С гол в 77-та минута след силен диагонален удар от малък ъгъл отдясно на Дебърлиев от около 25 метра на Петър Петров Оборище спечели областното дерби срещу Хебър с 1:0.
Най-чистото положение за гостите беше 7 минути по-рано, когато след фаул, изпълнен от Руслан Иванов, топката попадна на главата на друг нападател на Хебър, но последвалият удар „кацна“ на горната греда на вратата на домакините.
Веднага след получения гол хебърци се втурнаха в атаки, но така и не се стигна до чисто голово положение.
През първото полувреме на два пъти Руслан Иванов стреля отдалече – първият път с диагонален удар покрай дясната греда, а вторият път вратарят на домакините спаси. Футболистите от Панагюрище също имаха няколко добри положения, но не съумяха да се възползван от тях.
Така Оборище нанесе първата загуба на Хебър за този сезон и намали разликата между двата състава на 3 точки.
Като цяло през целия мач, с изключение на последните 10 минути на първата част хебърци стояха по-добре на терена, но някак си не се виждаше идея как да бъде отбелязан гол. На това леко игрово превъзходство на гостите, панагюрци отговориха с по-опростен футбол, което се оказа печеливш ход тях и им вдъхна увереност, че са равностоен съперник на “Хебър” в битката за Втора лига.
Ето и стартовият състав на Хебър: Петър Дебърлиев, Николай Стоилков, Мартин Сечков, Цветан Павлов, Иван Иванов, Адриан Краев, Якуб Идризов, Атанас Велев, Руслан Иванов, Цветелин Тонев и Георги Недялков.
В 60-та минута Васил Геров замени Стоилков след контузия на последния, в 73-та Станимир Димитров влезе на мястото на Георги Недялков, а веднага след гола Крауч отстъпи мястото си на Стефан Лачов.