Ботев Пловдив победи по категоричен начин Берое Стара Загора с 4:1 в мач от 17-ти кръг на ”Първа лига”. Двубоят се игра на базата на ”жълто-черните” в квартал Коматево.

Срещата започна равностойно, а първият точен удар отиде в сметката на домакините. Той дойде в 9-ата минута, когато Перейра овладя на границата на наказателното поле, финтира играч на заралии и стреля с левия крак, но в ръцете на Перниш. Берое отговори с шут на Мешка в 12-ата минута, който Кайзер изби в корнер.

Ботев нанесе своя удар в 30-ата минута, когато Кристиан Димитров откри резултата. Неделев изведе Афонсо отляво след изпълнение на фаул. Последва центриране към Димитров и централният бранител на Ботев вкара с глава за 1:0.

Само 120 секунди по-късно канарчетата попариха за втори път заралии. Неделев намери с отличен 30-метров пас Серкан Юсеин, който излезе очи в очи с Перниш, халфът не прояви егоизъм и пусна към намиращия се леко вдясно свой съотборник Антонио Вутов и за нападателя на пловдивчани не бе проблем да реализира на празна врата за 2:0.

Двата бързи гола не отказаха футболистите на Александър Томаш, които се върнаха бързо в мача. В 34-ата минута Бригидо излезе очи в очи с Кайзер след грешка на Перейра и Димитров. Последва шут, който стражът на Ботев отрази. Бригидо обаче стигна първи до топката и подаде към непокрития Камбуров, за когото не бе проблем да вкара от 6-7 метра за 2:1. Това бе 11-о попадение за голмайстора на Берое в първенството през този сезон и 214-о за него в Първа лига.

Вълнуващите четири минути, в които паднаха трите гола, отвориха дербито и до края на полувремето се играеше атака за атака. Гостите опитаха да изравнят още до почивката и на няколко пъти създадоха сериозно напрежение през Кайзер, но контраатаките на Ботев бяха много опасни и при две от тях само добрите излизания на Перниш извън наказателното поле предотвратиха трети гол в неговата врата. При второто положение Неделев опита да вкара от 40 метра в празната врата след изчистването на старозагорския страж, но шутът му с левия крак не намери целта.

Второто полувреме започна в по-динамично темпо от първото. В 54-ата минута канарчетата бяха близо до трети гол, след като Вутов се хвърли на шпагат и изпревари Перниш, но не уцели вратата. Само две минути по-късно обаче пловдивчани матираха за трети път Берое. Това стана с помощта на Цветков, който позволи Серкан Юсеин да му отнеме топката на границата на наказателното поле и да се озове очи в очи с Перниш. Последва пас към непокрития Густаво Афонсо, който вкара в празната врата за 3:1.

В 60-ата минута Ботев като по чудо не вкара четвърто попадение след нова грешка в отбраната на заралии, този път направена от Бандаловски. След нея Вутов стреля от 4-5 метра, но Перниш спаси.

Афонсо опита да реализира с шут от малък ъгъл в 70-ата минута, но стреля в аут. Седем минути по-късно Вутов бе далеч по-прецизен. Нападателят се възползва от грешка на Камен Хаджиев, който се подхлъзна, напредна трийсетина метра с топка в крака, пребори се с Цветков и с удар по земя в близкия ъгъл вкара за 4:1.

В 80-ата минута Вутов бе близо да оформи своя хеттрик, излизайки за пореден път сам срещу Перниш, но стражът на заралии изби в корнер. Три минути по-късно Берое можеше да върне един гол, когато Гаджев центрира отлично отляво към Боби Цонев, който нацели напречната греда след удар с глава. Секунди по-късно гостите останаха с човек по-малко след директен червен картон на Мешка, който удари Йордан Минев при спряна игра.

 

1:0 Кристиан Димитров 30′

2:0 Антонио Вутов 32′

2:1 Мартин Камбуров 34′

3:1 Густаво Афонсо 56′

4:1 Антонио Вутов 77′

Ботев Пд (4-2-3-1): Даниел Кайзер – Джонатан Перейра (85′ – Филип Филипов), Димитър Пиргов, Кристиан Димитров, Йордан Минев – Радослав Терзиев, Серкан Юсеин – Тодор Неделев /к/, Васил Шопов (66′ – Лъчезар Балтанов), Густаво Афонсо (79′ – Кристиан Добрев) – Антонио Вутов

Старши треньор: Николай Киров

Берое (4-2-3-1): Душан Перниш – Иван Бандаловски, Георги Ангелов (11′ – Владимир Гаджев), Камен Хаджиев, Матеус Леони – Мартин Райнов /к/ (64′ – Алфредо Мартинс), Александър Цветков – Меска, Борислав Цонев, Рубен Бригидо (46′ – Иван Минчев) – Мартин Камбуров

Старши треньор: Александър Томаш

66 КОМЕНТАРИ

  1. накендзани буфери спят сладко до краноновете
    5
    2

    марулките са падали с 8ца а ромките при 12ца къде ще се мятат, а на новия стадион ако не избегат за дълго по Ве групите ще видим и 8ца…

  2. 6
    3

    АВА ГА ЖА СТАНИМ И НИИ ЛОКУМУТИФЦИТЕ КАТ ТИЯ ФИЛОСОФИ ВА ТИЯ НАПРАВО ЖА НА СЦЕПЯТ КАК ОФФФФФФФ НЯМА ДУМИ ПОНЕ СА СЪБИРЕМ НА ЛАУТ ДЖАМИЯТА АРЕНА ПА КАТ ПОЧНЕМ СА МАЖЕМ ТИЯ ТЪЛТУРЯТА КАТ ПОЧНАТ ДА НА ШИБАТ БЕЛКЕМ СА СПРАТ НАВРЕМЕ.
    ДНЕСКА МА ПУСНАХА ОТ ПОЛИЦИЯТА ДЕТ ВМЕСТО НАШ ГЕЙ БАНДИТ ДА ГО ПОРЯ АЗИ СЪМ СА ОБЪРКАЛ И НЯКЪФ ЗАРАЛИЯ СЪМ ГЕПИЛ В КИНЕФА ПА КАТ ПОЧНАА МА МЛАТЯТ ТИ УЖАС УЖАС БРАТЯ РОМИ ЦИГАНИ ПУМАЦИ АРМЕНЦИ КАРАКАЧАНИ И АДВОКАТИ С КРИВИ КЪРТУНИ НЕУКИ.
    АМ ВИ КАЖА САМУ НА СТЪДИОНА БЯАМЕ 15 КУЦИ ФЕНА АЗИ ЗАТУЙ СЪМ СА СБЪРКАЛ НА НЕГУ.
    ТА ВСИЧКУТО ФЕН НА СТЪДИОНА ОТ ЖА ИМА ЛЕКЦИЯ И ЖА СМЕНЯМЕ ИМЕТО НА ТЪБЛОТО.
    И НЯМА СА ШАШКАТЕ ОТ ЖЪЛТИТЕ ВИДЯАТЕ ЛИ ГИ КАК ИБЪТ ААААААААА,МА И НАЗИ ЖА НА ЕБНЪТ.
    АЙ СЕ ДА ВА ЕБА МИХЛЮЗИТЕ СМАУ ЛОКУ ШИКЕРА И СТРЯМА ВА ЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ.

  3. 13
    3

    Не се ръпчете,прави са бандитите,и четирите гола са от засади,и имаше две дузпи за Берое дето съдията не ги даде! Тото,това е!!Във вторник петия срещу деветия,ега си!!

  4. 16
    5

    На колене, на колене, на колене пред жълтите!!!!!

  5. 11
    7

    BOTEVISTI IMAM HUBAVI NOVINI IMAM INFORMACIYA CHE JOA PAULO SE VRISHTA I KOSOKO

    • 7
      6

      Стига ва ся жа обява извънаредно положение у Стряма и жа са напием кът мотика ва аркадаш.

      • 4
        2

        ТЕБ НА СТМ ТА ЕБАЛ АРКАДАШ,АЗ САМ ОТ СТРЯМА ЯЛА ДА ТА БОДНА.
        НАЛИ ИМА ИЗВЪНРЕДНО ПОЛУЖЕНИЕ ВА МОТИКО.

  6. 6
    17

    След мача с Етър плюхме Тошко Балтана този онзи че за нищо не ставали и след тото мача забравихме всичко…..и ся Локото като ни отрезвят пак ще плюем…..ами добре че онова детенце Тенчо Русков от Хюстън на създаде та да имаме история.

  7. 9
    5

    Мангали, днес що няма “Камбура как ви го вкара…”?

  8. 6
    29

    Тошко чинията ти не пляскаше ли на онова зъбато цигане Мариан Огнянов, който с гордост носеше жълтата ви фланелка? А какво да кажем за българчетата – Дормушали СайдХоджа, Исмет Рамадан, Ирхан Юсуф Серкан Юсеин и т.н. Та на кой викаш цигани, бе мияч на чинии? Вашият отбор турско-циганорски ли е по твоята кръчмарска логика!

  9. 7
    20

    Нали щяхте да уволнявате Белия амнистия ли го хвана.

  10. 7
    29

    КАКВО НИ ЗАНИМАВАТЕ С НАГЛАСЕН ТОТО МАЧ…ПРОКУРАТУРАТА ТРЯБВА ДА ХРОВЕРЯВА ТАКИВА МАЧОВЕ!!!
    БЪРКАТ СИ ПО ДУПКИТЕ И ТОГОТО ВЪРВИ

    • 21
      2

      ПРАВ СИ БРУНО ГО Е ПУСНАЛ 100% !

    • 18
      4

      КУР ЗА ЛОКО АЛЕ, ВИЕ МАНГАЛИ СТЕ, ЩЕ ВИ ШИБАМЕ!

    • 7
      1

      Кой те кара да киснеш в тая тема? “Хроверявай” си правописа… От злоба и яд така се получава.

  11. 42
    8

    Честно казано нямаше за кво да се радвам, вкарах ненужен гол в мач в който БОТЕВ ни пръснаха заралийските сливи от обич.
    Друго си е да наебеш циганите в 87мата, след което да идеш да им кажеш МАЙКА ВИ ДЕЙБА ЦИГАНСКА!!!

  12. 30
    11

    жепейците да си стягат халките за вторник. Взимайте грес от депото – да сте подготвени!

    • 10
      23

      Ама да не вземе да се скриеш както на 18 август и после да кажеш че си бил на море.

  13. 26
    10

    Чудесен резултат от един много добре изигран мач.
    Резултата малко лъже,защото защитата на Бироя в отделни моменти си взимаше отпуска и блееше по околните дървета.
    Прекрасен мач за Тони Вутов и абсолютно брилянтен Серкан.
    ТОДОР НЕДЕЛЕВ както обикновено на висота.

    От тоя мач не може обаче да се прогнозира изхода в дербито, циганите ше се окопаят с 10 човека в собстаената си пеналтерия, ще зажъркат прочутото циганско качамако и ше дебнат да направим грешка, бищо не се знае.

    • 10
      19

      Тошо а задаваш ли си въпроса защитата на заралий защо не игра а за вторник да няма те на ебаха ама некачествено.

      • 17
        8

        Да да, ок, Домуса, ЕфБет, азиатските букмейкъри, масоните,илюминатите, Тръмп,Путин, Коза Ностра и пр. знам ги всичките тея неща.
        Реалния резултат е 3-2 за нас, ок?

        • 7
          12

          Чакам те в сряда тук и ако не е 3-2 да не се оправдаеш с халеевата комета.

          • 17
            7

            Боже, бива ли да си толкова прост.
            3-2 беше реалния резултат от мача ни с Бироя.
            За мача с вас, цигани, нямам никаква представа кво ше се получи, вие ше играете Опълченците на Шипка с 10 башибозука в пеналтерията си и ше чакате да сгрешим.
            Може да ви върже, може да не ви върже, никой не може да го прогнозира тоя мач, ок?

  14. 9
    20

    Всичките постове са на рачо форумната курва! Същото беше и преди предишното дерби! После се скри типично като жълта курва! Ама след семица турската подлога пак изпълзя! Дано във вторник пловдивчани да накажат жълтите турци!? Не заради друго, а защото винаги джавкат много преди всяко дерби, а често Локото ги шиба. Ама те пак продължават уродите турски.

  15. 11
    35

    Ава оти след ебнята от Етър тука всички искахме оставката на Белия вожд а сигъзка няма по добър от него…..ами то някой трябва и от хазарт да разбира ва да гоейба…..ай ся да са зажулим с мента и мастика че във вторник ще ни подадат мотика.

  16. 14
    36

    Колеги , по-спокойно , че във вторник може и през носа да ни излезе.
    Не ми е ще пак да се крия

    • 17
      8

      Ти и сега се криеш под чужд ник. Мишкарска работа.

    • 3
      2

      такива жалки същества като теб..винаги им излиза през носа.

  17. 12
    32

    18 КОЕФИЦИЕНТ ЗА ТОЗИ РЕЗУЛТАТ , НА СПЕЧЕЛИЛИТЕ ЧЕСТИТО , А ИЗМРЪЗНАЛИТЕ – ТОПЪЛ ЧАЙ.
    КАЧЕСТВЕНО ТОТО

    • 30
      11

      Айде бе братчед от кога те чакам:) Дай сега Пеевски, Домуса, Тръмп:) хахахахха
      Циганин, ще гледата първата 6-ца през на Бруно кривия макарон:)

      • 10
        16

        Ботевист трето поколение- а защо не разгромихме по същия начин и Етър или Берое са много слаби или Етър са много силни.

        • 21
          9

          А Верея от първата шестица ли е?

  18. 11
    31

    Пичаги ами такава ще е тя като не сме взели заплати ще го джуркаме на тото…….с Етър насирня днес ликуваме във вторник пак насирня и така до края на света…..ооооо мой Бутвфъ ний за тиъебе жа га мрем.

    • Аз съм горд селянин от Стряма….
      Анонимен ме нарече мама……
      Казват черно бяла тиква съм голяма….
      А чичо Гошо ебнал мама…………..

      В Столюпиново дадоха ни апартамент….
      За да имаме градски темперамент..
      Но нали сме селяни от сой………….
      Да ми го излашка с густо бай хой….

  19. 36
    11

    мангали от аграрния,във вторник идва и ва6ия ред да ви ебеме мо6тно в дивия!!!6те по4увствате мо6та на жълто 4ерните 4ерните боздугани в миризливите ви анали !!!смърт за циганите от Кьостендил!бой и ебан под дърво и камък!да подкрепим мо6тно БОТЕВ——–ГРАНДА НА ПЛОВДИВ!!!

  20. 42
    9

    Буферчета,почистете добре Балтановото табло,наводнявайте картофената нива и треперете че идваме да ебем.

  21. 44
    8

    Жална ни майка локомотивоциганска!

  22. 23
    20

    Този мач е пълна заблуда. Дербито е непредвидимо!

  23. 9
    50

    Гола на Вутов 1000% засада-коментар няма. Второто полувреме засада няма, но е маркирана – веднага коментар, че са ощетени.

    • 36
      7

      Киро Гела,Пеевски и Абрамович са купили мача дейба 🙁

    • 23
      4

      А, ТИ БАСТУН , ВИДЯ ЛИ ДАЛИ ПОДАВАНЕТО Е НАПРЕД И ДАЛИ ЗНАЕШ ПРАВИЛАТА ЗА ЗАСАДА ….?!!?

      • 5
        18

        Изкарай си бастуна от дивия и гледай малко реално! Ти кажи напред или назад е подадена топката и защо въобще нямаше повторения и коментари от телевизията на този който ви издържа в сянка?!

        • 15
          4

          КАК ТОГАВА СИ ГО ВИДЯЛ БЕЗ ПОВТОРЕНИЯ?!!!? ИЛИ СИ БИЛ НА БАЗАТА ТОЧНО ТАМ КЪДЕТО БЕШЕ СИТУАЦИЯТА?? ГЛЕДАЙ РЕПОРТАЖА В ГОНГ И ЩЕ ВИДИШ ПОВТОРЕНИЯТА…!! АКО СИ ЛОКОМОТИВЕЦ МОЖЕ ДА СИ СПОМНЯШ НА ЕДНО ДЕРБИ КАК 7 В ЧЕРНО И БЯЛО ОСТАНАХА САМИ СРЕЩУ НАШИЯ ВРАТАР И СЛЕД ПОДАВАНЕ НАСТРАНИ , А НЕ НАПРЕД И ГОЛА БЕШЕ РЕДОВЕН, ЛИЧНО АТАНАС УЗУНОВ ГО КОМЕНТИРА ТОВА ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА!!!! КОЛКОТО ДО ТОВА КОЙ ИЗДЪРЖА НЯКОЙ НА СВЕТЛО ИЛИ НА СЯНКА ,НЯМА НУЖДА ОТ КОМЕНТАР, ЗАЩОТО ОТ ТАКИВА ПОВТАРЯНИЯ НА НЕДОКАЗАНИ НЕЩА СЕ РАЖДАТ САМО ПСЕВДОЛЕГЕНДИ ЗА УСПОКОЕНИЕ НА СОБСТВЕНОТО СИ ЕГО ОТ ВЕЧНИЯ КОМПЛЕКС!!! ТОЛКОВА, ХУБАВА ВЕЧЕР И НА ТЕБ И НА ВСИЧКИ ВЪВ ФОРУМА..,ВЕЧЕ Е РАКИЕНО ВРЕМЕ.НАЗДРАВЕ!!!

  24. 49
    5

    Най-интересното в мача беше реакцията на Камбуров, след гола. Просто се затича към центъра.
    Нищо общо с истерията и бурната радост, след гола му срещу Локо.
    Първата любов ръжда не хваща. Факт ! В другите отбори беше просто наемник.

  25. 47
    5

    Велик Ботев! Страхотна игра и победа! Атаки, голове, а не глухи защити и късмет! ТОТАЛНО МАЧКАНЕ! МАШИНИ!

  26. 39
    8

    Мангали, гледайте Ботев – Берое и мислете за мача във вторник:)

Коментарите са затворени