Ръководството на ПФК Ботев има желание да изтегли кредит от 20 милиона лева, за да довърши строителството на стадиона. Информацията разкри днес кметът на Пловдив Иван Тотев.

Той уточни, че вече е провел среща с хора от клуба относно изискванията за процедурата по тегленето на кредита от Фонда на фондовете. Лихвата ще е под 1 процент и се очаква до месец цялата документация да е готова.

Фонд на фондовете управлява средствата от 1.2 млрд. лева по четири оперативни програми: ОП “Развитие на човешките ресурси“, ОП “Иновации и конкурентоспособност“, ОП „Околна среда“ и ОП „Региони в растеж“. Основната дейност на Фонд на фондовете е структурирането и управлението на финансови инструменти, съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове, през програмния период 2014-2020. Финансовите инструменти са алтернативен начин на финансиране на безвъзмездната помощ, който придобива все по-важна роля в бюджета на Европейския съюз. Насочени към проекти, които потенциално биха могли да започнат да се самоиздържат, те осигуряват инвестиционна подкрепа чрез заеми, гаранции или дялово участие. По този начин се оказва подкрепа на бизнеса и публичните институции с цел икономическо развитие. Финансовите инструменти дават възможност за възвръщане (рециклиране) на средствата, които могат да бъдат използвани повторно.

Фонд на фондовете избира финансови посредници – банки, фондове, кредитни и други финансови институции. От своя страна избраните финансови мениджъри мобилизират допълнителен частен капитал и значително увеличават публичния ресурс, който чрез тях достига до крайните получатели.

Всички средства, предвидени по посочените по-горе оперативни програми за финансовите инструменти, са обединени в общ Фонд на фондовете, като ФМФИБ ЕАД е дружеството, което го управлява.

44 КОМЕНТАРИ

  1. 4
    7

    ние нямаме против да си постройте стадион, но да си го платите като хората. Не така пак да ми усвоявате едни крадени народни пари… и то при положение, че вече сте откраднали 52 милиона пак нардони пари!! Айде БАСТА!! Майната ви селска крадлива!! За малоумници ли ни имате – вие да ядете и пиете, а ние да плащаме!?
    Не може ли на Локомотив стадиона да се направи първо от Фонда на Фондовете… там е нужна много по-малка инвестиция?!

    • 6
      1

      Хапченцата, Вълчо, хапченцата. Нямал бил против… хи хи, верно ли. Циганин миризлив!

  2. 4
    6

    Самуилка ти брат ти майка и баща…..ако требе и говна жа ядем само до стадион да се доберем.

  3. 8
    9

    Ех Самуил ага, в какви ли бакии си се забъркал за да те изнудват с 20 млн за стадион на една пасмина получовеци?!

  4. 9
    10

    Лично премиера Борисов натиска сериозно и Тотев и Самуилов да се реши въпроса със стадиона.Отпуснаха някои доста дебели поръчки на фирми на Самуилов,а кмета лично се грижи всичко по получаване на този заем да става възможно най-бързо.До 1-2 месеца би трябвало вече да сме удобрени и взели кредита,после всичко зависи от архитектите кога ще се стартира строителството.2020 г. ще имаме най-модерния и красив стадион в България.Комшиите от лаута ще ни завиждат много,както и другите феновеве в страната.

    • 6
      8

      СВОБОДЕН БОТЕВ ти ли си?
      Га жа довадят крановете ва?

      • 4
        4

        Ази съм ва ама на 5 двойни облака ва да сейба.

    • 4
      4

      само да не имате …нов фалит.
      Надига се революция така, че едва ли ББ ще се изцапа и с това

      • Надигат революция пучите въшки на майка ти! 30 мангала и 20 вмилисани наркомана пречат на нормалния живот. Който работи е добре навсякъде.На който не му харева да мине през къщи, да ми направи една свирка и да заминава.

  5. 8
    6

    Доколкото знам, случаят със зоологическата градина не е приключен и в столичната прокуратура в момента се подготвя обвинителен акт срещу тримата разследвани пловдивски управници.

  6. 9
    12

    Чудничко! Какво е обезпечението? На Мойсей жезъла? Ходете ,хора на дербито, ч е скоро ще чакаме Спартак ! 59 милиона главница не стигат, та още двайсет….

  7. 12
    13

    Не е нужно да си банкер, за да знаеш, че заем се дава срещу обезпечение. Какво ще заложат в случая? Стадиона!? Не става, той вече е заложн пред КТБ и няма банка, която да иска втора ипотека. След това от какви пирходи ще се върнат тези 20 милиона? От билети? Умряла работа… А това, че Тотев е в основата на новината, какво да ви кажа, този може да си позволи да ръси такива глупости. Истината е една: за пореден път плакнат феновете, вместо да започнат строежа!

    • 6
      4

      не забравяй за коя “държава” става дума.
      Иначе на Запад това е напълно невъзможно…

    • 5
      2

      А бе каква втора ипотека бе тъпак. Стадиона е собственост на общината и не може да се ипотекира.

      • 3
        1

        Теренът е собственост на Общината, а стадионът ще стане неин след изтичане на концесията!!!

  8. 7
    7

    Има има на ЗАПРО баща му,той ги разбира тия схеми с фондовете…герберийййй…

  9. 10
    19

    Ако този стадион въобще стане някога, то той няма да бъде на фк Ботрв. То не става само с искаме стадион и после всички щстливи. Това да не е , искам колело и хоп, колело…

  10. 7
    15

    А ва братя кънарие, важниту е дъ идим нъ дербиту щоту тойъ ризил с нащу утбор мноу ни дуйде. Тряя ни зъмажът учити. Ай кънариеее. Аз шъ ги зъмажъ с 5-6 ръкии пък утзад ш съ нъмажъ с курумелъ.

  11. 15
    15

    Жива да не бях……тоя фонд от фондовете на фондацията вече прилича на еуфорията от слизането на партизаните-селяци в градовете……куче влаче диря няма…..най новия виц.

    • 12
      8

      Фатме Заклинателката ти ли си?

      • 7
        12

        Не съм ва….я съм партизанин със здрави селски корени от Бутяфъ.

  12. 13
    20

    Тотев вече един път беше подсъдим. Тиквата го измъкна.
    Сега тиквоча обаче дали пак ще посмее след всички тези бунтове и скандали?!
    Народа иска справедливост, а това си е чисто източване на обществени средства и Прокуратурата няма да седи безучастно. Кой нормален “фонд на фондовете” ще отпусне невъзвращаем кредит на едно дружество с 52 милинона други невъзвращаеми кредити?! Това си плаче за сопа отвсякъде!!

  13. 14
    8

    След 1 месец документацията е готова и забочваме да строим.Края на черните цигани от Столипиново вече се вижда.

  14. 10
    18

    Братя селяни имам две предложения:Всеки от нас ,производител на домати,патладжани и пипер да отделя 10 стотинки от килограм и след 60 -70 години ще имаме стадион-красавец.Второ да правим Караибрахим-Шиши съботници,за да тръгне Строежа.Зимата и без това нямаме работа на къра.Понеже сме и помаци,нека сюнетите да се облагат с десятък,кото също да отива за талпи и арматура.

  15. 18
    19

    Това е просто една новина която цели да мотивира жълтата рая преди дербито! Всяка година го правят! И преди мача за купата в СЗ го направиха. От тогава НИЩО! Никой ли не помни, какво каза Самуилов лятото? Че стадиона почва да се строи най-късно края на септември!!! Е, днес е почти декември. Времето си тече, а до края на срока остават 15 месеца! Ми защо другите ФК не ползват същият фонд, като е толкова изгодно и лесно? Жълтите ли са открили топлата вода или този фонд е създаден заради тях? Лятото ясно се каза, че със заем няма да стане и това го казаха Самуилов, кмета и юристите! Сега “ново 5”? Не ви ли звучи като поредното шикалкавене? Щяло да има възвращаемост? Като гледаме, накъде върви държавата и футбола ни в часност, този стадион никак няма да печели, а само ще буренясва! Да не говорим, че хич не му е там мястото!….надявай се п…ко на пиян уй!

  16. 42
    8

    Това не беше ли идеята, по която Гиздаков каза, че се работи на събранието на Сдружението в хотел Империал и по този начин сами да си построим стадиона. Тогава Палийски, Aпостолов, клуб 500 &Co. ни лъгаха, че така не ставали нещата и даже В. Наумов и един бакшиш скачаха на бой на наши фенове. А сега какво се оказа, че това е бил единствения правилен път, по който можеше да се построи стадиона.

    • 14
      10

      Това не е много на добре, защото ако един ден ни заебе Самуилов и какво правим ?

      • 17
        11

        Как, какво връщаме “спасителя” с червените бузки и компания. ХАХАХА

  17. 16
    21

    Братя кънари работата е ясна! Затъваме яко!

    • 16
      8

      Братя мънгали – на нас никой не дава пари по оперативни програми , щото ше ги крадним!

  18. 14
    13

    Куру е дълъг и дебел вадене няма кмет че кой малоумник вади пари от собственият си джоб няма такъв и всички много добре го знаят ами то и Сдружението може да го посрои

  19. 32
    18

    Абе нали Самуилов ще строи стадиона ? Този кредит може да го вземе всеки ако е за стадилна, защо по този начин си преписва всичко на него след като няма да даде и 1 стотинка ?

    • 22
      27

      Точно този кредит не може да го вземе всеки. Нали това беше и изконната мечта на Гиздака и Велизарчо, че всеки може да вземе кредита и ще ангажират Тотев за подкрепа и така да са в кириза. В този момент може да го вземе само Самуилов и сие, другите мераклии за спасители първо ще трябва да си избършат сополите и тогава.

      • 18
        6

        Ясно е че не всеки може да го вземе! По важното е кой ще го връща? Да не мислиш че ще е боса?

        • 13
          4

          Е ПА ДА НЕ РАЗГЛОБЯТ СТАДИОНА И ДА СИ ГО ВЗЕМАТ

      • 13
        7

        “фонда на фондовете” май се оказаха, че са Ачо, Апо, клуб 500 & Co. Сега вече всичко се изясни. ОБИКНОВЕНИ ЛЪЖЦИ И ЛАПАЧИ.

    • 8
      14

      Ами, Самуилов ще го строи, ми кой друг! Ама си ахмак!

  20. 21
    18

    Андро питой Тотев кой ще връща кредита?

    • 11
      7

      те тий кредити са не връщат , ама на нас няма кой да даде , чи сми цигани

Коментарите са затворени