Ботев (Пловдив) определено не стартира сезона според очакванията. “Канарчетата” загубиха три от първите си 5 мача, а поражението с 0:1 от Локомотив (Пловдив) остави хората на Николай Киров в долната половина на класирането. Това може да се промени още днес, ако “жълто-чертните” вземат гостуването на Витоша (Бистрица). “Тигрите” вече показаха, че имат остри зъби и представянето им е впечатляващо – три победи и само 5 допуснати гола.

“Съперникът ни е фаворит. Ботев притежава добри футболисти, но всеки отбор си има слаби страни и ние трябва да се възползваме от тези на пловдвичани”, заяви наставникът на Витоша Росен Кирилов.

Той няма да може да разчита на контузения Даниел Кутев. Атаката на домакините ще води Наско Милев, подпомаган от Георги Амзин.

За Ботев в предни позиции се очаква да започне завърналият се в тима Антонио Вутов. Стивън Петков не е напълно възстановен, но попадна в групата на “канарчетата”. Ветеранът Йордан Минев същи имаше оплаквания през седмицата, но ще е титуляр.

През миналия сезон Тодор Неделев и компания спечелиха и двата си мача с Витоша, но сега тимът от Бистрица е много по-костелив орех.

Рефер на двубоя, който започва в 21:00 часа, ще е Георги Давидов.

ППЛ, 6-и кръг:

ВИТОША (БИСТРИЦА) – БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави:

ВИТОША (4-4-1-1): Н. Георгиев; Цанков, Мутафчийски, Купенов, Гочев; Рения, Котев, Лазаров, Христов; Амзин; Милев
Старши треньор: Р. Кирилов
БОТЕВ (4-2-3-1): Кайзер; Филипов, К. Димитров, Ничев, Й. Минев; Балтанов, Р. Терзиев; Афонсо, Неделев, Шопов; Вутов
Старши треньор: Н. Киров

СЪДИЯ: Г. Давидов
СТАДИОН: “Бистрица
“НАЧАЛО: 21:00 часа

12 КОМЕНТАРИ

  1. 5
    1

    Оправданията свършиха.БЯЛ умната,че си пътник при загуба.

  2. 4
    4

    Киров не може да има оправдание за къса скамейка в началота на сезона. Да селекция се правише в движение, но и Милко, и Крис пиказаха че може да се разчита на тях и то за повече от 10-15 минути. Момчетата имат острота, самочувдтеие и умения. Трябват им само минути. Освен това Серкан си равностойна резерва, че дори и добър вариант за титуляр. Сега вече има и Вутов, новия бразилец, възстановения Диого. Да не говорим, че Дунгала си беше добра алтернатива от скамейката. Белия много добре знаеше, че е труден характер като го вземаши, така че и тук няма оправдание за него.

    • 13
      3

      Както ни го туриха моряците ли, ама ний обичаме да ни е в г..а

    • 4
      1

      Кой строеж ва?Тоя в Скутаре,спортното школо и базата в Тракия ли?Първо шъ напраим кенефи във високопланинската база в Гувидарци,та да не серът зведите ни в храстити!

Коментарите са затворени