Собственикът на Локомотив Пловдив говори на дълго и на широко за скандала с Мартин Камбуров, за разговора между двамата и като цяло за ситуацията на Лаута:

“Ситуацията вече се нормализира, предполагам. Мисля, че от тук нататък трябва да играем по друга свирка. Не визирам само футболистите, а целия клуб. Първо събрах треньорите от школата и повторих, че не започнем ли да си градим кадри, няма да стане. Ще вдигна малко бюджета на школата. Имаме там проблеми сериозни, за които обаче никой не иска да помогне, защото Крушарски сигурно ще стане много богат, ако му дадат нещо в Пловдив. Затова на тази среща им казах да се активират, да се обединят и да се решат проблемите заедно. Видя се, че аз сам не мога да реша проблемите сам. Да отидат, да седнат в общината и да го обърнат на просия, защото иначе явно няма как да стане. Ако направим база ще привлечем деца от улицата, футболът възпитава. Трябва да почнем да градим, защото ако не градим сами ще спрем. Ако имаме конкуренция на кадри, тези скандали ще ги има ли? Няма да ги има, защото всеки ще се бори за своето работно място. Крайно време е футболистите да си седнат на дупетата и да си вършат работата. Защото тяхната работа се вижда по това, колко е публиката.

Имаше закъснение на парите, имаше проблем, имаше и хора, които помогнаха в тази ситуация. Извадиха пари. На някой ги върнах, на някои още не съм. Камбуров сам бе предложил да помогне с 21 000 лева. Спекулираше се, че е плащал заплати. С 21 000 лева няма как да си вземат заплатите футболистите.

Моите директори ги изпратих още в Боровец да се разберат с футболистите. Да им кажат, че със скандали няма да се оправят нещата. Да им кажат, че ако някой го е закъсал за пари ще му се помогне. Аз получих информация, че преди мача с Етър пак има някаква въртележка. Ако някой може да вземе запис от телефона, ще разбере каква е истината. Не е слух, аз работя по информация. Получих информация, че щом съм ги излъгал и този път за парите, щяло да видят как да играят. Казах това на Камбуров, той ми се сепна. Аз тогава му казах:

– Не си играйте, а си изиграйте мача.

– Щом ти така говориш, значи визираш мен.

– Мартине, ти си капитан, затова с теб говоря.

– Върни ми пратите и аз си тръгвам.

Преди известно време Мартин пак реши да си ходи, тогава седнахме и се разбрахме. Това, че той си взе това решение, си е негов проблем. Как виждаш, аз да тръгна да се моля на някой, на когото давам заплата. Хубава, лошо, закъсняла, нали я давам.

Аз се бях разбрал с треньорите да не влизам с съблекалнята, защото развалям порядъка. От там дойде целия мой проблем, че аз не мога да влизам навсякъде в къщата, която финансирам. Щом един треньор позволява “да го сготвят”, значи той е слаб готвач. Футболистите и треньорите са от едно тесто. Те обичат да хвърлят шумотевицата и после някой друг да обяснява вместо тях, че нямат сестра. Питайте ги тях, кои са готвачите. Нито един от треньорите не е признавал пред мен, че Мартин владее съблекалнята. Това бяха само слухове.

Аз не съм Локомотив. Но хайде ми кажете, щом Камбуров казва така, за тези които са били по минало време, какво да се каже. С техните пари се  е направила тази база. Покажи че си локомотивец и ела и седни на горещия стол. Аз ще давам по 200 000 лева на година и няма да се мяркам на стадиона. 2 годините говорим (визира треньори и футболисти) едно и също – как ще изпаднем. А ние с този отбор за малко да се класираме в Европа.

На никой нищо не дължа, от никой не ме страх. Аз с феновете съм се разбрал още от първия ден. Аз ударих по масата и попитах: Има ли някой пари, да ги сложат на масата и да почнат да управляват?

Който иска – иска. Няма незаменими хора. Мартин ако иска да се върне, ще се върне, но при условието – аз карам кораба. Аз съм казал от самото начало, аз не съм го крил. Моите пари не стигат за тази работа. Аз отделям от производството си, за да пълня дупката, която се получава. Аз не съм лаком за власт. Тук само сърбам помията. Който и да дойде в Локомотив да помага съм готов да му прехвърля всичко и да му помагам, както аз мога да помагам. Да работим за тази кауза, да се получи печелившото предприятие.

Ние клубовете първо трябва да сме колектив. А ние сме кошер пълен с бръмбари и една пчела. Миналата година някой успя ли да е конкуренция на Лудогорец?

Аз работата не съм си я довършил. Аз магарето в калта няма да си оставя. Ако дойде някой да ми помогне и заедно вървим напред – ще ми е по лесно. Аз търся такъв човек, търся външен инвеститор. Имам приятели в Русия и в арабския свят, но за България трудно се намира инвеститор, особено за футбола.

Ако някой си тръгне, до Нова година ще направим селекция, но не както е правена до сега, а ще почнем от днес да търсим играчи за следващата година. Скаути искаха, назначих, програма искаха – купих, а резултата е “нула”.

Евала му правя на Венци Стефанов. Налага младите, налага българското и почва да печели.

А ние докарахме сума хора на лагера. Аз полудях. И половината не знаят кой кой е докарал. И аз им плащам храна на тия, а ги гледам, че не могат да играят.

Не ме интересува футболистите, как гледат на моите изказвания. Те да си гледат работата, аз мога да си говоря каквото си искам. Над милион и половина ми струват само нещата, които са изградени от както съм тука. Отбора колко ми струва ли? Те не са професионалисти, те играят за емблемата, аз на тях не им плащам”, завърши иронично Крушарски.

21 КОМЕНТАРИ

  1. 8
    2

    Крушарски, благодарим ти за всекидневната забава. Мачкай на буферите и ни унижавай. Трябва да почнем да си вършат работата като масажираме и смучем бастуна. Велик президент.Само Локо

  2. 8
    2

    Няма само да търкам палубата, искам да съм “ШИФИОР” на кораб!

  3. 14
    3

    “Локомотив”Пловдив ми прилича на един кошер….кошер пълен ,ъ-ъ-ъ с бръмбари и една пчела!!!Ха-ха-ха,голям смях!

  4. 37
    9

    Манипулатор и измамник! …”на някои съм ги върнал, на някои още не…” , обаче ” ….на никой нищо не дължа…” и “… трябва да започнем да градим сами…” , обаче “… отивайте да простите пред общината”. С нашите данъци да напълним гушата на комсомолеца- капиталист!

    • 9
      24

      Гледай си селския отбор и отивай се навеждай на ДПС жълтък!!!

  5. 24
    8

    прав е човека – зашо никой не го подкреепи пред общината. Къде бяха тогава тези=, които сега се самопровъзгасяват за Локомотив? Пролема на Пловдивския футбол (и л=Локо и Ботев) е свързан с общината, която не помага, а в много случай и пречи. В Разград общината строй стадион, в Русе и Търново кмета помага, а в Пловдив…??!! Но така е като всеки си мълчи … Но иначе да искаме можеме….

  6. 27
    6

    НЕКА ВСИЧКИ ЗАКЛЕЙМИМ ПРЕДАТЕЛИТЕ В ЛОКОТО И ПОДКРЕПИМ ГОСПОДИН КРУШАРСКИ Той ще изведе Локото към светли висина

  7. 15
    5

    Слушам Марто ,слушам Крушарски и се чудя какво става ,кой е прав и кой крив !?!Може ли такива интриги с претенции за велик клуб ? Май само публиката е велика -с поведението си …Но за школата съм толкова разочарован ….трябва ли да даваш пари детето ти да тренира ,да не се издават никакви документи за това ?Ако детето ти отиде да играе другаде трябва благословията на отбора-нищо ,че си си платил за обучението ….щото бил техен юноша .А за пари за под масата да не говорим …….

    • 15
      6

      Всички които са взели пари под масата ще имант взимане даване с Крушарски

  8. 17
    7

    ХАХААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААТОВА Е МАЙТАП БЕЗ КРАЙ ХАХААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА

  9. 24
    5

    ЕТО ТОВА Е МОЕТО ЛОКО Господин Крушарски сбъдва мечти

  10. 22
    11

    Да жевее Крущарски Всички които са против него са против Пловдив САМО ЛОКО

  11. 23
    7

    Добре добре аз питам за моето момче КАРАДАЙЛЪ Качих го в автобуса на Локото при стадион Славия Обещаха да ми платят АМА ПАРИ НЕМА

  12. 16
    8

    КОГа Камбуров и приятели ще вземе акциите нва отбора ХАХА Нещастници Един е КРУШАРСКИ

  13. 16
    11

    КАМБУРОВ И ШАЙКАТА ПРИЯТЕЛИ ДА СИ ВЪРВЯТ Аз вярвам на Крушарски ТОЙ Е ЛОКОМОТИВ

    • 5
      18

      Вас ДПС КАТО ВИ ВЗЕМЕ СТАДИОНА ЩЕ ВИ ЗАКРИЕ ПУМАК;))

    • 14
      9

      Недей,че УЕФА пак ще ни накажат,че ги дискриминираме тея мангали 🙂

    • 9
      17

      Пак ще ви шибаме пумак,миналата година 2 пъти…

Коментарите са затворени