Отборите на Черно море и Локомотив Пловдив се изправят днес от 19 часа на стадион “Тича” във Варна в първи мач от битката за седмото място, което дава шанс за участие в Лига Европа при успех след това над третия от първата шестица, като това може да е Левски или Берое.

Реваншът е на 19 май от 19,45 часа в Пловдив. И от двата лагера са амбицирани да продължат напред.

Смърфовете за пореден път са прецакани от родната централата и са поставени в неравностойно положение спрямо съперника си. Последният мач на Локо Пд бе като гост в неделя. Един напълно безсмислен и незнайно защо игран мач със Славия, които бе ясно, че няма за какво да играят. След като БФС не отмени тази среща, въпреки че тя даваше огромни предпоставки за черно тото от страна на белите, които вече се класираха за Европа, от централата насрочиха първия мач със Черно море за днес. Така за 3 дни на черно-белите се събраха 2 поредни гостувания и ужасно малко време за възстановяване и подготовка. От друга страна Черно море почива 5 дни, след като последния мач, който игра бе в петък. От пловдивския клуб обаче не възроптаха срещу това решение на БФС и днес ще трябва да видим, дали Акрапович е успял да възстанови играчите и да ги подготви за супер важния мач.

Варненци са в серия от четири домакински победи и ще гонят чиста победа, която да увеличи шансовете им на реванша. В Локо пък се заканват да отбележат поне гол, като това е целта минимум, очертана от треньора Бруно Акрапович.

Колегата му Илиан Илиев няма кадрови проблеми за решаване. От състава отсъстват единствено трайно контузените Витиня, Мариян Огнянов и Дани Кики. Очаква се атаката да води Мехди Фенуш, а от втора линия да го подкрепя Радослав Василев. По крилата ще връхлитат Атанас Зехиров и Аристот Ндонгала.

Любопитен момент около мача е, че наставникът на варненци Илиан Илиев е водил Локомотив, откъдето си тръгна въпреки нежеланието на собственика Христо Крушарски./спортал.бг

Всички футболисти, с които Локомотив отпътува за Варна:

Антони Милина, Росен Андонов, Димитър Везалов, Мохамед Муса, Мустафа Абдулахи, Стивън Езе, Юрица Булят, Димитър Велковски, Ванчо Траянов, Янко Ангелов, Парвизджон Умарбаев, Игор Банович, Петър Главчев, Симеон Райков, Елитон Жуниор, Веселин Марчев, Абделхаким Буна, Филип Михалевич, Анте Аралица

Вероятни състави:

Черно море: Макенджиев, Станчев, Димов, Хасани, Кононго, Г. Илиев, Витанов, Зехиров, Р. Василев, Ндонгала, Фенуш.

Локомотив Пд: Милина, Велковски, Везалов, Езе, Мухамед, Умарбаев, Ангелов, Райков, Буна, Марчев, Аралица.

19 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    1

    Времето за възстановяване е малко, но отбора е добре подготвен забравяте това!Играят 90 минути в бързо темпо и няма да е проблем това..

  2. 2
    2

    Не само това, ами и реванша пак е след 3 дена в събота вместо поне в неделя….
    БФС са мъчат да ни пречат по всякакъв начин, а “фенклуба”, за който уж “Локомотив е над всичко” …. си бърка в носа….

    • 9
      6

      Е вълчо как няма да му желаеш успех? Та нали бат Венци ви изклати вас!? Сега ако локото отпаднат ще ти е по-леко.
      Само дето вашето отпадане е несравнимо с евенуално такова на Локото! А Локото и да отпадне, няма да има никаква драма!

      • 6
        6

        И защо е несравнимо нашето отпадане,а за вашето няма да има никаква драма?Да не би вие да сте носители на някоя купа?Вие имате една,но тя е в Кюстендил,втора няма и да видите.

        • 2
          1

          Гледам мераклия си, изкъпал съм се и ще дойда да та Онода Рачо!!

    • 8
      7

      Ако дадеш правилния наклон на шефа може и да стане

  3. 8
    12

    Наистина малкото време за възстановяване ще си каже думата днес! Няма начин! Дано поне да успеем да вкараме гол и да допуснем по-малко, за да имаме някакви шансове за реванша?
    Ще е ужасно трудно обче! Като добавим съдийските брадви и тимаджиите, ситуацията става почти невъзможна!
    Все пак успех на отбора и Само Локо!

  4. 14
    14

    Днеска ще има яко треперене от жълтите. Ако пък постигнем и добър резултат, единсвенния им останал фен дето пише тука сигурно и той ще се откаже горкия. Тежка е жълтата съдба. Вечно зад отбора на Пловдив. Вече почвам да ги съжалявам и не ми е до бъзици с тях, че работата в Коматево отива на закриване.

    • 3
      2

      Крушарски,спри лепилото. Я погледни класирането,кой е в по-предна позиция? Преброй отличията,купите,кой има повече?
      Тежка е циганската съдба,всички ви се подиграват,всички ви се изреждат. След толкова години завист и мъки,вече трябва да свикнете.

  5. 17
    15

    Абе къде е Димо Бакалов? Защо не е в групата? Всичко му е платено и се разбрахме, че остава?! Как така си е тръгнал? Хем взел парите, хем го няма? Ще го уволня дисциплинарно пък после да ходи да се жалва на ходжата ако иска!

    • 11
      15

      Разбърква картите за белот. Жоао и Стивън са там, чакат Неделев и почват. Други въпроси?

      • 7
        8

        до центъра няма въпроси а ти си тегли ножа за да не се мъчиш от простотия

        • 6
          6

          имам предвид центъра да се отърве от мъките си

      • 6
        3

        Прав си центъра, но на жълта комплексирана курва като мен ми е трудно да приема истината!

Коментарите са затворени