Футболният тим на Хебър стартира с победа на чужд терен новата си кампания в трета югозападна футболна лига. В последна среща от първия кръг пазарджиклии подчиниха с 2-0 Балкан на неговия стадион „Христо Ботев” в Ботевград. В края на двете полувремена точно за хебърци бяха Ангел Лачов и Георги Георгиев. Последният направи и асистенцията за първия гол. Като цяло срещата в Ботевград ще се запомни с изключително грубата игра на домакините, които особено след почивката превърнаха мача в истинска корида. С разбит нос принудително в края на срещата беше сменен Николай Николов – Хълк.
Като цяло пазарджиклии стояха много по-добре от своя съперник във всяко едно отношение на терена и напълно заслужено се поздравиха с чиста победа.Тя можеше да бъде и по-убедителна, ако не бяха пропуските през втората част на Георги Георгиев, Атанас Велев и Теди Стефанов.
Идната събота пазарджиклии ще имат второ поредно гостуване. Този път „зелените” ще играят в Ихтиман срещу местния Ботев.

В друг мач от кръга Свобода (Пещера) и Ботев (Ихтиман) завършиха 1-1 в първия си официален мач от новия шампионат на трета югозападна футболна лига. Срещата се игра на градския стадион в Пещера, а след нея треньорът на гостите Валери Свиленов обяви, че ще подаде жалба срещу реферът от Сандански Йордан Воденичаров. Двата тима не успяха да си вкарат гол до почивката. В началото на втората част домакините дръпнаха с 1-0 след попадение на Костадин Харизанов. След това обаче Пол Александров възстанови статуковото, което се запази до края на мача.
Съдиите не се справиха с мача и ще пуснем жалба. В предвид на това, че терена беше тежък съм доволен от точката, коментира след двубоя наставникът на Ботев Валери Свиленов.