Новият нападател, за когото треньорът на Локомотив Войн Войнов анонсира се оказа нигериец, а не французин. Проби на Лаута от вчера сутринта започна Стивън Бабалола, пише Марица. Той пристигна в Пловдив в понеделник вечерта. Доведе го агентът Болеслав Козакевич, който представлява Марк Готие Бедиме и вратаря Мори Диао, които черно-белите привлякоха преди началото на сезона. 21-годишният щурмовак ще изкара няколкодневни проби при треньора Войн Войнов. След това специалистът ще прецени дали да бъде предложен договор на нисичкия нападател. Роденият в Абиджан футболист е висок само 164 см. Той се подвизава доста по-успешно по фланговете.

За последно Бабалола се е подвизавал за третодивизионния испански Туделано. Преди това е бил част още състава на друг отбор от Испания – Леонеса, преминал е и през белгийския Юпен. Бил е и в в сенегалския Аспая.

Бабалола е кръстоска между нигериец и котдивоарец. Любопитна подробност е, че той е продукт на частна футболна школа в Дубай. В същата академия е израснал и халфът на Ботев Меледже Омнибес.

„Бабалола не е лош футболист, напротив качествен играч е. Локомотив обаче търси висок и снажен нападател, а той не отговаря на тези характеристики. Намираше се подръка и от Локомотив решиха да го тестват. Предполагам, че до няколко дни Войн Войнов ще каже дали все пак ще им е от полза, въпреки че не е търсеният тип таран. Заедно с Меледже от Ботев са били в една школа в Дубай. Впоследствие Меледже поема към България, а Бабалола към Испания”, обясни ситуацията пред Марица Болеслав Козакевич.

24 КОМЕНТАРИ

  1. 6
    1

    Това е един истински Ариец! Дали ще може да плаща на Лупи за честта да играе в Локомотив? Пък и приятелка за без пари къде ще му търсим?

  2. Като потомствен локомотивец, съм разглезен естет. С тенекия не можеш да ме шашнеш. Трябва 24 карата злато:)

  3. От това, което виждам, Бурнарски беше по-добър. Още?

    • Пчеличка. Но ако не е африканския Марадона,да си ходи.

  4. Когато искам огънче за цигарата, не ми давайте лед за уискито! Нито обратното!

  5. Гочо Василев, Христо Сотиров,че и Лазар Лафката са Крила! Някои от нашите е хубаво да научат футбола! Търсим Едо!!!!!! Ехоооо?

  6. 2
    1

    Само се моля Войнов да не го тресне някой инфаркт….

  7. 7
    2

    “Намираше се подръка и от Локомотив решиха да го тестват.`”

    Баберек Юнайтед

    • 5
      1

      Без думи,г-н Чавдар Цветков! Земьо отвори се,да се скрия!!!!

  8. 11
    1

    Освен това, досега няма плод на мъжка дружба,нали? Четем:”нигериец и котдивоарец”…. Нобелова награда за медицина!

  9. 11
    1

    На вниманието на автора на статията. Приятелски съвет от по-стар колега. “Той е кръстоска”, употребено за човешко същество, на други географски ширини,може да доведе не само до твоето уволнение, но и до публичен линч , огромна глоба и десетки години затвор! Ходиш по мноооого тънък лед!

    • 2
      1

      Цъкни само още един минус. Разпечатах “статията”, има и превод, има и едни адвокати,които не идват при теб. Теб те носят като гергьовско агне и със същата съдба при тях. Схващаш ли?

    • Това е вярно, но не мисля че можем да се съдим на тея от Дерби, които са доказано неграмотни.

  10. 6
    2

    Стана ясно че ще играем без център-нападател. Хубаво! Чаво, може ли без повече проби на гълтачи на саби и говорещи кучета?!?!!!!!!

  11. 4
    3

    Отпращайте го и пробвайте някой,дето е лев и двайсет, стъпил на тухла с вдигнати ръце! Защо не сложим на вратата на канцеларията снимки на мениджъри без право на достъп?!?

    • 3
      1

      Лазар Въчков помниш ли го? Това не е конкурс за манекени.

      • Аз го познавам лично. Ама не е дошъл по обява за център-нападател,нали? А ти Сашо Радев, случайно да го помниш?

  12. 5
    11

    Изгледах му клипа от линка – показва бързина, както и че е комбинативен и добре се справя в дефанзивен план.Винаги съм харесвал нападателите, които се справят добре и в дефанзивен аспект, защото моята футболна философия е, че защитата започва от нападателя! Не харесвам нападатели тип тарани, както ги нарипат…аз им викам – консуматори.Такива футболисти в съвременния футбол са на отживелица, не че няма, но не съм на мнение, че цялата схема на игра трябва да е съобразена с един човек. За жалост черния е типично крилце, като може да оперира еднакво добре и на двата фланга, което определено е плюс, но ние тъсим не крилце, а кълка…направо баджак 🙂 🙂 🙂
    Мисля, че и двамата взети на проби ще бъдат освободени, защото не са хората, от които имаме нужда.
    Не можем да намерим нападател, защото Крушарски НЕ дава пари!
    Той заплати не дава, та какво остава за трансфери! Или нов собственик, или още 1-2ма които да му помагат в издръжката, ако искаме да имаме отбор за ЕКТ, който да не го бият разни анонимници по Европата.

    • 6
      4

      Какква Европа бе манго, добре че са Бистрица и Етър иначе изпадахте – некадърници! В Европа, който ви хване ви млати, като брашнен чувал смешници!

      • 5
        5

        Вие кълняхте, че до 5ия кръг няма къде да вземем точка, бе коматевско цинге, но сме преди вас в класирането.Идва ЦСКА и ви бие на село с 6 гола…еб@м ви в европейците.

        • Ей,за Европа можем да говорим само нии жълтити селяни от Белозем,Маноле,Труд,Скутаре,Горно и Долно Воден и тямподобни села и паланки от пловдивска околия штото нии от Ботявъ сми Евробойцити на България таа година.Къв вселенски подвиг напрайхми а ? То смазахми втория в Албания и петия в Израел ей буферити ниедни, е шестия на 32 точки от Бенфика в Португалия не можахми да му фкарами гол ,ма голяма работа нии сме най-великите Евробойци завинаги,Лудогорец пасти да идът никви успехи нямат тия нии ги бихми в два финала-нищто ,че ич ни ги ибеше зъ тия купи……само Ботяфъ

Коментарите са затворени