Прекратилият договора си с “Ботев” Виктор Генев пожела да използва трибуната на клубния сайт, за да изкаже своята благодарност за прекараното в клуба време. Централният защитник, който бе основна фигура в състава, спечелил Купата и Суперкупата на България, ще премине в израелския Ашдот. Генев призна, че решението да напусне е изключително трудно за него. Ето какво каза на раздяла бившият вече №4 на “жълто-черните”:

Решението да си тръгна е много трудно и напускам Ботев със свито сърце. Единствената причина да го направя е, че съм почти на 29 години и съм длъжен да мисля за бъдещето на семейството си.

За мен беше голяма чест и истинско удоволствие да играя за Ботев.

Искам да благодаря на всички в клуба – на ръководителите, на треньорите и на служителите, които ме посрещнаха като свой и имахме прекрасни отношения през всички тези месеци, в които бяхме заедно! Благодаря и на феновете за подкрепата и уважението, което усещах от тяхна страна през цялото време!

Никъде не съм срещал атмосфера, като тази в Ботев. Спечелените купи са нещо страхотно, но те са само черешката на тортата. За мен по-важни от тях са отношенията между хората, а в Ботев всички са като едно семейство. Това наистина ме впечатли най-много.

Искам специално да благодаря и на момчетата, с които имах честта да деля една съблекалня, че ме направиха част от един страхотен колектив. Много съжалявам, че ги напускам, но това е моят избор. Имах възможността да говоря с Омар, когато той си тръгваше и знам, че се чувстваше по същия начин.

Макар и далеч от България, ще следя събитията в Ботев и ще стискам палци на момчетата! Успех!

46 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    4

    добре де някой да ми обясни – нали ние сме великия Ботев, нали всички футболисти ни се кълнат във вярност и мечтаят да са шарени хвърчащи пиленца/канари/, нали сме велики евробойци, за които са чували чак и в Сомалия, нали взехме милиони и купища пари от Европа….. а изведнъж … момчето си отива, та и чак плаче от радост. Ми той къде ще намери по-велики от нас. с над 2 милиона фенове средно на мач…!!!! Моля някой да ми обясни

  2. Респект! Генев, Вутов и Косоко играха като мъже, показаха,че са истински професоиналисти и донесоха много радост на нас феновете. От мен едно голямо БЛАГОДАРЯ!

  3. 24
    5

    Незнам защо локомотивци (помаци) завиждат на Ботев. Купите били подарени и незнам си какво. Ами защо на вас никой нищо не ви подари, братя цигани. Но поне откраднете от някъде и вие да се похвалите, че няма с какво. Собственикът олигофрен, треньорът дърт пройдоха, спортният директор… алкохолик. Просто нямам думи, незнам защо изобщо имате наглостта да коментирате.

  4. 13
    29

    Стига си преигравал, няма да ни липсваш толкова много.

  5. 9
    35

    СЕГА, КОГАТО НАПУСКАМ ПОТЪВАЩИЯ КОРАБ, С ЧИСТА СЪВЕСТ МОГА ДА ПРИЗНАЯ, ЧЕ И ДВЕТЕ КУПИ НИ БЯХА ПОДАРЕНИ ОТ ЛУДОГОРЕЦ. ТОВА Е ТЪЖНАТА ИСТИНА, КАНАРИ.

    • 20
      4

      Това е Империатрицата с Иван Иванов със шалчетата “няма мое няма тво светът е Берое”

  6. 17
    1

    Аз също не съм от Пловдив но това не ме прави по малко ботевис. Според мен много грешна политика на ръководството. Ако избяга още един – двама и каде отиваме!

    • 7
      8

      “Ботевис”,”каде”…определено сериозен проблем с правописа!

      • 5
        9

        Жълтура е от яката, ама другите не си го признават ,
        пфу – пловдивчани в повече !

  7. 17
    2

    Ръководството на Ботев започва да бере плодовете на не далновидната си политика. Разбира се, те си имат своите оправдателни аргументи. Липса на собственик, сменящи се собственици, липса на пари, липса на стадион и какво ли още не беше. Да сключваш договори, обаче за 6 месеца, или една година с футболисти е задължение да правиш нов отбор всеки път, когато те си тръгнат. Отборът е влагал пари в тези футболисти за да възкреси кариерата им и когато трябва да бере плодове, той остава на сухо. Единствено за Косоко бяха взети някакви пари. За всички останали, обаче отборът е валат! Няма какво да се лъжем и Косоко и Генев бяха стълбове в отбора. Сега е много трудно да намериш равностойни футболисти, още по-трудно е да ги интегрираш в отбора! Имаме три домакински загуби до сега, а какво да чакаме от тук нататък?
    След последната загуба се чуха гласове за оставка на треньора. Аз лично смятам, че отдавна не сме имали треньор като Киров. Той буквално от нищо нещо направи! Може да има грешки, но само който не работи, той не греши! За това трябва да се помага, кой с каквото може! Аз лично се старая с градивна критика. Въпреки, че има колеги, които ме плюят. Писал съм много за изграждането и усъвършенстването на футболистите от всички възрастови групи. Днес с удоволствие разбрах, че чуждестранен специалист, макар и българин е изнасял лекции и е водил занимания в няколко генерации с цел подобряване на личните качества на футболистите.
    Искам, обаче да обърна внимание на работата на клуба в един друг аспект. Според мен трябва да се подобри работата на юридическия отдел. Футболисти не се привличат само с много пари и големи заплати. Трябва да се подготвят договори, които да обвързват двете страни, така че финансовите параметри да се обвързват с постигнати резултати и развитие! Например: вместо големи заплати, да се уговарят получаване на премии за победи, за точки, за класиране, за участие в Евро турнири, участие в национален отбор и т.н. Вместо входящи траншове, да се уговарят процент от трансферна сума при изходящ трансфер. Ако Ботев няма пари за качествени юристи, да се види възможността да се използват юристи-фенове на Ботев срещу рекламен договор, абонаментна карта, процент от спестени евентуални загуби и т.н.
    Споменавал съм и за създаването на мозъчен тръст за подобряване на управлението на клуба. Той ще работи на доброволни начала, ще дава препоръки на собственика и оперативното ръководство, защото няколко глави работят винаги по-добре от една!
    На края: само Ботев и успехи!

    • 4
      7

      Още малко да поканим Крис Гьошев-матурата,който си купи диплома от един измислен университет и после лижеше гъза на Барека,доказан юрист даже в Съдебен спор участваше.Тук не опират нещата да юристи,а до финанси!

    • И си прав и не си прав. 🙂 Ботев, след ерата Цецо, е постоянно в състояние на катаклизъм. Няма финансова стабилност. И заплатите са малки, и идват разни треньори като Никола Костов, дето разгонват 95% от отбора! Замислете се! Колко футболисти останаха след неговата чистка!? И след тия сътресения, да намериш що годе сносни футболисти и да направиш ОТБОР, си е ГОЛЯМО постижение. Когато това е правено, се обзалагам, че никой не е мислил 2 години напред. Сега вече, ако забелязвате новите договори са за по 2 години. И ако вземаме някой за реанимация, трябва да е с по-добри условия за клуба. Такива са били времената преди 5-6 месеца, така е постъпило ръководството. Сега имаме някакво име, и трябва да го използваме, а аз лично мисля, че го ползваме.
      А за последната загуба от Черно море не ми се коментира. Задейства се закона, като не си вкарваш положенията, ти вкарват. Н. Киров нямаше никаква вина, напротив направи необходимите смени. За жалост не се получи дежавуто от 1982 ли беше, или 1983та. Тогава, пак Черно море водеше с 2:0 на полувремето, а ги обърнахме с 3:2. А можеше! 🙁

    • 2
      6

      Ееех чиче, май вече тотално си изпушил. Ще те изберем за отряден председател на “мозъчния тръст”
      Всички кюнлии, мозъчни донори и откровени идиоти се напъват да дават акъл за решаване на проблемите.
      “Проблемите се решават с пари бе! Какво ще ми решаваш ти като нямаш пари”

      • Виж си оправи първо правописа, после прочети някоя дебела книга и тогава се изказвай по въпроси, които не разбираш! Ако проблемите се решаваха само с пари, всички тото милионери щяха да са милиардери. На всички, обаче им е известно какво се случва с тях. Но ти си от онези философи, които само повтарят: “Пари ми дай, акъл не ща” !

  8. 12
    2

    Genev e naemnik i kadeto ima poveche pari tam otiva,normalno e tova.samo ot rakovodstvoto sa vinovni che se saglasiavat s takiva dogovori i ne tarsiat vutbolisti koi da ne si tragvat po sredata na sezona shtoto taka im skimnalo.

  9. 20
    5

    Тоя си гони интереса то е ясно ,не е луд който яде баницата а който му я дава ! Ръководството е виновно за такива трансфери защото нищо не е ясно и на светло защо го налагахте тогава и защо не се търсеше централен защитник едва ли не са знаели ,че ще напусне и то при започнало първенство? Ядосвам се и като чета коментарите на ботевистите които му благодарят много тук и за какво ,че използва Ботев само и изоставя отбора по никое време цял ден ми е криво от такива тъпотии които се случват

  10. 13
    24

    Много му свито сърцето, ама от пролетта все иска да си ходи!!!
    Много му харесвало, ама имал семейство?
    8 бона заплата, малко ли е? Та той само от премии от лятото за купи и ЕКТ е взел поне 20 хилки!?
    Това са празни приказки. Най-вероятно са го накарали да ги каже? Друг вариант нвма.
    Сега чета, че Самуилов и той като Чандъров не искал феновете в управлението?!
    Ми като не иска феновете, да не идва! Един клуб без феновете е нищо!
    Допусне ли се Самуилов без феновете, само до година макс и клуба загива!

    • 17
      7

      miastoto na fenovete e na tribunite a ne v upravlenieto,ako iskate da rakovodite davaite pari za izdrajka na otbora,a ne sled vskei mach da ima globi po vina na fenovete.

    • 4
      3

      ти си стар мангал ,а не стар канар,боклук мръсен

  11. 4
    15

    uspeh na viktor,no toi nqma prinos za toq otbor.vij antonio vutov i kosoko sa druga bira.ili edin kamburov koito vlachi ciganite godini nared
    doide zimata v nachaloto kontuzen,daje 4estno bih predpo4el da si varnem garov ilinqkoi drug
    toi sam si go zabi.vmesto da ostane v botev ,posle vij hero go haresal, tre igrai v 6ampionska liga v razgrad,ama nqma koi da mis

  12. 12
    11

    Едва ли е нормално отбор да благодари на футболист, който го оставя в началото на сезона! Кога Виктор ще вземе купа след Ботев?Кой , на кой трябва да благодари!

  13. 23
    5

    Успех на Генев.
    И аз не съм от Пловдив, това едва ли ме прави по-малко ботевистите от другите.
    Така че спрете се с глупостите, а вижте защо ръководството испуска играчи, визирам не Генев, а юноши..само Ботев.

    • 4
      8

      А бе ясно е че 90% не сте от Пловдив. Нищо ново не казвате.

  14. 12
    17

    и този ще се разплаче като си тръгва от Коматево! Много трудно му било….

  15. 12
    29

    Чао, довиждане и лека нощ. Няма да ни липстваш, ПОМАК!

  16. 11
    29

    От изказването му излиза, че казва: приятно ми беше, чао и да ви еба майакта жълтоциганска

    • 25
      7

      Това ви го го казаха на вас и то директно. А в това интервю Виктор благодари за хубавите моменти. Все пак за няколко месеца спечели две купи с Ботев.

    • 18
      5

      Не, та го казаха вашите легенди Хр. Бобонев и М. Кабуров

  17. 12
    28

    Кънаре вие ще се разплачите заради тоя бре? Нали си имаме баба Неделя!

  18. 10
    25

    Много го величаехте, а всъщност не беше кой знае какво! Един от многото транзитно преминаващи! Чао и не се връщай никога!

  19. 12
    28

    За какво му благодарите Ве глупаци, че използва Ботев и го захвърли когто му е кеф!

  20. 37
    8

    Да благодарим на Виктор за всичко,което направи за “Ботев”.
    Ръководството светкавично да търси нов защитник!!!

  21. 20
    37

    Защо не платят трансферна сума за теб тогава ? Със свито сърце …и пълни джобове аман от свободни агенти…Защо не те взеха в началото на лятото като си толкова добър и те искат безплатно или пак на гърба на Ботев си правите безплатни трансферчета защото с пари никой не ви иска или е по лесно да си ги вземате на ръка без данъци !!! Разплака ме направо с тия думи !!! Прав ти път друг път назад такъв няма да имаш по вече !!!

    • 14
      13

      Аз обичам Ботев от както съм роден макар да не съм от Пловдив и гледам реално на нещата за разлика от вас които се правите на ботевисти…

      • 8
        17

        Че не си от Пловдив можеше и да не го пишеш, то е ясно !

        • 23
          4

          Нямам думи за простотията в пловдивския футбол която, става…за това нямаме и стадион пускаме ги без пари няма ясно развитие няма нормално ръководство ,феновете командват без пари … То се вижда и от космоса …но феновете от, Пловдив знаят само да се бият,да правят шибани хореографии които носят всяка седмица глоби колкото месечната заплата на един от играчите..а тук се пишат само глупости псувате се като неграмотни …радвам се че не съм от Пловдив..а и между другото е хубаво и нормално Ботев Пловдив да има фенове и от други места на България

    • 4
      4

      Ей, големи тъпаци има,ри го ….., то ти вика благодаря.

Коментарите са затворени