Отборът на “Марица” загуби от столичния “Локомотив” с 1:3 в мач от 5-ти кръг от шампионата на Втора лига. “Железничарите” стигнаха до успеха след обрат през втората част. Двубоят се игра на терена на комплекс “Ботев 1912” в квартал “Коматево” пред около 700 зрители.
Участие в срещата не взеха контузените Джунейт Яшар и Николай Колев, които подкрепяха своя отбор от трибуните, но липсваха на своите съотборници на терена.
Радост в тима на “Марица”, Рангел Игнатов преди секунди е отбелязал за 1:0
Първата част бе равностойна, като в определени моменти марчани имаха надмощие. Още в 7-та минута реферът Железов спести дузпа в полза на пловдивчани, след като защитник на “Локомотив” игра с ръка в наказателното поле. В 15-та минута Евгени Зюмбулев от гостите пробва да изведе своите отклонявайки с глава, но Илия Николов внимаваше и улови без проблем. В 19-та минута при акция на гостите бе отсъдена засада, след което топката влезе във вратата на Николов, но гол не бе зачетен. Последва период с доста борба в центъра на терена. В 41-та минута Рангел Игнатов стреля от пряк свободен удар, но вратаря Ивайло Яначков улови. По същия начин се справи и Илия Николов с удар на Николай Цветков минута по-късно. В 43-та Рангел Игнатов получи топката на удобна позиция, обърна се, освобождавайки се от защитник и стреля в непокрития десен ъгъл на вратата пазена от Яначков за 1:0 в полза на “Марица”. До края на полувремето маричани опитаха да стигнат до втори гол, но не успяха и то завърши при резултат 1:0.
Началото на втората част започна с натиск на гостите. В 51-та минута на два пъти решително се намеси Илия Николов след центрирания, а в 57-та бе отменен гол за “Локомотив”, заради грубо нарушение срещу вратаря на “Марица”. В 58-та минута Емил Виячки изравни след добра комбинация. Само няколко минути по-късно, в 62-та Николай Цветков даде преднина на гостите, обръщайки резултата в тяхна полза. В тези минути “жълто-сините” рядко стигаха до ситуация пред противниковата врата, но все пак се оттърсиха от шока. В 72-та минута Димитър Юруков бе изведен сам срещу вратаря Яначков, но последния успя да го изпревари миг преди пловдивския футболист да достигне до топката. Минута по-късно отново Николай Цветков се възползва от хубаво центриране на резервата Александър Александров и засече във вратата на Николов за 1:3. До края на срещата “жълто-сините” се опитаха да стигнат до някаква по-опасна ситуация пред вратата на гостите, но те действаха организирано в защита. В игра влязоха Иван Гендов, Христо Янчев и Венцислав Гюзелев, като първите двама дебютираха с екипа на “Марица” във Втора лига. Светослав Читаков стреля в страни от вратата малко преди края на мача, а в даденото от съдията продължение Венцислав Гюзелев като по чудо не отбеляза, стреляйки силно на педя над напречната греда. Така в крайна сметка тимът на “Локомотив” (София) стигна до успеха и с 12 точки остава на чело във временното класиране. “Марица” остава на 14-та позиция с 3 точки.
В следващия кръг “Марица” гостува на “Нефтохимик” в опит за нова победа като гост, като двубоя е на 26-ти август, събота, от 18 часа, на стадиона в град Българово.
В другия неделен двубой от 5-ти кръг “Монтана” разби следващия съперник на “Марица” – бургаския “Нефтохимик” с 4:0.
МАРИЦА: Илия Николов ©, Алил Кардашев, Атанас Ташолов, Мирослав Пушкаров, Самер Алхусейн, Петър Чалъков, Борислав Караматев /Христо Янчев/, Светослав Читаков, Димитър Юруков, Рангел Игнатов /Венцислав Гюзелев/, Георги Георгиев /Иван Гендов/. РЕЗЕРВИ: Димитър Грабчев, Атанас Куманов, Даниел Спасов, Никола Марин. Треньори: Стоян Димитров, Стойчо Драмов
ЛОКОМОТИВ: Ивайло Яначков, Васил Попов, Емил Яначки, Евгени Зюмбулев, Галин Ташев /Виктор Райчев/, Иво Иванов ©, Илиян Стефанов, Владимир Семерджиев, Илия Димитров, Николай Цветков/Стоян Кадифчин/, Денис Стоилов /Александър Александров/. РЕЗЕРВИ: Цветомир Витков, Кристиян Николов, Красимир Милошев, Марио Йорданов. Треньор: Младен Додич
ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Мирослав Пушкаров, Светослав Читаков и Илия Николов – “Марица”; Илиян Стефанов, Стоян Кадифчин и Ивайло Яначков – “Локомотив”
СЪДИЙСКИ СЪСТАВ: ГС: Валентин Станчев Железов, АС1: Мурад Шабан Вели, АС2: Васил Стоянов Шавов, 4-ТИ: Валентин Георгиев Станчев, СН: Иван Захариев Вълчев
Пловдив, комплекс “Ботев 1912”, кв.”Коматево” – 700 зрители

2 КОМЕНТАРИ

  1. Даскала, не е за това ниво на футбола. Б групата е нещо по различно от студентското първенство с отбрани играчи. С тази “селекция” – толкова. Само със стойки не става.

  2. 8
    1

    Слаба Марица. С тези играчи са за никъде. Не се ли вземат някои стойностни играчи са пътници. Защитата е под всякаква критика. Не че в средата и напред са нещо.

Коментарите са затворени