Един от основните футболисти на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев мечтае да играе с “жълто-черните” в групите на Лига Европа. Големият любимец на феновете на “канарчетата” даде интервю за БЛИЦ СПОРТ след елиминирането на Бейтар (Йерусалим), класирало тима на Николай Киров в третия квалификационен кръг в Лига Европа. Ботев размаза израелците на реванша в Бургас с 4:0 и с общ резултат 5:1 стигна до сблъсък с португалския Маритимо. 24-годишният Неделев вярва, че той и съотборниците му имат сили да елиминират и тима от остров Мадейра. Тогава вече мечтае да му се отдаде възможност да играе срещу любимия си Милан.

– Честита победа! Очакваше да ли да бъде толкова изразителна? 
– Благодаря, но наистина не очаквах да е толкова гръмка. Аз обаче бях сигурен, че ще отстраним Бейтар. Направихме го напълно заслужено, показахме добра игра, резултатът е категоричен и казва всичко.

– Съжаляваш ли, че не успя да отбележиш на Бейтар?
– Няма проблем. Не съжалявам, че не вкарах. Щастлив съм, че спечелихме. Допринесох за два от головете. Най-важното е, че Ботев продължава напред.

– Може ли да се каже, че победите на Ботев са в резултат на това, че налучкахте формулата на успеха – отличният колектив и задружните действия на терена? 
– Точно, да, това е истината. Имаме страхотен колектив. Просто такъв колектив в Ботев досега не е имало, откакто аз съм в отбора. На терена  всички играем всеки за другия, помагаме си. Аз и съотборниците ми се раздаваме на сто процента. В някои мачове ни смятат за аутсайдери, но като играем всеки за всеки и сме задружни, нещата се получават.

– Защо тогава не се получиха срещу Пирин на старта на новото първенство, загубихте с 0:1?
– Нямаме обяснение. Не започнахме добре шампионата и сега е наложително да победим Славия на всяка цена.

– Възможно ли е да сте допуснали подценяване?
– Не, в никакъв случай. Просто срещата така се разви. Самият мач беше повече борба, отколкото футбол. Направихме една грешка и тя се оказа фатална, доведе до загуба.

– Свикнахте ли с домакинствата в Бургас в мачовете от евротурнирите?
– Да, но със сигурност ще бъде по-добре да играем в Пловдив. Нашите фенове навсякъде ни подкрепят. Виждате, че и “Лазур” се пълни за мачовете ни. Доста хора пътуват до Бургас, за да ни подкрепят. И в четвъртък еуфорията беше невероятна. Винаги съм казвал, че имаме най-хубавата публика.

– Какво знаеш за следващия противник Маритимо и преодолим отбор ли е? 
– Тепърва ще ги разузнаваме. Все пак в неделя имаме мач със Славия. След него ще мислим за Маритимо.

– След елиминирането на Партизани (Тирана) и Бейтар (Йерусалим) започнахте ли да кроите планове за класиране в групите на Лига Европа? Все пак апетитът идва с яденето…
– Още е рано да говорим за групите. Предстоят трудни два мача с Маритимо, след което евентуално още един кръг. Дай Боже да се класираме в групите, това ще бъде нещо уникално. Дори не е нужно да ме питаш дали го искаме. Всеки един ботевист го желае страшно много. Но все още е рано да поставяме подобна цел. След Маритимо ще го мислим.

– Клубното ръководство зарадва ли ви с премии след класирането в третия квалификационен кръг?
– Не искам да коментирам. Само мога да кажа, че сме доволни от това, което ще ни дадат за отстраняването на Бейтар.

– Финансово как са нещата в Ботев? Имате ли проблемите, които се наблюдават в градския ви съперник Локомотив?
– Нормално е във всеки клуб да има закъснение с няколко дни. В Ботев всичко е точно, всичко ни е изплатено. Щом играем и побеждаваме, значи мислим само и единствено за футбола и как да радваме великите ни фенове. Има отбори, които не получават заплати с месеци. При нас е имало забавяне максимум една седмица, но никога не сме повдигали въпроса. В Ботев всичко е наред със заплатите и премиите.

– Спечелването на Купата на България и фурорът в Лига Европа ли са върхът в кариерата ти до момента?
– И преди да замина в Германия имах хубави моменти с Ботев. Тогава пак направихме фурор в Европа, но пък не спечелих Купата на България. Сега я взех и изпълних една от мечтите си. Отстранихме вече два отбора в Лига Европа този сезон… Наистина изживявам силен период. Чувствам се много добре в Ботев. Надявам се да съм жив и здрав най-вече. Имах две контузии, които ме връщаха назад, сега съм добре.

– Пловдивските дербита ли ще бъдат мачовете на истината за Ботев на родната сцена през новия сезон?
– Дербито е по-специално за града. Искаме да побеждаваме всеки път. Основното ни желание е да се класираме в шестицата и колкото се може по-напред в Лига Европа. През миналия сезон, макар че спечелихме Купата, не бяхме в шестицата. Това никак не отива на Ботев. Сега задължително искаме да сме в горната половина и да играем с най-добрите. Ще дадем всичко от себе си, за да сме горе.

– Лудогорец ли е големият фаворит за титлата и Ботев има ли сили да се намеси в битката?
– Да, те остават фаворит и този сезон. На нас ще ни е много трудно да се намесим в спора, ще се борим колкото можем. ЦСКА направи силен отбор, Левски има много нови попълнения. Черно море и Берое също са силни, без да обиждам другите отбори. Но Лудогорец е големият фаворит.

– Кои са незабравимите ти спомени с екипа на Ботев?
– Всеки вкаран гол ми е спомен. А и като знам, че съм допринесъл за победите, чувството е страхотно. Срещу Локомотив (Пловдив) имам два гола, срещу Левски също два. Все голове и мачове, които помня. Сега и спечелването на Купата на България… Имам доста паметни моменти, надявам се да имам още много.

– В ранна възраст беше трансфериран в Майнц, където обаче не успя да се наложиш. Искаш ли пак в чужбина?
– Да, защо да не желая. Ако дойде добра оферта, може пак да изляза в чужбина. Всеки иска да се развива. За момента съм в Ботев и съм радостен от факта, че сме в Лига Европа и можем да бъдем забелязани. Знаете, че много трудно се излиза от България в Германия и Англия, например. Но чрез евротурнирите може да бъдеш по-лесно забелязан от водещи клубове.

– Не е тайна, че има оферти към Омар Косоко. Трябва ли да бъде продаден точно сега?
– Със сигурност ще ни липсва, ако направи трансфер. Омар е един от най-добрите ни футболист. Ако го няма отпред, няма да има такава острота на атаката ни. Той носи по двама-трима на гръб, имам чувството, че на майтап ги минава, заобикаля ги. Нормално е да искам да остане. С Косоко направихме добър дубъл в атаката. Има много качества, желая му успех.

– Стивън Петков се присъедини към Ботев, познаваш ли го?
– Досега не сме играли заедно, знаем се иначе. Надявам се бързо да се сработи. Добре дошъл е в Ботев, помагаме на всеки.

– Имало ли е вариант да заиграеш в някой от грандовете Левски и ЦСКА?
– Не искам да коментирам.

– Кой е идолът ти и на кой чуждестранен клуб симпатизираш?
– Фен съм на Милан, Кака ми беше идол, в момента нямам любим футболист. Но има доста имена, на които се възхищавам. Футболът обаче не е само Меси и Кристиано Роналдо. Да, най-добрите са в момента, но има и други страхотни играчи. Смятам, че Меси и Роналдо ще са на върха още една-две години и тогава няма да са чак такива мегазвезди. Идва времето на Неймар и Коутиньо. Те ще излязат на дневен ред.

– Гледал ли си Милан на живо? 
– Досега не съм бил на “Сан Сиро”, но един ден и това ще се случи. Мечтая да играя в Милан или поне да се изправя срещу тях в евротурнирите. Преди дни като прочетох, че ако отстраним Бейтар, може да се паднем с Милан, много се развълнувах. Исках да се паднем срещу любимия ми клуб, но жребият отреди Маритимо.

– Успя ли това лято да почиваш на морето?
– Само четири дни. Почивката беше много кратка заради ранния старт в Лига Европа. Морето на заден план, такава ни е професията.

– Част си от националния отбор, който приема Швеция на 31 август. Ще успеете ли да спечелите трите точки?
– Все още имаме шанс за класиране на световното първенство. Мачът срещу Швеция е задължителен да се вземе, ако исмаме да останем в играта.

28 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    1

    Не се изказвай неподготвен Тоше да не ставаме за смях пред чужденците:)

  2. 4
    4

    Не му е силата в изказа на Тошко , по-добре да не разправя врели некипели , за да не ни се смеят и циганите.

    • 2
      5

      тиху , тиху, докато се мотаеш мангала от втория етаж върши подвизи с жена ти !

      • 2
        6

        чиститу б’ат тоше , шъ си имъш беби .

      • 5
        2

        Не така брат, кат дърт циганин пцуваш.

  3. 4
    4

    Тошко, вече няма да помиришеш Западна Европа, мойто момче. Освен ако не отидеш на екскурзия… Циганина, който те хвалеше го гонят да го арестуват.

  4. 4
    9

    Хаха Гладен Папагал Милан сънува…Какъв Милан ве Мравояд там такива дето не могат да говорат езика с лопата да ги ринеш…От Африката са, за къв си им ти:)))

  5. 3
    6

    След малко кацам в България!
    Идвам за Тошко!
    Парите не са проблем!
    Половин Милано чака добри новини от мен!
    Доскоро!
    Forca Milan !!!

    • Ей Силвио от Шекера личи си че си неграмотен и нямаш нищо общо с футбола. Първо какъв Силвио бълнуващ, нали продаде Милан на китайците. И второ циганин черно- бял каква Forca MIlan те гони пише се FORZA MILAN

  6. 12
    5

    Стоян Канара има и друг прякор, Стоян хищния гъз. Издаде го фелшера,дето го шил след циганска гей-оргия,на която свършил вазелина. Затова,Стояне, грижи се за гъза си и не се занимавай с футболистите и феновете на Ботев,те се гнусят от педерасти и мангали

    • 6
      9

      Aва селски от са косиш ва жа дигнеш кръвно и жа патладясаш ва да тейба……и ти ли сънуваш ножицата на Камбура ва келеш…..и ся кротката с наведена главичка …….от там дека си дошъл ва да тейба.

      • 2
        2

        АВА СЕЛСКИ ДОКОГА ВА НАЛИ ТА ПОРИМ ВСЕКИ ДЕН ВА ОТ СА ЗАНИМАВАШ И ДРАСКОТИШ ЗА ТУЙ КОЕТ НЕ ТЕ ЕБЕ ВА АХМАК ДОЛЕН РАЗПОРЕН ОТ ВСЯКЪДЕ.
        СТОЕНЕ АЗ ЛОЧНО ЩАТА ЕБЪ ДВАПЪТИ ДНЕВНО ОТ КУРА МИ Е 3 КГ. ЗНАИШ ГО НАЛИ ЩАТА ПОРЯ ДА ТИ ДОЙДЕ АКЪЛА В КАРТУНАТА АМА АКО Е ОСТАНЛ ОЩЕ ДЕ.
        ТА СЕЛСКИ АЙ СИ ГЛЕДАМЕ ЛОКУ АКО УЦИЛЕМ УЦИЛЕМ АКО СА РАЗПАДАМЕ ША СА РАЗПАДА МЕ АМА В КАНЧЕТО НА ЖЪЛТУРЯТА ДА НЕ ГЛЕДАМЕ ОТ ТИЯ СА ГРАНД И СА ОТБОРЪТ НА ПЛОВДИВ ВА СЕЛЯНДУР СМАЧКАН СКАПАН.
        ТА ЗА КАМБУРА ЗА ЗАДНАТА НОЖИЦА ДА СИ ДОИДИМ НА ДУМАТА ВА КОЛКО ПЪТИ СА НАВЕЖДАШ ТИ ВА АХМАК КОЛКУ ЗАДНИ НОЖИЦИ СИ ИЗЯЛ ТИ ВА КАПУТНИК.
        ЦЯЛА СТРЯМА ТА ЕБЕ ВА БЕТИ И СИМЕЙСТВОТО ТИ ВА ЖАЛКАР СМАЧКАН.
        ИСКАМ САМУ ДА СА ЧУСТВАШ ДОБРЕ ОТ БЕЗ ТВОЯ ПЪРДЯЛНИК НАМА КАК ДА СА ОБЛИКЧАВАМЕ ВА ГЯУР НЕДОКЛАТЕН,ИСКАМ ТА БЕЗ ДА ВДИГАШ КРЪВНОТО БЕЗ ДА СИ ПОМИСЛЯШ ЧЕ ЖА ПАТЛАДЯСВАШ ВЕЧНО ИЗМИТ ОКЪПАН И ИЗБРЪСНАТ ОТ КЪМ ЗАДНИКА.
        ТА АЙ СЕГА САМУ ЛОКУ СТОЕНЕ И СТРЯМА ВА ДА ТАЕБА ВЕЧНО ВА КАПУТ.

        • 2
          1

          Ава ти пък жа вземе да ма найбеш ва….с тоя малък пишляк освен да бъркаш фрапето за друго не става ба да тейба…..ай ся хвани го здраво у ръчичка и си помисли за жълта пичка…..и си кажи …аз съм селянин голям за да ме шиба бат Стоян.

  7. 12
    13

    Разбира се че футбола не е само Роналдо и Меси , трябва да има и такива като белоземския ушко да носят конусите.

  8. 7
    14

    Тоше, чакаме те довечера в Сикретс. Имаме страхитна изненада за теб. Дошъл е специално за теб Силвио Берлускони. Дошъл е на крака за теб Тоше. Не се шегуваме. Който не вярва довечера да заповяда в Сикретс. След 24:00 часа.

  9. 7
    16

    Пак пишете лъжи…Най-добре си ми е в дюнерджийницата. Аладин завинаги в моето сърце. Не мърдам от тук, ако ще и 10 Милан-а да ме търсят.

  10. 8
    16

    От Майнц го изгониха като куче, в Милан искал????????????????????????????????????

  11. 13
    8

    Яяяяя кюстендилските припознавачи изпълзяха след 48 часовия амок от победата на Ботев! И започнаха с тяхните си фантазии. Вие живи ли сте? Кога за последно сте гледали такъв футбол?

  12. 5
    11

    Хахахааааааххххахахахххххаааааахахах

  13. 8
    13

    Следим, та Тошко. Имаме нужда от носач на куфари. Ща вземим!!!

  14. 10
    20

    Освен дюнерджия си пада и комик! 2 гола срещу гранда Локомотив които сънува всяка нощ, а заспива с екип на Милан! Тоше, тоше… Имаше един плакат на последното дерби : ” Тошко ебахме ти жената, откраднахме ти колата, днес ще ти се изпразним и в устата” 🙁 2:0

    • 5
      20

      Срещу тези които всяка година завършват пред вас в класирането и които ви бият поне по 1 път 😀 Тоше, тоше и в твоята уста някой се е изпразнил май, както в устата на адаша ти, фен на Милан ахахахаха

      • 5
        13

        Имаш в редвит Носителя на ПОДАРЕНАТА купа на България, нали? Бъди точен..

  15. 5
    12

    Ава бах мааму и тва доживяхме……бат Тудор до Роналдо и Меси ……..жива да не бях ва да сейба.

  16. 6
    13

    Аh ja ja, този вундеркид ми е правил дюнери помня го. Някой да му купи билет за влака и да го връща в Дойчланд че нямаме готвач в кухнята откакто си тръгна!!!

  17. 7
    18

    Този Квазимодо,беше най-големият талант до преди хасковското говедо Мъри да му ебе майката и да лиши българският футбол от нов лидер.

  18. 10
    18

    Оф Тошко какъв Милн бе моето момче? Да се беше напънал малко в Германия и език да научиш иначе таланта е ясно че го имаш!

Коментарите са затворени