Днешният ден е специален. На тази дата се навършват 75 години от рождението на най-голямата легенда в историята на “сините” – Георги Аспарухов. Като намигване от съдбата идва фактът, че точно днес на стадиона, който носи името на Гунди, Левски ще играе срещу другия отбор, чийто екип е носил великият нападател – Ботев (Пловдив).

Самият двубой не е от решаващо значение за Левски, макар че отборът трябва да брани третото място, и не е случайно, че старши треньорът Делио Роси взе решение да остави извън групата част от титулярите. Заради риска от евентуални картони, които да ги лишат от участие във финала за Купата на България, в днешния двубой няма да играят Давид Яблонски, Жорди Гомес, Филипе Нашименто и Кали Тиам. Антонио Вутов също не попадна в състава, а Сержиу Буш е наказан.

Шанс за изява ще получат доста от играчите, които по-рядко попадат сред титулярите. На върха на атаката ще започне Станислав Костов, десен бек ще е младият Ивайло Найденов, а в средата на защитата ще се появи Аймен Белаид. В средата на терена най-вероятно ще си партнират Васил Панайотов и Антони Белмонт. Юношата Станислав Иванов също ще попадне сред 11-те на Роси.

За Ботев единствената опция да се класира за Лига Европа остана да преследва Берое, а Левски да спечели Купата. Старши треньорът Николай Киров ще заложи в предни позиции на Жоао Пауло и Стивън Петков, а Тодор Неделев и Диого Кампос също ще се опитат да създадат проблеми на “синята” отбрана.

Последният мач между двата тима се игра в Коматево и Ботев се наложи с 1:0 с човек по-малко. Преди това пък Левски победи със същия резултат в София след автогол на Пламен Димов.

Мачът на “Георги Аспарухов” започва в 20:00 часа, а съдия ще е Стефан Апостолов.

4 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    23

    Па ли жъ ни давът ва? Я искъм честну 4 мясту! Това не е мойъ Ботев!

  2. 28
    1

    Това че са с резервите е добре за нас!
    За победа обаче трябва много себераздаване,борба,злоба и най- вече късмет
    Успех момчета!!!

    • 16
      1

      Това че ще е играят хора,получавали по-малко шансове,прави мача още по-труден за нас!

Коментарите са затворени