Локомотив Пловдив е на финал за Купата на България! Черно-белите завършиха 0:0 като гост на Септември и с общ резултат 4:0 се класираха за големия мач в втория по сила турнир у нас.

Срещата на Националния стадион “Васил Левски” започна с минута мълчание в памет на легендата на ЦСКА Красимир Безински.

В шестата минута домакините имаха първа възможност за гол. Владимир Николов изскочи сам срещу вратаря Мартин Луков, който обаче успя да спре топката с крака. Последва неточен шут на Анте Аралица.

Последва уникален пропуск на деветката на столичани Илия Димитров. Футболистът на Септември пропусна да засече подаване на празна врата.

Последваха много скучни минути до края на първото полувреме, в които вратарите Луков и Валентин Галев не бяха застрашени с нищо.

В началото на вторите 45 минути Галев трябваше да показва рефлекс под своята рамка. Абделхаким Буна стреля с глава, но стражът отби с една ръка и предотврати сигурно попадение в мрежата си.

В 67-ата минута Аралица опита да наруши скуката, която легна на Националния стадион с далечен изстрел към вратата на домакините, но топката прелетя над целта и излезе в аут. В 70-ата минута последва мини-бомба на Георги Русев от далечно разстояние, отбита без особени проблеми от Мартин Луков.

В 73-ата минута Димитър Илиев затрудни Галев, който парира удара му, а Един Бахтич пропусна да направи добавка от непосредствена близост. В 78-ата минута Митко Илиев се размина с красив гол. Капитанът на “железничарите” от Пловдив стреля с парабола, но Галев успя да спаси с върха на пръстите си, изкарвайки топката в корнер.

Десетина минути преди края на срещата в игра за Септември се появи Борис Галчев, който веднага пробва мерника си от фаул. Хубавият му шут обаче бе уловен от стабилния Мартин Луков под рамката на “смърфовете”.

79 КОМЕНТАРИ

  1. 6
    1

    ЗИМАЙТЕ ПРИСПИВАТЕЛНО ЖЛЪТИ!!!
    ЛОКОМОТИВ Е НА ФИНАЛ ТАПИРИ..

    • 1
      4

      Тоя Локомотив ли-Собственикът на Велбъжд, Георги Илиев закупува акциите на Локомотив (Пловдив).[2] На 23 юли 2001 г. се провежда общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за ЗАЛИЧАВАНЕ на регистрацията на Локомотив и за ПРЕИМЕНУВАНЕ на Велбъжд в Локомотив. Кюстендилският отбор поема всички пасиви и активи на пловдивския, а клубът с НОВОТО регистрирано име заема мястото на Велбъжд в „А“ група. Седалището на клуба е преместено от Кюстендил в Пловдив.”Какъв Локомотив е това ве гейбандит?

      • 6
        1

        Помак, ти можеш ли да направиш разликата, че Локомотив и Велбъжд се обединяват, да като при ботевЪ няма такова! Просто Металик се преименува в ботевЪ! Истинският Ботев съществува като регистрация! Вие затова не можете да се казвате Ботев, и си измислих те тазу простотия с,, Ъ-то”!

        • Ти с радио можеш ли да спориш. Просто ги игнорирай – това ги убива!

  2. 2
    9

    След спечелването на третия пореден комплект бронзови медали в първенството на “А” група под ръководството на Димитър Димитров-Херо и достигането до финала за Купата на България (0:1 от Литекс) Велбъжд е… закрит.

    През лятото на 2001-а президентът на клуба – покойният Георги Илиев, решава да премести тима в Пловдив. С лиценза на Велбъжд в “А” група по административен път се връща тамошният Локомотив. Отборът от “Лаута” така и не е успял да си извоюва на терена правото да бъде отново част от елита. Повечето футболисти, водени от Херо, обличат черно-белия екип на пловдивското Локо.

    Три години по-късно на “Лаута” ще бъде спечелена историческата титла на страната. Тогава част от щаба е кюстендилецът, за когото стана въпрос в предните два броя – Иван Маринов-Масларя. Той заформя шампионски тандем с любимеца на агитката на Локо – Едуард Ераносян. Но да видим какво става в Кюстендил.

    Велбъжд се разпуска и на практика преустановява съществуването си. Основан е нов клуб – Велбъжд 1919 (Кюстендил). Той започва участие в Югозападната “В” група след обединение със Стефанел (Дупница). Името е Велбъдж 1919. Така се стига до 2006-а, когато Кюстендил отново има отбор в професионалния футбол на България. Това е Велбъжд (Слокощица) завършва на първото място в Югозападната “Б” група.

    Как се ражда вторият Велбъжд?
    През 2004 г. е учреден нов футболен клуб под същото име със седалище в село Слокощица, община Кюстендил. Той е наследник на Спортист (Слокощица), който през 1994 г. влиза в Югозападната “В” група, преименуван е на Велбъжд-Спортист и се премества в Кюстендил.

    През 1996 г. отпада от “В” група. От 2004 до лятото на 2005 играе в Слокощица и се класира на първо място в “А” Областната футболна група Кюстендил. През август 2005 година се премества в областния град (където е и Велбъжд 1919, който също играе в Югозападната “В” група).

    Промяната става непосредствено преди началото на сезон 2005/06 и официалната регистрация се забавя. Затова отборът продължава да се води от Слокощица, въпреки че играе в Кюстендил. Когато отборът става първи в Югозападна „В” група през лятото на 2006-а, е регистриран официално под името ПФК Велбъжд-Кюстендил.

    Тимът от Слокощица става шампион на Югозападното подразделение на третата ни дивизия с един единствен гол повече голова разлика от втория Вихър (Горубляне). Двата отбора имат актив от по 93 точки, като головата разлика на Велбъжд е 107:28 – тоест плюс 79 попадения. Разликата във вкараните и получените голове на Вихър е 112:34, тоест 78.

    Велбъжд 1919, който е наследник на закрития след преливането в Локо (Пд) клуб, също участва в Югозападната “В” група и завършва на 14-о място. Куриозното е, че двата тима се срещат помежду си в последния 38-и кръг на 4 юни 2006-а. На трибуните на “Осогово”
    има 6 000 зрители. Толкова не са се събирали от времената на Велбъжд в “А” група, за които стана въпрос в предния брой.

    Тимът с тогавашното седалище Слокощица е символичен гост и бие 2:0. В същото врем Еледжик (Ихтиман) приема Вихър и губи “само” с 1:4. Отборът от Слокощица може спокойно да се чувства заслужил член на “Б” групата, защото в преките двубои има по-добри показатели от конкурента си – 1:1 в домакинския двубой и 2:1 като гост.
    През юни 2006-а започва война между Велбъжд Слокощица и Велбъжд 1919.

    Идеята за обединение пропада след среща в барчето на общината между президентите на двата клуба Емил Велинов (1919) и Валери Ненов (Слокощица). Вторият, известен като Шамшала, е култова фигура в Кюстендил. Именно с него започва възходът на Велбъжд в средата на 90-те години. На срещата тогава присъстват и кметът Людмил Стоянов и 5-ма общински съветници.

    Босът на слокощенския Велбъжд Валери Ненов иска за издръжката на клуба в “Б” група кооперативния пазар, 2 платени паркинга; 20 щатни бройки към общинско предприятие “Спортни имоти и прояви” за футболисти, треньори и администрация, 5 апартамента от общинския жилищен фонд, градския стадион “Осогово” и терените в селата Коняво и Соволяно, както и базата Ючбунар за подготовка.

    Велбъжд-Кюстендил (Кюстендил) завършва на девето място в Западната “В” група през сезон 2006/2007. Активът е 32 точки, колкото имат и седмият Чавдар (Бяла Слатина), 8-ият Миньор (Перник) и 10-ият Монтана. Но зад това 9-о място е стаен вулкан от събития.

    Съставът е запазил ядрото си в лицето на братята Адалберт и Мартин Зафирови, Мартин Топузов, Ивелин Пенев, Ивайло Киров, Пламен Петров-Бързака, а впоследствие към тях се присъединяват Иво Михайлов, Методи Стойнев и Велбъжд 1919. Куриозното е, че капитанската лента носи Ади Зафиров, който като футболист на родния ЦСКА през 1999 г. е бит на “Осогово”…

    Начело на тима в началото на лятото застава Борис Николов – бивш национален селекционер, извел също така младежкия тим до четвъртфинал на световното в СССР през 1985 г. Той така и не успява да установи контрол върху отбора. Главата му пада след домакинското равенство 1:1 с Миньор (Пк).

    В следващите двубои тимът е поет от играещия тандем Адалберт Зафиров-Ивелин Пенев. Вторият прави кариера в Дунав (Русе) и Славия. Двамата обаче напускат след скандал с Ненов. Босът почва търси варианти и почти уговаря Велислав Вуцов. Сделката обаче пропада.

    Така за пореден път Хисарлъка акостира първо като консултант, а след това и като наставник, легендата на ЦСКА Георги Димитров-Джеки. Именно той е човекът, който като треньор през 1995-а е вкарал Левски (Кюстендил) в “А” група. От “Осогово” си тръгват освен братята Зафирови и Ивелин Пенев още Мартин Топузов, Костадин Герганчев и Методи Стойнев.

    Пролетният полусезон тръгва с три поредни загуби, които окончателно зачеркват мечтата “А” група – 1:2 от Хебър (Пазарджик), 1:4 от Етър (Велико Търново) и 0:1 от Видима-Раковски (Севлиево). В 17-ия кръг на 24 март идва събуждането – 2:0 над Белите орли в Плевен, но то е твърде закъсняло.

    Стига се и до напускането на още трима играчи – вратаря Красимир Петков, Пламен Петров-Бързака и Иво Михайлов. Шефовете обясняват, че те развалят климата в клуба и
    тормозят младите. Като треньор се заема да спасява положението четирикратният шампион с ЦСКА Ивайло Киров, но и той е безсилен. В последните мачове Велбъжд е воден от пети треньор за сезона – защитника Георги Петров.

    След края на първенството Ненов прави банкет, на който обявява на футболистите: “Търсете си отбори. Ако не си намерите, сте добре дошли на първата тренировка. Велбъжд не е пансион”. И се случва неизбежното.

    На следващата 2008 година Велбъжд изпада като последен – 14-и, в Западната “Б” група. Активът на тима е 18 точки от пет победи, три ремита и 18 загуби. Така двата тима с името Велбъжд отново се събират в една дивизия. Велбъжд Кюстендил обаче се обединява с Бенковски (Костинброд) преди началото на сезона. Тимът остава под същото име.

    Мачовете се играят в Костинброд, чийто тим Бенковски е дотогава в софийските зони. Двата тима завършват “ръка за ръка” в класирането. Автентичният Велбъжд (Кюстендил) е 12-и с 46 т., а Велбъжд-Кюстендил (Кюстендил) – 13-и с две по-малко.

    За настоящия сезон в Югозападната “В” група остава само единият тим от Кюстендил, защото другият – Велбъжд-Кюстендил (Кюстендил), официално се преименува на Бенковски и премества седалището си в Костинброд. Така в българския футбол отново остава един Велбъжд.

    В неделя той загуби гостуването си на Малеш (Микрево) с 0:1 и в момента вегетира на 14-ото място в таблицата на 19-те отбора. А за хората в Кюстендил остава топлината на блясъка на трите поредни комплекта бронзови медали…

    ОЧАКВАЙТЕ ТОЗИ УИКЕНД: Каква бе съдбата на палача на ЦСКА Чирпан, кой е “златният” миг на тима и кои футболисти тръгнаха от него

    • 4
      2

      Цялата написана история е безмислица, като опит да се докаже някакво си твърдение на болни помашки мозъци! Още веднъж ви пиша, че Локо и Велбъжд се сливат, а при вас Металик става ботевЪ! Може те ли да направите разликата с аспириновите си мозъци, помакистанци, А?

      • 1
        1

        Локомотив беше закрит – това е факт. Нищо лично.

        • БоталикЪ 2011! Това е факт Нищо лично!

  3. 11
    1

    Жълтия курваляк сън не го хваща Локото на финал а те ебани у Софето……ай хаийрлия да е.

  4. 3
    7

    МИРИШЕ НА ЦИГАНСКА РАБОТА.ТА НИЕ ОТ ЛОКОТО СИ ЗНАЕМ БЕ ХОРА КОЙ ЩЕ НИ ДАДЕ НЕЩО БЕЗ ДА ГО СПЕЧЕЛИМ.
    АМА КАК ДА ГО СПЕЧЕЛИМ КАТО СМЕ ДОСТА ЗЛЕ,НЕЗНАМ КАК НИ ПУСНАХА АВАНТА ТАЗИ ГОДИНА,НО ЯВНО ВИНАГИ ТРЯБВА ДА ИМА БАБЕРЕК КАТО НАС НА ФИНАЛА.
    ПРОСТО МОМЧЕТА НЕКА СМЕ РЕАЛНИ ДАЛИ БОТЕВ ИЛИ ЦСКА НЯМА МЕ ШАНС ЗА КУПАТА,НО ПЪК НА ЛИ ДОСТИГНАХМЕ ФИНАЛ ВСЕ ПАК Е НЕЩО.
    НАЙ ЩЕ НИЕ ТРУДНО ОТЦЕЛЯВАНЕТО ЗАЩОТО ТАМ Е ИГРАТА.
    ДАНО СЕ СПАСИМ ОТ ИЗПАДАНЕ,ЧЕ МАЙ НИ ГЛАСЯТ ЗА “Б” ГРУПА.
    ТА ДА ВИ КАЖА МАЙНАТА НА ВСИЧКО ДАНО КРУШАТА Е ПЛАТИЛ ДА СИ ОСТАНЕМ ПРИ МАЙСТОРИТЕ В “А” ГРУПА,ЧЕ ИЗПАДНЕМ ЛИ НЯМА ВРЪЩАНЕ ДОКАТО НЕ ДОЙДЕ НОВИЯ ВЕЛБЪЖ КЮСТЕНДИЛ.
    МОМЧЕТА МОЛЕТЕ СЕ ЗА ОСТАВАНЕ НЕ СИ МИСЛЕТЕ И НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ,ЧЕ НЯКОГА ЩЕ СПЕЧЕЛИМ КУПАТА НА БЪЛГАРИЯ ПЪК ЗА ШАМПИОНИ НИКОГА,НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ИМАМЕ ШАНС.

      • 4
        7

        След спечелването на третия пореден комплект бронзови медали в първенството на “А” група под ръководството на Димитър Димитров-Херо и достигането до финала за Купата на България (0:1 от Литекс) Велбъжд е… закрит.

        През лятото на 2001-а президентът на клуба – покойният Георги Илиев, решава да премести тима в Пловдив. С лиценза на Велбъжд в “А” група по административен път се връща тамошният Локомотив. Отборът от “Лаута” така и не е успял да си извоюва на терена правото да бъде отново част от елита. Повечето футболисти, водени от Херо, обличат черно-белия екип на пловдивското Локо.

        Три години по-късно на “Лаута” ще бъде спечелена историческата титла на страната. Тогава част от щаба е кюстендилецът, за когото стана въпрос в предните два броя – Иван Маринов-Масларя. Той заформя шампионски тандем с любимеца на агитката на Локо – Едуард Ераносян. Но да видим какво става в Кюстендил.

        Велбъжд се разпуска и на практика преустановява съществуването си. Основан е нов клуб – Велбъжд 1919 (Кюстендил). Той започва участие в Югозападната “В” група след обединение със Стефанел (Дупница). Името е Велбъдж 1919. Така се стига до 2006-а, когато Кюстендил отново има отбор в професионалния футбол на България. Това е Велбъжд (Слокощица) завършва на първото място в Югозападната “Б” група.

        Как се ражда вторият Велбъжд?
        През 2004 г. е учреден нов футболен клуб под същото име със седалище в село Слокощица, община Кюстендил. Той е наследник на Спортист (Слокощица), който през 1994 г. влиза в Югозападната “В” група, преименуван е на Велбъжд-Спортист и се премества в Кюстендил.

        През 1996 г. отпада от “В” група. От 2004 до лятото на 2005 играе в Слокощица и се класира на първо място в “А” Областната футболна група Кюстендил. През август 2005 година се премества в областния град (където е и Велбъжд 1919, който също играе в Югозападната “В” група).

        Промяната става непосредствено преди началото на сезон 2005/06 и официалната регистрация се забавя. Затова отборът продължава да се води от Слокощица, въпреки че играе в Кюстендил. Когато отборът става първи в Югозападна „В” група през лятото на 2006-а, е регистриран официално под името ПФК Велбъжд-Кюстендил.

        Тимът от Слокощица става шампион на Югозападното подразделение на третата ни дивизия с един единствен гол повече голова разлика от втория Вихър (Горубляне). Двата отбора имат актив от по 93 точки, като головата разлика на Велбъжд е 107:28 – тоест плюс 79 попадения. Разликата във вкараните и получените голове на Вихър е 112:34, тоест 78.

        Велбъжд 1919, който е наследник на закрития след преливането в Локо (Пд) клуб, също участва в Югозападната “В” група и завършва на 14-о място. Куриозното е, че двата тима се срещат помежду си в последния 38-и кръг на 4 юни 2006-а. На трибуните на “Осогово”
        има 6 000 зрители. Толкова не са се събирали от времената на Велбъжд в “А” група, за които стана въпрос в предния брой.

        Тимът с тогавашното седалище Слокощица е символичен гост и бие 2:0. В същото врем Еледжик (Ихтиман) приема Вихър и губи “само” с 1:4. Отборът от Слокощица може спокойно да се чувства заслужил член на “Б” групата, защото в преките двубои има по-добри показатели от конкурента си – 1:1 в домакинския двубой и 2:1 като гост.
        През юни 2006-а започва война между Велбъжд Слокощица и Велбъжд 1919.

        Идеята за обединение пропада след среща в барчето на общината между президентите на двата клуба Емил Велинов (1919) и Валери Ненов (Слокощица). Вторият, известен като Шамшала, е култова фигура в Кюстендил. Именно с него започва възходът на Велбъжд в средата на 90-те години. На срещата тогава присъстват и кметът Людмил Стоянов и 5-ма общински съветници.

        Босът на слокощенския Велбъжд Валери Ненов иска за издръжката на клуба в “Б” група кооперативния пазар, 2 платени паркинга; 20 щатни бройки към общинско предприятие “Спортни имоти и прояви” за футболисти, треньори и администрация, 5 апартамента от общинския жилищен фонд, градския стадион “Осогово” и терените в селата Коняво и Соволяно, както и базата Ючбунар за подготовка.

        Велбъжд-Кюстендил (Кюстендил) завършва на девето място в Западната “В” група през сезон 2006/2007. Активът е 32 точки, колкото имат и седмият Чавдар (Бяла Слатина), 8-ият Миньор (Перник) и 10-ият Монтана. Но зад това 9-о място е стаен вулкан от събития.

        Съставът е запазил ядрото си в лицето на братята Адалберт и Мартин Зафирови, Мартин Топузов, Ивелин Пенев, Ивайло Киров, Пламен Петров-Бързака, а впоследствие към тях се присъединяват Иво Михайлов, Методи Стойнев и Велбъжд 1919. Куриозното е, че капитанската лента носи Ади Зафиров, който като футболист на родния ЦСКА през 1999 г. е бит на “Осогово”…

        Начело на тима в началото на лятото застава Борис Николов – бивш национален селекционер, извел също така младежкия тим до четвъртфинал на световното в СССР през 1985 г. Той така и не успява да установи контрол върху отбора. Главата му пада след домакинското равенство 1:1 с Миньор (Пк).

        В следващите двубои тимът е поет от играещия тандем Адалберт Зафиров-Ивелин Пенев. Вторият прави кариера в Дунав (Русе) и Славия. Двамата обаче напускат след скандал с Ненов. Босът почва търси варианти и почти уговаря Велислав Вуцов. Сделката обаче пропада.

        Така за пореден път Хисарлъка акостира първо като консултант, а след това и като наставник, легендата на ЦСКА Георги Димитров-Джеки. Именно той е човекът, който като треньор през 1995-а е вкарал Левски (Кюстендил) в “А” група. От “Осогово” си тръгват освен братята Зафирови и Ивелин Пенев още Мартин Топузов, Костадин Герганчев и Методи Стойнев.

        Пролетният полусезон тръгва с три поредни загуби, които окончателно зачеркват мечтата “А” група – 1:2 от Хебър (Пазарджик), 1:4 от Етър (Велико Търново) и 0:1 от Видима-Раковски (Севлиево). В 17-ия кръг на 24 март идва събуждането – 2:0 над Белите орли в Плевен, но то е твърде закъсняло.

        Стига се и до напускането на още трима играчи – вратаря Красимир Петков, Пламен Петров-Бързака и Иво Михайлов. Шефовете обясняват, че те развалят климата в клуба и
        тормозят младите. Като треньор се заема да спасява положението четирикратният шампион с ЦСКА Ивайло Киров, но и той е безсилен. В последните мачове Велбъжд е воден от пети треньор за сезона – защитника Георги Петров.

        След края на първенството Ненов прави банкет, на който обявява на футболистите: “Търсете си отбори. Ако не си намерите, сте добре дошли на първата тренировка. Велбъжд не е пансион”. И се случва неизбежното.

        На следващата 2008 година Велбъжд изпада като последен – 14-и, в Западната “Б” група. Активът на тима е 18 точки от пет победи, три ремита и 18 загуби. Така двата тима с името Велбъжд отново се събират в една дивизия. Велбъжд Кюстендил обаче се обединява с Бенковски (Костинброд) преди началото на сезона. Тимът остава под същото име.

        Мачовете се играят в Костинброд, чийто тим Бенковски е дотогава в софийските зони. Двата тима завършват “ръка за ръка” в класирането. Автентичният Велбъжд (Кюстендил) е 12-и с 46 т., а Велбъжд-Кюстендил (Кюстендил) – 13-и с две по-малко.

        За настоящия сезон в Югозападната “В” група остава само единият тим от Кюстендил, защото другият – Велбъжд-Кюстендил (Кюстендил), официално се преименува на Бенковски и премества седалището си в Костинброд. Така в българския футбол отново остава един Велбъжд.

        В неделя той загуби гостуването си на Малеш (Микрево) с 0:1 и в момента вегетира на 14-ото място в таблицата на 19-те отбора. А за хората в Кюстендил остава топлината на блясъка на трите поредни комплекта бронзови медали…

        ОЧАКВАЙТЕ ТОЗИ УИКЕНД: Каква бе съдбата на палача на ЦСКА Чирпан, кой е “златният” миг на тима и кои футболисти тръгнаха от него

        • Започвам да се убеждавам, че в Коматево действително сте 100% олигофрени! Напиши безмислица още няколко пъти, щом ти доставя удоволствие! Пиши, пиши, усъвършенства се! Жълт изрод!

        • Много ли ти е гадно, миризлив некъпан индианецо?

  5. 19
    3

    Първо заслужено класиране на Локомотив ! Дано и ние утре успеем с игра да стигнем до финала.Защото който и да е съдията ако отбора не играе и не се възползва от ситуации то все тая.Силно се надявам да е Пловдивски финала и не защото ще бъде дерби за купата , а ще върне много фенове на стадиона !
    Само си представете пловдивско дерби в Шопия на Васил Левски и то за купата ще е нещо уникално
    и то в момент в който феновете спаднаха значително и при двата отбора ! И друго искам да кажа спрете с тва мерене колко сте били на стадиона.То се вижда по 1000 1500 човека на Лаута и Коматево даже са много, като се сетиш , че преди бяха двойно повече.Няма смисъл да се репчете кой как е стигнал на финала важното е и двата отбора да са там и да покажем на Шопите какво е Дерби !

    • 4
      3

      Стига се филмирай…. Софийските отбори имат повече фенове, какво ще им покажеш? Локото е цяло чудо,че са стигнали дотук … при нас нещата са на приливи и отливи … Добре ,че имаме добър треньор …. А този псевдо собственика Самуилов къде изчезна??? Смешните фракции от двата отбора,ще се пънат да се бият и както винаги няма да се намерят… иначе тръпката ,ще е уникална да играем финал!

      • 4
        2

        Говоря ти за пловдивско дерби всички са наясно , че софийските фенове са повече , но тва не значи , че не може да направим едно велико пловдивско дерби разбира се ако стигнем до финал !

        • ЗНАЕШ ЗАЩО СА ПОВЕЧЕ….НЕ -СА СОФИЯНЦИ А ФЕНОВЕ ОТ ВСИЧКИ РЕГИОНИ ….А ТУК В ПЛОВДИВ ПОВЕЧЕТО СМЕ КОРЕНЯЦИ…..

  6. 19
    6

    Индианците са много интересни. Сега масово се жалват, че ще падат, че всичко е решено, че нямат шанс. А всъщност в дребните си душички се надяват на чудо и финал. Защото си вярват, че щом се имат за толкова велики, ще спечелят финала безпроблемно. Характерно за провинциалния манталитет. Мисля, че на това му викат да се пазиш като циганка от далеч и с две тояги.

    • 2
      7

      То и вие се надявате на купа та чак са ви текнали лигите. Нищо! Помечтайте си.

      • 5
        2

        Надяваме се, да, излизаме, даваме всичко от себе си и каквото стане. Поне не сме ревнали предварително, че някой ще ни реже, коли или че всичко вече е решено.

        • 1
          1

          Не така Калитко. На финала няма да се допусне такова рязане както на полуфинал. Все пак това е /купата на България/ Съдията със сигурност ще е международен рефер. Разбра ли сега защо предпочетоха вас на финала?!

          • Ти си много наивен, бе?! В тази мутри ска държава ти какво очакваш? Иначе е хубаво да си идеалист!

  7. 14
    2

    Пичаги да си га кажем правичката ний стрямалий сме оптимисти…..бат Стоян канара каза че утре повече от 3 шпека нямало да вляват ва…..за туй сме заложили твърдо на крема от куромела ва да гоейба.

    • ГА ТИ ГО КАЗА ТУИ ВА АХМАК ГА ТА ЕБА ЛИ ВА,ТА ТОЙ ТА Е ЛЪГАЛ ВА ОТ СИ СЕ ДЪРПАЛ МАЙ МАЙ,АМА САМУ КАК САНУВАШ ТИЯ ТРИ ШПЕКА В АНАЛА ААААААААА.МИ ЕЛА В СТРЯМА В ХОРИМАКА ДА СИ ГИ ПЛОУЧИШ ВА КАРПУЗ,ПА ЩАТА ПОЧЕРПИМ ЩАТА НГОСТИМ ВА И КРЕМА КУРМОРЕЛАТА ПРО БЕЗПЛАТНО ЖА ТИ ГО ДАДЕМ ВА ДРОГА.
      НИИ ВЕЧЕ СА МАЖИМ ОТ КОЙТО Е НА ФИНАЛА СЪС НАЗИ ЖА НА ПОРИ ЯКО ВА АХМАК.
      ИКЪМИ БОТИВ ОТ ТИЯ ОТ ЦЕНТЪРА НА ЦЕЛЯТ У ГЪЗА ВА ТЪПИР,ПА КАТ ДОСТОЙНИ ГЕЙ БАНДИТИ ДА СА ПЕРКАМИ И НИИ,ЧЕ СМЕ БИЛИ НА ФИНАЛ ЗА КУПАТА ВА КАПУТНИК.
      СЯ С БАТ НАСО ТА ИСКАМИ УТРЕ ПРИ НАЗИ В ХОРИМАКА ОТ ТИЯ БОИТИФ АКО БИЯТ ЖА ТА ПОРИМ ЦЯЛА СТРЯМА ВА ДА САЕБА У МАНАФА.

      • 3
        1

        Аве Стояне презерватив недоклатен пак ли са напи ва миндил недин…….я пиши кът хората че нищо не ти са разбира ва да тейба и жълтата бичкия дейба.

  8. 17
    5

    тук много мирише на тор и на индианци.
    Гадно ли ви е?!

  9. 14
    6

    Не се съмнявайте…
    Съдията ще си изпълни поръчката срещу Ботев без изобщо да му мигне окото. Тя се видя каква я гласят още при жребия! Още тогава уредиха на полуфинала ГМО-то да срещне по-силният отбор за може съдиите да му отрежат главата. На финала вече такова съдийство би предизвикало нечуван скандал и невероятен отзвук защото финалът ще се гледа от всички футболни фенове в BG както и от цялата ни спортна общественост. Поради тази причина е предвидено финала да е далеч по предвидим.

    • 11
      6

      Подарявайки купата на цска-Ловеч тия от БФС ще запушат и голямата уста на Л Пенев като му покажат,че след конгреса не са склонни да си отмъщават. От пенев се очаква да се радва на трофея и да си затваря човката. Може и някаква награда да му дадат за да го погалят по косъма.

  10. 19
    6

    Браво на момчетата!!! Купата я наша!!

  11. 11
    7

    Напълно закономерно класиране на финал след резултата от първия мач.
    Септември са квартално отборче с редки проблясъци.

    Сега следва reality check на финала, продължавам да твърдя че купата е обещана на джуджето Тириън Ланистър от село Микре.

    Дано наште ме опровергаят утре.

    • 2
      19

      Те локото щот не са квартално отборче…

      • И Тодор, и псевдо истината имате нужда от курс по българска граматика!

    • 9
      3

      вие с колко ги бихте това “квартално отборче”
      Купата ще ви я подарят. Дормуша ви я уредил

      • 6
        8

        Добре бе, ти идиот ли си?
        Като задаваш такивa въпроси, първо си провери фактите.
        Бихме ги два пъти с по 2-0, нещо друго да питаш?

        • 6
          1

          А дали сега ще ги биете в ненареден мач?

          • 3
            6

            До тук разбрах, че всички мачове на Ботев са наредени, само мача с Локо не е нареден и той 0:2 за Ботев???

          • Ами то в събитията около този полуфинал и СЛЕПИТЕ ВИДЯХА, че сте сателит на Дормуша?!
            Какво не ти е ясно пак, бе миячо на чинии?

  12. 2
    15

    Те и Монтана стигнаха до финал преди няколко годдини и какво направиха? Важното е купата да се спечели!

    • 16
      3

      ний като спечелихме купата, дето ни подариха от нашите братя Лудогорец всички ни се смеят, ква файда

      • 6
        15

        Голяма файда. На Ботев витрината пълна к купи кудето и да отвориш история пише купи, а ние една титла и тя в хола на Емо Наков

        • 13
          2

          я покажи някоя купа, бе индианец… ама не подарена

          • 1
            10

            Отивай в музея на Ботев купи, титли дето не си виждал

          • 3
            11

            Ние и подарена нямаме Емо Наков ни я взе подарената

          • 8
            3

            В музея на кой Ботев? Този на Христолов или този дето беше създаден 2011?

            Ти защо ми миришеш на тор. Изми ли си ръцете след като помете обора на овцете преди да седнеш пред клавиатурата?
            Абе мийте ги тия ръце, бе индианци!

        • 12
          3

          Това са позорни купи и нямат никаква “тежест”. Плюс това докато сме на село нищо не може да ни зарадва. Но ний сми си селянчета, нека си го кажем за съжаление. Пловдив е Локо

          • 2
            11

            Ние сме от Кюстендил какъв Пловдив бе човек?

    • 8
      1

      Ние поне ще се опитаме , за разлика от вас , които няма да и помиришете финал.

      • 2
        8

        Ние купи имаме 3, вие нямате купа, но няма и да имате

    • 14
      2

      Глупак , а после искаш добронамерени коментари на вашите мачове. Но каквото и да пишеш няма да ни помрачите радостта от класирането ни на финала.

  13. 5
    20

    Не съм оптимист с който и да се паднем на финала ще ни смачка

    • 18
      4

      Индианец ще смачкат майка ти жълта проста утре, където се правиш на локомовец

      • А, те и сега я мачкат на Скобата!

  14. 10
    3

    Пич, вярваш ли си? Това да не ти е 80-те – да се гледа футбол на пълни стадиони, без $ултраси…

  15. “Двойни предлози в книжовния български език – Двойни предлози в българския книжовен език са формите „във“ и „със“ на предлозите „в“ и „с“, които са единствените два предлога, състоящи се от една съгласна.”

    Ама карай да върви, пак хубаво че статията не е на шльокавица

  16. 22
    6

    Жълтите мърши не спряха да плюят още от жребия по нас и вместо да се радват, че сме се класирали и че може да играем финал заедно,което ще е голям празник за града, не спряха да плюят и да си показват селската злоба и най-големият комплекс- този от Локомотив.
    Сега и ние по същият начин стискаме палци на ЦСКА.
    Ще ви скъсат гъзовете на Армията.
    А на финал никога нищо не се знае- както миналата година Славия и Левски.

    • 4
      10

      Усетихте ли разликата от коментара отгоре сравнен с този под него.
      Феновете на локото са пълни идиоти….доказани.

  17. 8
    14

    Физкултурника ще се хвали един ден,че като треньор е играл финал за купа?! Всички знаем стила му. Локото с който и да се падне на финала ще играе (курвачката). Т.е. 11 в защита и напред само ако нещо стане. В шахмата такава игра е известна като фианкетиране на двата офицера с последващ здрав бетон. Прилага най-вече от играчи на квартално ниво.
    Въпреки,че съм ботевист ако Ботев отпадне,на финала ще съм за отбора от Пловдив.

  18. 7
    18

    Искам Локо да обиколи цяло Столипиново с купата

    • 12
      4

      Съмняваме, майка ти, жълта индианска вече мина от там

    • За да видите изгрев бойски те цигани радостта на градския отбор Локомотив!

  19. 21
    2

    Честито класиране на финал пловдивчани и наздравееееее

  20. 21
    5

    Бой и ебане за тирето. Само Локо! Купата е в Пловдив!

    П.П. Тирето ще отстрани Индианците. Индианците, нямата шанс, те свалят гащите на табелата софия!

  21. 15
    3

    Ботев чакаме ви на финала да видим кои кое в Пловдив

  22. 25
    3

    Честито момчета! Успех на жълтите срещу ГМО-то!
    Трябва на 15ти да покажем на селяните от цяла България които подкрепят Левски и ЦСКА, как само 1 град може да подкрепя 2 отбора и да напълни националния стадион!

    • 7
      10

      Хубаво като идея, но няма да позволят такъв финал. Купата е резервирана за гнома от Микре, за жалост…

Коментарите са затворени