Ботев Пловдив ще излезе на истинска война срещу Славия днес за класиране на още един финал за Купата на България в последните години.

Двата отбора се изправят днес от 18,30 часа на националния стадион “Васил Левски”. Актуалният носител на трофея Ботев спечели първия сблъсък в Пловдив с 2:1, а резултатът дава шансове и на двата отбора да продължат напред.

Факторът домакинство едва ли ще се окаже силен коз за “белите”, които не са сред отборите с голяма фенска маса. В същото време пловдивчани определено се чувстват уютно на националния стадион, където преди година спечелиха трофея след 2:1 срещу Лудогорец. Славия вече отстрани другия пловдивски отбор – Локомотив, в 1/8-финалите и днес ще се опита да елиминира и Ботев по пътя си към първи трофей от 1996 година насам навръх 105-ия юбилей на клуба.

Мачът е важен и за двата отбора с оглед на желанието им да участват в Лига Европа. За Ботев пътят към евротурнирите минава единствено през купата на България, докато Славия ще има и втори шанс чрез спечелването на седмото място и участие в бараж с третия от първата шестица.

Треньорът на Ботев Николай Киров няма да може да разчита на основния вътрешен халф Серкан Юсейн, който се контузи на последната тренировка и ще е извън терена поне седмица. В състава след изтърпени наказания се завръщат Лъчезар Балтанов и Йордан Минев. В последния момент от групата ще отпадне и някой от четиримата бразилци.

Треньорът на Славия Златомир Загорчич също има проблеми с вратарския пост след контузиите на Стергиакис и Джерия. Затова под рамката ще застане 42-годишният ветеран Георги Петков. Десният бек Сашо Александров също не е готов за игра след контузия и шарка. До последно пък ще се умува за Мартинов, който също се възстановяваше от контузия.

16 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    1

    Още не мога да реша,за кого да съм в този мач,от една страна,да видя Ботев загубил с 1-0,с гол в 92-та минута, усещането ще е като след оргазъм,от друга страна,на този плондир, Венци Корема,все някой трябва да му натрие носа,за това най-добре да отида на кино,а и без това не си падам по мачове между аматьори.

  2. 4
    1

    Пичаги бат Стоян канара каза че днес пак жа прайм порно и по случая на я заредил с първак у Стряма и ни зарече да са налеел кът тесли ва.

  3. 1
    2

    Ох, бях се притеснил за потните цигани, помислих че са им спрели нета в махалата, но виждам, че днес са на линия!
    Как е, плужеци! Бруно справя ли се? Мечтаете ли за лига Европа? Буха-ха-ха

    • 2
      1

      Сульо и Пульо сами на трибуна истанбул.

  4. 4
    3

    Много ревете бе селяни! Ми отбора ви поне играе и може! Къв е тоя вашия страх? На Славия и съдията не може да им помогне, защото те нямат футболни аргументи! Днес мача го взимате с лекота и толкова! Те не играят нищо, че да ви е страх! Такова реване и треперене никъде и никой не е правил досега!!! За кой ли път се излагате и то мощно! Жалка картинка сте!

  5. 6
    15

    “Готов съм и Асен Караславов да бъде съдия на този мач, ако те искат.

  6. 7
    20

    Венци Стефанов: На това ГМО Коматево не може да се играе футбол, висят не особено адекватни фенове

    Право куме – та в очи !

    • 7
      15

      “Явно тези фенове на Ботев никога не са дали и 1 лев за спорт, не са отделили от собствените си пари за издръжката на един клуб и затова сега разпространяват такива небивалици”.

  7. 10
    15

    Абе андрей кво ревеш бе жена. До полуфиналите само отбори от Б и В група отсранихте. Един мъжки мач трябва за играете и вие ревете. Смешници.

    • 4
      4

      Яявно я пише един и същи човек. Ама няма да е лошо да са различни,че в такъв случай тук няма за какво да влизаме.

  8. 8
    7

    Андрей, че си посредствен журналист си личи И от заглавията ти!

    • 9
      7

      Пиши го ,. “Ботев” излиза в битка за нов финал. . ВОЙНА ???

    • 5
      4

      Това не ти е бнр и дарик ве паляк…естествено, че ще се сложи по-разчупено заглавие… вие два реда не може да сглобите съвети тръгнали да дават

      • 5
        1

        спортал обикновено копират пловдивските сайтове за пловдивските отбори. Ама заглавието им е по-добро. Хем е както му викате разчупено.

        Славия ще се опита да детронира Ботев Пд

        А за паляците и т.н. ще го подминем. Нямам нерви да се хабя…

Коментарите са затворени