Отборът на “Марица” Милево се завърна в “А” ОФГ, след като в играния днес бараж разби друг претендент – “Сокол-Ф” Долни Воден с 5:1. И двата тима спечелиха първите места в своите зони и така се класираха на баражите. Срещата се игра пред около 350 зрители на пловдивския стадион “Марица” в квартал “Кършияка”.

Символичните домакини от Милево, в синьо-бели фланелки, бяха далеч по-добрия отбор на терена и заслужено стигнаха до победата. Въпреки видимото надмощие мачът беше нервен, а долноводенци, които игрха със зелено-жълти екипи, почти през целия мач хабяха повече сили за разправии, вместо за футбол.

Мачът започна спокойно, с надмощие на символичните домакини. Нулевото равенство се запази до 19 -та минута, когато Димо Станков-Джуджето откри в полза на тимът от Милево. До края на полурвемето неговите съотборници реализираха още две попадения за 3:0, което изнерви гостите. Те пък от своя страна заиграха грубо и предпочитаха да комуникират на друг език, вместо на български, което пък изнерви публиката.

Втората част започна с гол за “Сокол-Ф”, който им върна надеждите за успех. Малко по-късно Димо Станков-Джуджето вкара своя втори гол и направи 4:1. Последва ново напрежение по терена. Стигна се до там, че играч от Долни Воден заплашваше с лична саморазправа противников състезател. По-късно въпросният футболист на символичните гости беше изгонен с червен картон за удар без топка, а междувременно “Марица” Милево нанизаха още едно попадение за 5:1, както завърши и срещата. Все пак до сериозни ексцесии не се стигна и мачът приключи нормално.

Така “Марица” Милево е новият член на “А” ОФГ, а за “соколите” от Долни Воден остават изводите за поведението им и играта, която практикуват.

Бараж за влизане в “А” ОФГ, стадион “Марица”, Пловдив – 350 зрители:

МАРИЦА /Милево/ – СОКОЛ-Ф /Долни Воден/ 5:1