ЧЕ НА ЛАЗУР ЩЕ СА 1000ПОТНИ ЦИГАНКИ И СЕ НАДЯВАТ ЕДИНСТВЕНИЯТ ИМ МАЧ ДА Е НА ДЖАМИЯТА С ЦЕЛ ДА СА ПОВЕЧЕ ОТ ЗАВЕТНИТЕ 1000 👳👳👳☪☪☪☪

    • Ооооо ти излезе ли от комата ве скапаняк селски.

  2. 1
    1

    Забравяте за кочинката около стадиона! Там положението е отчайващо! И гумените ботуши не могат да те спасят! Кал до шия! Затъването е яко и гарантирано

  3. ГЕЙ БИЛЕТЯТУ ША ГИ ПРОДАВЪМИ В ОФИСЪ!!!!
    СТОЛЮПИНУУ НА УЛИЦА „ТОДОР ШИБАЧЕВ“ 49,12 :https://im0-tub-ru.yandex.net/i?id=516fb1e58205d50ff6bbfc731a66de5e-l&n=13
    НАПРЕШ АПАПИ!:)))))))))))))))))))))))))))))) ПУФ ПАФ:)
    … да инвистиръш в КЛОАКОМОТИФФФФФФ е хвърляне на манги в канализацията!!!:)))))))))))

  4. 17

    Не по темата, но:

    снощи берлинският Унион спечели баража срещу Щутгарт и догодина за пръв път в историята си ще играе в Първа Бундеслига. Унион е известен с вярната си, всеотдайна и гръмогласна публика, с която могат да се мерят само още няколко отбора в Германия. И не става дума за показване на мускули, надвикване по парковете и бой по улиците, а за безрезервна подкрепа на стадиона — толкова, че и опитни коментатори свикнали на шумни английски стадиони трябваше да си свалят слушалките и да си запушат ушите от гърма на масите викащи в един глас “Айзерн Унион, айзерн Унион,” точно когато играта на отбора вървеше най-трудно.

    Искам да обърна внимание на реакцията на феновете на градският съперник Херта, които поздравиха Унион и написаха, че се радват на бъдещите дербита в Първа Бундеслига.

    Разказавайте тези истории. Не за хулигански сцени и тестостеронни вражди от родната действителност. Не за фенклубове, които продават гласа си на партии тип „бай ганьо прави избори.“ Не за изгорени знамена и надраскани графити.

    Разказвайте как привържениците на Унион 2009-та в продължение на година бяха основната сила в построяването/ремонта на клубния стадион — взимайки си отпуск, жертвайки съботи и недели, за да помагат на „най якоия строеж на света“ както сами го определят. Тези истории разказвайте.

    Учете ги, че любовта към отбора не се показва с мускули и бой а със съпричастност и подкрепа.

    • Докато комплексари като Станислав Мърков Стикса , Фекал лудия пенсионер , Тодор емигранта и още един двама където само псуват , обиждат и осират всяка новина без значение за кой отбор е , няма да се доближим до тези неща за които пишеш приятелю…

  5. 11
    5

    как да го лицензират ..?? Нали “някой” трябва да даде пари за ремонт …Дон Крушо не е давал 2 месеца заплати , премии за Купата също ! Кой да се нагърби безплатно . Всичко е хубаво като идея ,ама някой трябва да плати

  6. 12
    7

    Ако се паднем с Рома ний ромите от Стулюпиново за кой да викаме?

  7. 11
    2

    братя пакистанци и индийци , ако замажем съблекалните с киреч и боядисами ръждивата сгъвайма трибунка можи и да ни дадат лиценз, саде Локо -убиецът на гиганти ! юруууууш!

  8. 14
    8

    Абе къде е Тодор от Лондон?! Да не е умрял от мъка???
    Или е сменил ника пак???!!

  9. 9
    9

    ХАХХХХХХААХХХХАХАХХАХАХХХХХХХХХХХХХХХХѪХХХХХХХХХХХХХХХХХАХХАХХАХХХХХАХААХХХХХАХААХХАААХАХАХАХХХАХАААХХХХХАХАХАХАХХХХХАХАХАХАХХАХХАХХАХАХХАХХХХХАХАХХАХАХААХАХАХАХХАХАХАХАХХАХАХАХАХХА

  10. 16
    13

    Как сте, джингибита? Ако сте забравили, да ви припомня: 15 на 5!!

  11. 11
    1

    Изискванията за първи и втори кръг са три звезди т.е. 4500 места, 1200 lux осветление, 2 тв коментаторски студия, 30 журналистически места под козерката 15 с масички и интернет, 20 м2 съдийска стая, 75 ВИП места под козирката и 100 ВИП паркоместа, конферентна зала с 30 места.
    На Спартак Пд новия стадион ще отговаря на УЕФА трета категория. Май това ще е първия завършен срадион в Пловдив, без грандиозни изхвърляния.

  12. 17
    21

    Черно бели курви имат нямат 1000 фена стадион сънуват хахаха жалки цигани

    • 32
      11

      Турчин, на 15.05. също бяхме непоставени! А каква стана тя?

      • 13
        14

        Какво да стане?

        Турция е вашата родина!
        Ахмед Доган е вашият баща!
        Отборът ви мирише отдалече!
        На всичките мангали по света!

        15 на 5 за българите срещу циганите!!!

        • 5
          6

          Какви господари сте бе?! Толкова сте тъпи, че бъркате тази дума господар с олигофрен! Нормални хора биха си мълчали, но вие сте олигофрените край Пловдив и за това пак бълвате идиотщините си. Нищо ново под слънцето!

      • 4
        3

        Стана, че дойдохте 1000 каруци с по пет мангала във всяка – общо 5000 кирливи циганина!

        • 1
          2

          Много боли,нали жълта мършо?Красота вяра пета…12 Ожболтттт,години ще плюете сперма жълти псета

    • 23
      13

      Жълто мангалче, както майка ти си разтвори крачетата и Ожболт12 с петичка и го вкара. Така ще е ебем , ние сме Локо Пловдив, отбора на Пловдив!

    • 26
      11

      Жълто циганче миришеш ! Да се представяш за чорбар е унижение , унижавате се жълтите цигани. Знаете ,че сте закрити , да ви закрият тотално и да не мърдате повече, се мазните да не ви до унищожат локото и цесекато.

  13. 30
    11

    Успех на Локомотив Пловдив – отбора на Пловдив!

  14. 20
    2

    Има един гнусен ПЕДЕРАСТ по форумите с НИК Делян Коматевски. Той си позволяваше да плюе проти Крушарски и никога да не изтъква неговатна заслуга за КУПАТА .Без Крушарски нямаше да има нито купа, нито ЛОКО. Разбрали мръсно подобие с НИК Коматевски?ЯЖ МИ ХУЯ, МРЪСЕН ПРЕДАТЕЛ……

  15. 8
    19

    АВА ПОТНИЦИ, ЩО СТАДИОНА ВИ Е С ФОРМА НА ПОЛУМЕСЕЦ БА ДА ВЕЙБА!?!?

  16. 21
    4

    СЕГА Е МОМЕНТА КОМИСИЯТА ОТ УЕФА ДА ВИДИ КАК БЕЗ СТАДИОН СМЕ 6 ти В БГ ШАМПИОНАТА,И КАК ПУБЛИКАТА ТЬРПИ ТОВА БЕЗДЕЙСТВИЕ!

  17. 11
    6

    ДОБРЕ ЩЕ СЛОЖАТ НО СЛЕД ДРУГИЯ МАЧ С ( ботев -коматево) НИЩО НЯМА ДА ОСТАНЕ .ТИЯ ИНДИЯНЦИ ЩЕ ИЗПОЧЮПЯТ ВСИЧКО…

  18. 23
    7

    НАЙ-ДОБРИЯТ ВАРИАНТ-СТАДИОН ЛАЗУР БУРГАС.ЛЯТО,МОРЕ,БИРА И ЕВРОМАЧ+ПОЧИВКА.

    • 5
      3

      ава ний мангалите нямами толкова пари за далечен стадион . едва сабрахми за билети и ходихми в софия с каруцити.

  19. 12
    25

    Дано събере те този път 5000 души хахахаха мангали…

    • 29
      11

      В на майка ти путката ще се съберем всичките до един.Ако искаш може и да пробваме на нея ще и хареса със сигурност.Щом такъв жълт педал е родила е готова на всякакви изпитания.

    • 15
      8

      ЖЬЛТ И ГНУСЕН МИРИЗЛИВ ЦЬРВУЛ….ЗАВИНАГИ НА СЕЛО ПОМАК-ГНУСЕН ИЗМЕКЯР НАСРАН ДО УШИ……..

  20. 14
    4

    Най-добрите варианти са следните-ако се падне голям отбор от типа Рома,Айнтрахт,Eспaньол,Уулвърхептън,Легия,Стяуа,Партизан-Бургас,ако се падне съперник с малък интерес-Лаута(ако вземе лиценз) или Стара Загора.

  21. 15
    5

    Да вземем лиценз и да видим с кой ще се паднем. Ако се изправим срещу Рома или Айнтрахт да играем на Васил Левски, ако е някой по-обикновен отбор на Лаута. Става ли.

    • 27
      6

      С Рома на Васил Левски ще има поне 20 000.

        • 12
          3

          ТИ ГЛЕДАЙ СЕГА КАТО ВИ ИЗХВЪРЛЯТ ОТ А ГРУПА ТИРЕ НАСРАНО..ЩЕ ВИКАШ ЗА ЛИТЕКС ТЕ ЩЕ ВЛЯЗАТ НА ВАШЕ МЯСТО..МАГАРЕТА БЕЗ ИСТОРИЯ:)))

      • 4
        4

        кажи направо 30000 ПРАЗНИ СЕДАЛКИ

      • 4
        3

        15 на 5 за Рома – гледали сме го тоя филм.

  22. 30
    6

    Андрио престани с чудестните новини, че индианците ще се разболеят сериозно.

  23. 18
    12

    НАЙ-ЯКО Е ПО ТОВА ВРЕМЕ НА ГОДИНАТА НА ЛАЗУР.СТИГА СМЕ МЕЧТАЛИ ЗА НЕЩА,ЗА КОИТО НЕ СМЕ ГОТОВИ.ЛАУТА НЕ СТАВА ЗА ЕВРОМАЧОВЕ.МИСЛЕТЕ С ГЛАВИТЕ СИ.АКО НИ СЕ ПАДНЕ РОМА-КАК ЩЕ ИГРАЕМ НА ЛАУТА С 6000 МЕСТА.

    • 10
      9

      ТИ СИ ОТ ЛОКО, КОЛКОТО АЗ ОТ МЕТАЛИК

      • 8
        5

        БРАТ АЗ СЪМ ОТ ЛОКОТО И ХОДЯ ПО МАЧОВЕ ОТ 1993 ГОДИНА. НА ЛАУТА В МОМЕНТА МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА САМО СПОРТКЛУБ И ЦЕНТРАЛНАТА ТРИБУНА-4500+1200=5700 ОТДЕЛНО СЕКТОРЪТ ЗА ГОСТИ Е ЗА ОКОЛО 1000 ЧОВЕКА И ТАМ ЩЕ СЕ СЛОЖАТ ЗА ГОСТУВАЩИЯ ОТБОР СЕДАЛКИ.СМЯТАЙ

    • 10
      7

      И ЛАУТА Е ЗА 12 000 МЕСТА, ВИЖ СЕ КОЛКО СИ ЛОКОМОТИВЕЦ, НЕ ЗНАЕШ КАПАЦИТЕТА НА СТАДИОНА.

      • 7
        7

        Пич капацитета за целия стадион е 12 000.Да,така е.НО….. НО обаче от тези 12 000 кажи ми колко може да се използва?

      • Отдавна капацитета не е 12000. Хайде малко по-сериозно.

      • Що да не може Бесилка. Като играхме в Ловеч с холандците пак бяхме на метална трибуна

  24. 6
    2

    Ще има седалки в сектора за гости и випсъщо но бесика ще е затворена.

      • 2
        8

        ЩОТ МИРИШЕ НА ЦИГАНИ!!!

        • ПРАВ СИ МОЙТО МОМЧЕ- НАПЬЛНО….ТО ЦИГАНИН,ИНДИАНЕЦ И НАЙ-ВЕЧЕ НА МАЙКА ТИ ПУТКАТА КОЛКОТО И ДА ГИ МИЕШ ВСЕ СИ МИРИШАТ…..

  25. 19
    3

    Пожелавам на всички черно-бели фенове (естествено без ритарда Стикс) да посрещнат евромачовете на Лаута.

    • 17
      5

      Защо без СТИКС ? Затова, че ви казва истината за много неща ли?

      • 13
        2

        За нормалните хора е ясно и няма нужда да се обяснява. Отрепки има и в нашия лагер.

        • 12

          ДА ЧУЯ ПОНЕ ЕДНА СВЯСТНА ДУМА ОТ КАНАР….

          • 1
            4

            Лапни му кура сега!

        • 13
          2

          Станислав стикса е легенда , но е прав за много неща ,и с право ви гъбарка , защото и вие имате олигофрени които серат постоянно….

      • 1
        5

        Така мисли човека-няма лошо!

  26. 17

    Това ще е още един паметен ден за Пловдив,дано да се случи

  27. 11
    5

    Хубава новина,но нека помислим разумно.Ако се играе на Лаута,капацитетът ще е крайно недостатъчен.Централна трибуна-1200,Спортклуб 4500=5700.Ако мачът е в Бургас ще има поне 2 пъти по толкова народ+че е лято и всеки е на море.2ра опция националния или Стара Загора.

    • 5
      1

      И Бесика 1000. Общо 7000 добре е. Зависи с кой играем. Лазур вяма лиценз за Европа

  28. 19
    2

    СУПЕР НОВИНА. МИСЛЯ, ЧЕ ЛАУТА СПОКОЙО МОЖЕ ДА ВЗЕМЕ ЛУЦЕНЗ. КЪДЕ КЪДЕ ПО СЕЛСКИ СТАДИОНИ СА ПОЛУЧАВАЛИ.

    • 2
      7

      Какво е ЛУЦЕНЗ, МАНГО?

  29. 16
    2

    Прекрасните новини за носителят на купата нямат край

  30. 22
    4

    В Куматюу кога лиценз ?
    Ако не живеехме в бандитска държава
    там освен да пасат крави , за друго не става.

  31. 22
    3

    Линейките хвърчат с бясна скорост в посока радопската яка

  32. 18
    4

    Безсънието в жълто продължава, поредният кошмар от г-н Крушарски, който ще им подари ебачът на жълти, евромач в Пловдив. Крушарски, императорът, превърнал ботевЪ в курвата на Локо. След като Пловдив има своя Пловдивски любимец, вече има и своята Курва… Благодарим г-н Крушарски!!!

        • 1
          2

          НЕЗНАМ КОЙ Е НЕПОДМИД НО ЩЕ РАЗБЕРА КОЙ-ПИШЕ С МОЯ НИК….БЬДЕТЕ-УБЕДЕНИ…И ТОГАВА ВЕЧЕ СПОКОЙНО ЩЕ УСЕЩАТЕ МИРИЗМА НА УМРЯЛО-КОТЕ…..

    • Верно благодарим,такъв смех ни чака че нямам думи!

  33. 19

    Поне , като пишете..не пишете глупости. Мачът между Локомотив и Лацио се игра на стадион Пловдив

    • 13
      3

      Да на ст. Пловдив. Там се игра и мача с Оксер. Приблизително по това време Ботев пък домакинстваха пак там на Олимпиакос. Имаме огромна нужда от ст. Пловдив. Дано най-накрая се започне реиновирането му

      • 11

        Евроизборите минаха. Следващото обещание ще е октомври месец, когато са кметските.

        За съжаление инфраструктурата ни от година на година става от зле към по-зле. Сега се оказва, че и Лазур вече не става за нищо. Това също не ме учудва. До колкото знам, там има сериозни апетити за жилищно строителство. Дано да не се сбъднат.

      • 3
        3

        Вярно е. И бяхме само 18 000, защото още не се бяха върнали онези 30 000 от Ихтиман и 40 000 от Ст. Загора.

        • Върнаха се по магистралата,тая, още непостроената!

  34. 16
    8

    Разбира се че може. Единственото което трябва е седалки в сектора за гости. Всички други условия са покрити

Коментарите са затворени