Филмът на PlovdivDerby.com: Незабравимият Илинден на Лазур!

10
3823

Свети пророк Илия бил из потомството на Аарон, от град Тесвия, Галатия. Живял е през IX век преди Христа по време на цар Ахав. Илия значи крепост и той наистина се показал крепост и твърдиня на вярата.

Цар Ахав и царица Иезавел поставили в Самария идола на езическото божество Ваал, приканяли народа да му се покланя и преследвали служителите на истинския Бог. Затова пророк Илия с молитва заключил небето и три години и половина не валяло дъжд. Гонен, пророкът предложил на Ахав да принесат жертва на планината Кармил и на когото жертвата се запали с огън от небето, неговата вяра да се счита за истинска. Царят се съгласил. Заклали жертви. Жреците на Ваал напразно се молили, нищо не станало. А върху жертвата на пророка паднал огън от небето и я изгорил.

Народът видял това, до земята се поклонил на Истинския Бог. Жреците били избити. Обилен дъжд напоил земята. Илия пророкувал 25 години и край река Йордан бил грабнат на огнена колесница и жив отнесен на небето.

Това е историята, заради която на 20 юли празнуваме Илинден. „Обилен дъжд напоил земята„, се казва в края й. Обилен дъжд от голове имаше на Илинден и на стадион Лазур в Бургас. 20 юли 2017 г. ще остане в сърцата на бултрасите като един от най-паметните. Ден в който на колене бе поставен израелският Бейтар.

 

10 КОМЕНТАРА

 1. 34
  1

  Локото като елеминира два отбора подред в ЕКТ тогава да наглеят феновете му. Сега могат само да мълчат и да се радват за съгражданите си, защото това не им се е случвало от 1965 г.

  • 13

   ХАХА Ти ела на мач на ЛЬОКОТО да видиш ОРА да то еба

 2. 17
  9

  Шси ударя ена кола маска за 1.60 и отивам Стоян селяка да ме оноди

 3. 45
  1

  То пък бива да мразиш някой, ама тва вашето на нищо не прилича. Ботев победи и всички черно-бели мишоци се чудят как да се самоубият от завист? Що така бе? Кво ви пречим ние на отборчето ви?

 4. 3
  34

  Ава пичаги Ниделката ма кефи максимално ва да сейба.

 5. 4
  35

  Изключително чаровно и интелигентно същество. Истински „жълтур“.

Comments are closed.