Както вече PlovdivDerby.com ви информира първи пред Ботев Пловдив се отвори възможност да трансферира Дуде Ндонгала в Поругалия. PlovdivDerby.com научи, че става въпрос за втородивизионния тим Академика (Коимбра). Отборът е създаден от студентски съюз на Университета в Коимбра през 1876 г., което го прави един от най-старите спортни институции в Португалия. Клубът има 4-ти по брой привърженици и почитатели след „Големите Три“ (Бенфика, „Спортинг“ и „Порто“). Той е спортен клуб, емоционално и исторически свързан с университетския живот – така през поколения много студенти, дори такива, родени в други региони на страната, стават привърженици на отбора. Цветовете на Академика (черно и бяло) са защитавали българите Крум Бибишков и Емил Марнов. Наставник преди години пък е бил Андре Вилаш – Боаш, който е работл в европейските грандове Челси, Порто и Тотнъм.

От Ботев Пловдив бяха постигнали договорка играча да бъде трансфериран в Португалия без трансферна сума, но пловдвчани да запазят сериозен процент от правата му. Мениджърите на Ндонгала обаче са отхвърлили тази оферта и са предложили същата схема да бъде приложена с друг отбор, който желае услугите на крилото, научи PlovdivDerby.com.

Става въпрос за румънския Политехника. Така в близките часове се очаква трите страни да се договорят за трансфера и Ндонгала да премине в новия си клуб. Утре играчът ще премине медицински прегледи в Румъния, научи още PlovdivDerby.com.

9 КОМЕНТАРИ

  1. 5
    2

    Романиа може, там същити мангали като в Коматюу.

  2. 3
    4

    Не иска Пуртугал, иска Езе мене тука ебе.

      • 5
        2

        Да ебе с пъпчиво дупе може само Рачо , бе , ипилираното.

  3. 8
    13

    Отказали в отбор от Португалия заради отбор в Румъния??? Някой пак ще се налапа!

      • 6
        13

        Папагал вие вече го налапахте е до макарите

Коментарите са затворени