Общинският съветник от Пловдив Иван Петков и народните представители Димитър Георгиев и доц. Георги Йорданов пуснаха подписка с предложение базата на Ботев (Пловдив) в Коматево да бъде кръстена на легендата на клуба Динко Дерменджиев-Чико.

Големият футболист почина тази нощ в УМБАЛ “Свети Георги” след тежко заболяване. Неговата смърт потресе хилядите фенове на Ботев от всички поколения, за които Чико беше безспорен любимец и идол.

48 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    10

    Hahaha nedei da izlagate tozi velik chovek s vashte selski stadioni smenete si imeto na otbora CHIKO KOMATEVO PO DOBRE HAHAHAH

  2. 21

    Мъката стиска гърлото и ума. Думите не идват. Сълзите напират. Не искам да повярвам, че е истина. Имам чувство, че нещо от мен, нещо от Ботев се е откъснало и безвъзвратно е изгубено. Когато кажеш Ботев, неимоверно трябва да споменеш и Чико. Той беше символ на този отбор. Години наред ходехме на стадиона да го гледаме в очакване на следващо представление. Защото той беше артист. Неговото творчество, неговите импровизации не свършваха. Всеки мач ни изумяваше. Какъв богат арсенал от майсторски изпълнения имаше в него? Той беше изпреварил времето поне с десетилетие. Футболът, който се играеше по негово време беше доста статичен, доста позиционен. Едва след седемдесета година започна да навлиза динамиката и бързината в играта. Играеше се с плеймейкър, раздавач на пасове. А Ботев, начело с Чико играеха бърз и комбинативен футбол много преди това. Чико вземаше топката от вратаря и завършваше атаката. Неговите комбинации с Тумби и Ненов носеха наслада на душата. Всеки уикенд бяхме на стадиона и след това цяла седмица живеехме с впечатленията от поредната порция удоволствие, показани ни от Чико и Тумби. Нито веднъж не чух, че ще ходи в ЦСКА, или Левски, или където и да е другаде. Той беше се сраснал с Ботев и Ботев с него. Тази вярност, тази принадлежност към Ботев бяха забележителни. Ние обичахме Чико, защото той беше Ботев и защото знаехме, че до последния си ден той ще е Ботевист! Мога да Ви разказвам много за неговите прекрасни изпълнения, за неговите прекрасни голове. Жалко е, че в годините никой не се е сетил да направи компилация от невероятните му изпълнения. Защото малко са думите за да се опише красотата и емоцията създадена от него. В последствие, когато стана треньор, той и Глухчев изградиха най-добрия отбор, който сме имали. Това беше отбор, който носеше радост за окото. Във всеки град в който сме ходили, хората, чужди привърженици, се възхищаваха на футбола, който играем. За нас, като Ботевисти, беше гордост да чуваме , че Ботев твори поезия на терена! Аз много съжалявах, че в последните години Чико не заемаше полагащото му се място в Ботев. Той трябваше винаги да има мнение по всеки един спортно-технически въпрос. Със него трябваше да се съобразяват и собствениците и спортно-техническото ръководство. Ако бяха му възлагани повече отговорности, той щеше да бъде на ниво, което отговаряше на неговия принос към Ботев. Изключително недостойно беше, че през последните години в Ботев минаха знайни и незнайни хора, а Чико беше изтласкан в периферията! На края искам да подкрепя идеята неговото име да бъде увековечено. Дали стадиона, дали комплекса, дали някоя трибуна, но неговото име трябва да се споменава всеки мач! Поклон, дълбок поклон пред Чико! Сбогом Чико! До като сме живи ще те споменаваме и ще ти се възхищаваме! Благодаря ти за всички радости, които си ни причинил! Благодаря на Бога, че бяхме твои съвременници и можехме да те гледаме! Дай Боже да видим твои последователи в нашия Ботев!

    • Кавал , постарал си се но баш` накрая си му поизпуснал края. Написал си: ” Благодаря ти за всички радости, които си ни причинил!” Какво ти е причинил бре , Кавал???
      Трябваше да напишеш: ” Благодаря ти за всички радости, които си ни подарил!
      Не е критика…Внимавай и си оглеждай написаното защото понякога и едно недоглеждане е достатъчно за да обезсмислиш това което си написал. Предполагам,че емоцията те е била обсебила …затова..Ако знаех мейла ти щях да ти напиша това на лична,а не тук пред хората но не знам и няма как да знам. Въпреки това те поздравявам за отделеното време и усилието да споделиш своята емоция тук с всички нас. Вижда се ,че идва от сърцето ти.

  3. 7
    7

    На този дебил Стикс му блокирайте ip-то да не сере в такива теми. Явно е тотален дебил и не може да прецени, кое не е нормално!

  4. 11
    15

    платени ли са ви концесионните такси, че ще кръщавате?
    А 52 милиона дългове?

    Чико заслужава много повече от тренировъчна база, построена с крадени народни пари

    • 9
      9

      Педерас недоклатен, рано или късно ще си платиш за цялата тази гнусотия!

      • 7
        7

        Кое от по горе написаното не е истина ве жълтур.

  5. 4
    8

    Нямам нищо против един ден базата да се казва “Динко Дерменджиев” но мисля,че точно сега това е много прибързано и е повече плод на емоция. С тези неща не бива да се избързва.
    Повярвайте…времето ще отмери безпогрешно къде е мястото , и какво е значението на “Чико”
    И времето вече отмерва…….

    • 17

      Максиме, Чико е величина и мерна единица за вярност към БОТЕВ. Какво време, какви емоции??? Чико е епоха за БОТЕВ.

        • Какво трябва да се случи. Не си убеден в заслугите на Чико. Какво ще промени времето.

          • 7
            1

            Убеден съм в гения и значимостта на Д Дерменджиев – Чико но починалият още не е изстинал и вече се намериха такива които започнаха да експлоатират събитието .Чико приживе е бил мн.скромен.
            Според мен трябва да се изчака известно време.
            Аз само написах своето мнение. Щом това не се приема от мнозинството от хората правете каквото сте решили. Един идиот няма да ви обърка сметките…

          • Никой не експлоатира нищо. Ако има някакви догми които се нарушават, съм съгласен, но иначе заслугите на Чико са НЕОСПОРИМИ.

  6. На базата се раждат таланти. Дай Боже един ден и Чико да се прероди. Твърдо съм за това базата да носи името на легендата. Тренировъчна База Динко Дерменджиев–Чико.

  7. 9
    24

    По-добре базата ,защото копнеж няма да има.

  8. 5
    15

    БАЗАТА НА ИМЕТО НА ГЕОРГИ СЛАВКОВ, А ТРИБУНА НА НОВИЯ СТАДИОН “ХРИСТО БОТЕВ”-ЧИКО!!!!!!

    • 8
      7

      Базата на Г. Славков??? Съжалявам ама ако може на Панчарево. Не на тази на БОТЕВ ПЛОВДИВ!!

      • 10
        4

        Та ние имаме една дузина легенди с по-големи заслуги от Бенкса. Голям футболист, но не беше закърмен с идеята на Ботев. На 20 години предпочете парите на чорбата пред девиза КРАСОТА, ВЯРА, БОРБА.

        • 2
          1

          Ако някой не помни или не е бил роден да пита.

          • 1
            3

            КАЖИ ЧЕДО, НЕЩО ЗА МИКИТО? …….ЧЕ СЪМ ЗАБРАВИЛ….

    • 7
      1

      Не ми е да се бъркам във вашите неща, но това предложение на фекал ме предизвиква! ЧИКО Е МНОГО ПО-ГОЛЯМ И КАТО МОРАЛ, И ПРИМЕР ЗА ПОДРАЖАНИЕ! Проблема с името на базата и на бъдещия стадион е ваш, но помислете:защо стадиона да не се казва Динко Дерменджиев? Споделям мнение, защото няма пловдивчани да не уважава, а и да обича Чико!

  9. 14
    28

    Базата не е на БотевЪ зашото е правена с крадени народни пари. При първото НОРМАЛНО правителство парите ще бъдат потърсени.

    Въпреки това не съм против за името, защото Чико беше и треньор на Локо и го заслужава. Направил е много за футбола в Пловдив

    • 27
      17

      А бе я го духай бе мангал лайнутски. Червей гнусен

    • 14
      3

      А вие нещастници, кога ще върнете парите от наркотиците и животите на децата,които съсипахте за да може наркомана да ви купи купа, която и вие не знаете къде е сега?

      • 4
        3

        Идиоти те си оставате идиоти! Пак простотии, така ли почитат един свят човек?! Почитта ви е поза, не е истина!

  10. 11
    1

    Да почива в мир Чико.Заслужава да кръстите нещо на негово име.Само народния представител Жоро Хормона да не се опитва да трупа дивиденти от това.

  11. 18

    Стадиона се казва Христо Ботев – Колежа
    Защо не кръстим централната трибина Чико…или трибуна Изток да стане трибуна Чико
    Само предложение
    Помислете, след като се построи стадиона, базата ще я споменават рядко
    Неговото име трябва да е на стадиона, живееше на 200м от него, там му беше целия живот.

  12. 6
    1

    Към Ужасе и Отговор на „ ръководството” – господа безименници, вие сте срам за Ботев ако сте ботевисти. Нерде Ямбол-нерде Стамбул. Комунисти или не, важно е отношението, идеяра и признанието къ.м Чико -уникален човек, футболист, треньор и ботвист, прекрасен събеседник останал верен на Ботев до смъртта си. А и стадиона го построиха по соцвреме. Ама вие сигурно сте били още в накакви топки. Подкрепям идеята и мнението на Скалпела. ЧИКО го ЗАСЛУЖАВА И НИЕ МУ ГО ДЪЛЖИМ. Поклон ЧИКО ! Почивай в мир!

  13. 18
    25

    Жълтури, вие сте комунистически клуб и затова не мрънкайте против инициаторите! Чико заслужава това признание! Стадиона ще се казва “Пловдив” и на него ще играят всички клубове в града! Строежа, ще видим, какво ще построят там и тогава ще си решават, как ще се казва? Мол, хотел или там каквото построят!?

    • 14
      4

      тъпак !!!комунистическия клуб се казва Локомотив създаден е 1956г а не 36та или 26та.Да си чул по света освен в СССР или ГДР другаде клуб с име на превозно средство.
      Ама простотията ви е голяма бутате се постоянно където не ви е работата. Без да се съобразявате с мъката на цял град.

      • 1
        4

        Вие сте марката чорба ВЕ пич..крадяхте ФУТБОЛИСТИ в казармата да играят при вас!!!

        • 2
          1

          ХАААААААААААА, МАЙТАП ЛИ СИ ПРАЙШ АБИ??? В КЛОАКОМОТИФ СИЧКИ НАБУРНИЦИ СЕ ВОДИХА В КАЗАРМЪТЪ НА ТРАНСПОРТНИ УЙСКИ!!! СМУЧИФМЕ ОТ 3 НЯНКИ!!!……..и пак си бехме АРТЪКПЪРТЪЦИ!!!!

          • 1
            1

            Ти пишеш на изуст, и заблуждаваш! Вие имахте много повече възможности като АФД! Гунди по този начин игра в Ботев, а и не само той! Много са! Фекалиите си ги яж с удоволствие, така както с удоволствие ти ги ражда квадратната, полупразна глава!

    • 9
      3

      Аве боклук долен,за това ли пеете оная малоумна песен в негова чест?Пу дай и мизерниците вмирисани!!

      • Боклук си ти, за разлика от вас, които се гаврите с хора, който не са сред живите, феновете на Локомотив никога повече няма да изпеят песента по този начин, по който си я чувал.
        В това бъди сигурен!

  14. 10
    4

    Отново се намериха хора, които действат първосигнално. Има ли значение, кой иликои правят предложението. Какво бъркате политиците, каквито и да са те. Те са преди всичко граждани и фенове и след това полтици. Ами да спрем да пускаме политиците на мачовете.?! Засрамете се! Политическите убеждения ги изразявайте на изборите. Не смесвайте политиката и спорта.
    Подкрепям идеята базата да носи името „Динко Дерменджиев-Чико”, стадиона си остава„Христо Ботев”.
    Който и да беше подел инициативата щях да го подкрепя. Другото е излишно плюнчене , което точно сега не му е времето.

  15. 5
    4

    Тези комунистите на всякъде се навират. Писна ми вече от тях. Оставете инициативата на феновете.

  16. 11
    6

    Баш тия мръсни комунисти ли ще пускат подписка? Утре ще го извъртят че това са подписи в подкрепа на комунягите. Инициативата трябва да си е на ботевистите, а не на някакви мръсни политици, които да извличат само дивиденти.

    • 12
      2

      Подкрепям. Това е работа на привържениците и политиците не трябва да се месят.

  17. 9
    1

    Стадион ” Христо Ботев” както си беше и както е! Става ли?

  18. 8
    5

    Ако кръстим базата Чико, стадиона как ще се казва?

  19. 22
    1

    Наистина това е едно добро предложение защото Чико го заслужава.Подкрепям идеята с цялото си сърце.

    • Чико заслужава повече от една база! Чисто емоционално той не е свързан с нея! Чико е достатъчно велик като име и човек, и заслужава стадиона да носи неговото име! Вижте левскарите! Левски си е Левски, стадиона носи името на тяхната легенда! Голям поклон пред човека и гения на пловдивския футбол, ЧИКО!

Коментарите са затворени