Трудна задача имахме през този месец и половина – да се пренастройваме от Европа към вътрешния шампионат. Не беше успешно, сега вече се надявам играчите да са се пренастроили и да започнем да трупаме точки, защото те са ни крайно нужни. Мотивацията при сгъстен цикъл е доста трудна и се получават недооценки на ситуациите. Привлякохме двама нови играчи, надявам се на още един такъв и така бройката на футболисти ще нарасне.

Футболът е нелогичен спорт и не винаги финансите са водещи. Успехът се дължи на взаимната работа на моя екип и състезателите. Но всичко тава е вече минало и трябва да гледаме към следващите мачове.

Когато поехме тима ситуацията беше критична, нямаше време да се мисли. С Кочев се захванахме, защото го дължахме на клуба. Знаехме, че ще е трудно, знаехме, че ще имаме проблеми. Важното беше с Кочев да си вършим работата и знаехме, че ако го направим, успехите няма да закъснеят. Проблемите бяха на нивата над нас, защото тогава напусна един от собствениците и имаше проблеми с финансирането на клуба. Успяхме обаче да намерим изход от тези ситуации, заедно с ръководството, с играчите.

Времената са такива, че проблеми има в абсолютно всички отбори. Важно е да не се вдига шумотевица около тях. Ръководителите търсиха решение на проблемите и както виждате го намериха.

Състезателите трябваше да бъдат успокоени. Даде им се повече свобода, особено във офанзивен план. Това е което променихме. Не съм мислил, че ще постигнем такива успехи. Не сме мислили за трофеи, но получихме шанс и го използвахме по най-добрия начин.

Няма треньор, който ми е повлиял кардинално. Тук минаха доста треньори, аз съм се стремял от всеки да науча по нещо. Имах опита и преди Ботев – макар и във втора лига. Стремял съм се от всеки специалист и от всяка тренировка да взимам по нещо.

Държа правилната дистанция с играчите. Имам разбиране към тях. И двете страни правим компромиси. Нито съм им приятел, нито съм някой деспот. Трудно се постига този баланс. Това е най-трудното за постигане в нашите географски ширини.

В Ботев има една специфична атмосфера. не е успял само този, който не е влезнал в нея. Трябва да се уповаваш на традициите на Ботев, тогава можеш да успееш тук. Аз познавам атмосферата в Ботев. Бях състезател в клуба, работих в школата. За нас най-важно бе да се върнем към традициите на Ботев. Върнахме стила на Ботев от най-успешните му години и това се хареса на публиката.

Колективът е много важна единица. Самите състезатели също направиха така, че той при нас да е на високо ниво. Когато имаше конфликтни ситуации аз съм намерил нужния начин да се намеся.

Тодор Неделев чисто житейски порасна. Възмъжа като характер и начин на живот. Това му помага в момента. Той имаше нужда от време, за да натрупа игрови опит.

Да, чакаме чужденец, който да замести Косоко. Докато затвори трансферния пазар всичко е възможно. Ние, когато привличаме чужденци, го правим като инвестиции и мислим за това, как да изкараме пари от тях. Най-нормалното е да има трансфери и в двете посоки. Това е правилната политика не само за нас, а за всеки един отбор.

Ръководството решава, как ще бъдат изразходвани средствата. Изключително важно е да се поднови строителството на Колежа. Съвсем по различен начин ще изглежда отбора, ако играе мачовете си там.

Ние нямаме никакви проблеми от финансово отношение. Не съм запознат, как се движат процесите с смяната на собствеността на Ботев. Наблюдавайки в последните години, как се случват процесите, виждам, че тези неща стават бавно. Не съм имал възможност да разговарям с Георги Самуилов. Всекидневно се срещам и водя разговори с Ангел Палийкси.

Първата ни цел е да влезем в първата шестица. Разбира се, ще се опитаме и да защитим трофея, който спечелихме в края на пролетта. Надявам се да имаме тези сили. Бъдещето ще покаже, дали ще успеем и през тази година.

26 КОМЕНТАРИ

  1. Ей много щедър тоя Домус , подари ни две купи .До година две и на локуту.

  2. Г-н Николай Киров съсипа много кадърни деца от школата.Това незнам дали е най-добрия треньор ,но със сигурност е най-алчният в целия клуб.Как спите г-н Киров

  3. 2
    9

    Само ме притеснява като почнем да губим, ама е*и му мамата.

  4. 16
    1

    Най големия е Киров с тези успехи шапки долу

  5. 6
    45

    За какви точно усапехи става въпрос?? Подариха ви една купа за да не фалирате още тази година и при първия сравнително нормален съперник отпаднахте. А те дори не бяха завършели подготовката си… Разбирам, че ви се иска да сте нещо, но сте нищо…

    • 48
      1

      Как една,подариха ни две купи,ама ти така си изпушил,че две не виждаш от злоба.Е,на Локо кн.му подариха скеле,което не можете да напълните даже наполовина,ама важното е че платиха майските заплати.

    • 43
      1

      ДВЕ Купи, ДВЕ Купи ни “подариха”, а не една да ти еба майката проста циганска.

    • 41

      Реалист бегай да бараш меча! Ботев събра за 2 месеца повече купи отколкото Локо за цялата си история!

    • 30

      Що бе манго , що бе цинго си толкова злобен , че чак кръв пикаеш ? Толкова яд и омраза , та ти не можеш да спиш заради Ботев Пловдив ! Толкова ли си нещастен ???!!!

    • 19

      Глупако, 2 купи подарени само в зависливия ти болен мозък! Албанците бяха с 2-3 пъти по-голям бюджет от нашия, а евреите с 40 пъти по-голям! Това ли са несериозните отбори,мангуст нещастен?

  6. 50
    3

    Бандата гейове налази новината с коментари. Черно тото, Пеевски, Домусчиев, подаръци, покупки. Доста време мина от спечелената купа, ама на тях още ги човърка. Ами нали и Вие играхте с тях финал, да бяхте изкарали някой лев и да е бяхте купили, или да е бяхте искали като подарък. Вече се бъркам – Пеевски или Домусчиев ни е собственик(може и двамата). Въпреки всичко по-голямо падение от вашето няма при нито един друг отбор в България – Бонев ви каза преди години повечето ви фенове какви са, после ви тегли и една звучна, а накрая президента ви нарече футболистите – банда г….. , та чак и Камбуров се изниза. Но след всичко вие си пишете за тото , подаръци и тем подобни, не че на някой ще го на кривите

  7. 32
    3

    АМАН ОТ ОЛИГОФРЕНИ В ТОЯ ФОРУМ! НЕ САМО ОЛИГОФРЕНИ АМИ И КОМПЛЕКСАРИ! ВСЕ ИМ СЕ ПРИВИЖДАТ РАЗНИ НЕЩА ОТ ПОЛЮЦИИТЕ В СЪНИЩАТА!

    • 26

      При всяко споменаване за черно тото във Ботев от ваша страна ще ви припомням , ЧЕ ДО СЕГА НИКОЙ ОТ БОТЕВ НЕ Е ЛЕЖАЛ ПО-АРЕСТИТЕ ЗА “ЧЕРНО ТОТО” ЗА РАЗЛИКА ОТ ВАШИТЕ ГЕЙОВЕ БАНДАТА ДЕ ПОЛОВИНАТА ТОЧНО ТАМ СТАНАХА ГЕЙОВЕ ПО-АРЕСТИТЕ И ПАК ДА КАЖА ДО СЕГА НИКОЙ ОТ БОТЕВ НЕ Е ЛЕЖАЛ ПО-АРЕСТИТЕ ЗА “ЧЕРНО ТОТО”!!!!!!!!За това аре тихо черни шамани съскайте от злоба и му яжте главата Ботев е и ще бъде по-велик от Локомотив Пловдив а на вас ви остава само примирение !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  8. 6
    46

    ясно – истинския собственик е Пеевски, а парите идват от черно тото. Затова”важното е да не се вдига шумотевица”… хайвани

  9. 6
    48

    искаш да кажеш: “който ви подариха”! Бъдете точни, бе хора. Цяла България видя как ви легна Лайноходеца

    • 23
      1

      Как само ти и още няколко мангала го видяхте , а когато вие продадох те финала и дума не обелваш , ама нали е за мангалския отбор може да си траем , а , цяла България видя как купиха вашата “титла” па на всичкото и отгоре и купа нямате абе вие сте ТРАГЕДИЯ !!!

  10. 5
    44

    и как точно намериха решение на финансовите проблеми??!! С черно тото ли? Затова ли е “Важно да не се вдига шумотевица”… както вие и вашите жълти слуги правите около Локомотив? Крадеца вика: Дръжте крадеца…. мамицата ви селска!

    • Умирай от злоба и се дави в собствената си злъч, мангал миризлив. Комплекса БОТЕВ е вечен!

    • 5
      23

      това ли ви е най-великия треньор за всички времена?? Ужас!

      • 14
        1

        Най велик сред редицата велики в Локо кн.е Войната!Няма друг като него.Жив и здрав да е,нищо лично.

      • 12
        1

        Не Харменеца – химик е най-великия на Земята

      • 10
        1

        Защо бе мангал, за вас кой е най великия? Може би арменеца – химик, който без наркомана зад гърба си е едно нищо и го разкриха навсякъде и беше изгонен като куче, дори и от вас самите!! Ах, колко жалко е да си черно-бял мангал!

Коментарите са затворени