Преди десетина дни президентът на Ботев Пловдив Ангел Палийски се зарече, че парите спечелени от Ботев Пловдив в Лига Европа ще бъдат изразходвани за рестартирането на строежа на стадион Христо Ботев. Както е известно за довършването на стадиона според различни сметки, оценки и доклади са нужни между 15 и 25 милиона лева.

Какво обаче може да се направи с парите от Европа и Косоко? Това в е въпросът, който зададохме на независим строителен експерт. Според него с около 1.5 милиона лева чашата на стадион Христо Ботев може да бъде затворена. “Скъпото строителство (под земята) вече е извършено. За да се затвори чашата трябва да се изгради още 50% от северната и цялата западна трибуна. С този обем от средства това е напълно постижимо. В момента стадиона би трябвало да е с Акт 10 (замразено строителство). Около 20-30 дни трае процедурата по изкарването на Акт 11, който е разрешително за подновяване на строителните работи. При евентуалното затваряне на чашата или така нареченото завършване на конструкцията то стадиона трябва да получи Акт 14, което автоматично ще означава, че срокът на строителното разрешение ще отпадне като тежест пред клуба”, разясни строителният експерт, към който се обърнахме.

До този момент Ботев Пловдив заработи 675 000 евро от участието си в Европа и 250 000 евро от трансфера на Косоко. Трябва да се уточни, че парите от УЕФА се изплащат около Нова година, както и че не са ясни, какви са разходите на канарчетата по гостуванията им и домакинствата им на Лазур, които не е ясно, дали ще бъдат приспаднати от този награден фонд, за да не се наруши бюджета на клуба.

 

28 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    1

    Пък аз построих трибуна Бесика от ламарина! Ай наздраве!

  2. 8
    3

    В Италия съм,в Италия съм! Лоша е връзката,не чувам какво питате!

  3. 8
    4

    Строителният експерт , май е експерт във всички сфери .Няма ли да спрат ,разни всезнайкоци ,да се занимават с Колежа.

  4. 10
    9

    Да идвам ли ва? Има ли още за прибиране?

  5. 14
    6

    А стрителния експерт наясно ли е,че причината за недострояването на стадиона не е единствено финансова?

  6. 11
    16

    Да ви еба майката жълтоциганска

  7. 7
    6

    Направо да го хващат тоя експерт и да започва да строи,мисля че за 4-5млн лева ще довърши целия схадион

  8. 17
    3

    Как ще вдигне този експерт 2 трибуни с 1.5млн лева ми е много иттересно

    • 6
      2

      Грубият строеж не е толкова скъп, дивършителните работи след това усложняват нещата.

  9. 11
    17

    Фармацевтични:локомицинът “циганосин” под влиянието на арменоцистичния едофил и цяла група педофилини смърфеини ,води до некроза на булфутбалина.

  10. 12
    15

    В Левски трутно виреят дори добри футболисти. Аз лично смятам за такива Аденижи и Мапуко. Първия явно ще е поредното синзьо „трансферно рачорование” за каквито бяха нарочени Виктор Генев, Лъчо Балтанов та дори и Иван Цветков. Ако заплатата му е разумна това ще поредния добър трансер за нас. Само не зная дали ще заема квота извън ЕС.

    • 14
      12

      Mapuko e tromav i ne pasva na nashia stil a Babatunde Adenidji si go vzemi u vas. Tia baberici ne moje im platim zaplatite a inache gi vidiahme che sa jiv tashak.

    • 9
      7

      Какво е трутно-иди си купи букварче неграмотник:)

  11. 20
    40

    Вай вай алахата ще ни дострои копнежа

  12. 56
    20

    Колкото повече се говори за подновяване строежа на колежа 1000 пъти по-толкова мангали със пяна по-устата налазват темите за Ботев!!!

  13. 58
    21

    Като добавим и 1 000 000 от Крис Добрев….. масови ислямски инфаркти се очакват за циганската нова година Банго Васил!

    • 6
      1

      Не бързай да добавяш нищо! За католика ще има,за мен,на Молива ще дадем и ще останат за вас да пиете по едно пепси на ракиджийницата в Коматево.

  14. 36
    37

    Строителен експерт пожелал анонимност! Просто невероятно! 🙂

  15. 28
    45

    ЧАШАТА добре, ама досега не съм чул мачове да се играят на ЧАША, ако ще и затворена да е. 😀 😀 😀 По-скоро на чиния, ама ще трябват нож вилица и лъжица 😀

    • 28
      13

      Ми Крюшо и Чаво как всеки мач го играят на ЧАША бе, патладжан?!!!

  16. 29
    36

    От толкова много Акт-тове ми се приАка

    • 9
      11

      Ами излизай на двора , отвори бараката и действай. Не забравяй да си вземеш вестник, та да има с кво да се убършеш.

Коментарите са затворени