Офертите към звездата на Ботев Пловдив Омар Косоко се увеличават пропорционално на добрите игри, които техничарят прави с жълто-черния екип.

Преди известно време стана ясно, че футболистът е желан от тим, състезаващ се в турския футболен елит, а днес бе оповестено и че катарски скаути са наблюдавали внимателно изявите на Косоко в последните му мачове за “канарчетата” в Европа.

Според “24 часа”, един от кандидатите за парафа на състезателя дори е предложил конкретна оферта, която той е одобрил. Не така стоят нещата обаче с мнението на клуба по сделката. На 20.07, за реванша между Ботев и Бейтар (Йерусалим) от втория предварителен кръг на Лига Европа, съгледвачите отново ще следят на живо изявите на Косоко.

След вчерашния мач в Израел, където Косоко отново бе най-добрият играч на жълто-черните, феновете на канарчетата непрестанно отправят призиви към ръководството на клуба, че трябва да направят всичко възможно футболистът да бъде задържан в Пловдив. Косоко се намира в прекрасна форма, каквато той не е показва в България нито в Литекс, нито в ЦСКА.

Припомняме ви, че Косоко бе взет в Ботев Пловдив след като бе спрял с професионалния футбол и кариерата му бе пред завършване. Тогава обаче жълто-черните решиха да дадат шанс на футболиста, който по принцип се славеше и с труден характер. Николай Киров обаче успя да влезе под кожата на Косоко и са извади най-доброто от него. В онзи момент Киров бе поставен пред избора да избира между Мапуку и Косоко, и избра втория, което към този момент изглежда правилния избор.

Косоко обаче има реалния шанс да подпише договор с чужд клуб срещу възнаграждение от 30-40 000 долара, което е непосилно за Ботев Пловдив. Преди десетина дни ви съобщихме, че от Ботев са водили разговори с нападателя, в които той е изложил вижданията си, че иска да парафира с чуждестранен тим, където ще получава в пъти повече от това, което пловдивчани могат да му предложат. Въпреки това феновете на канарчетата се надяват по някакъв начин Ботев Пловдив са успее да задържи звездата си.

17 КОМЕНТАРИ

  1. 5
    1

    Според мен сегашния отбор + Анисе, Жоао Паоло, и Вутов може реално да се бори за шампионската титла. Без дори споменавам Адам и Томаш…

    • 3
      5

      Според мен дори и без тях сме на финал на ЛЕ!

  2. 29
    1

    Извинявам се, че ви пиша в темата.
    Косоко е много качествен футболист, но от сигурен източник знам, че той самия иска трансфер, а той е почти сигурен.
    Истината е, че този футболист изпъкна благодарение на играта на целия отбор!
    Отбор, съставен от не много качествени футболисти но имащи начело изненадващо добър треньор!
    Вижте, какви футболисти заиграха футбол след като преди това ги гонеха от къде ли не?!
    Та Косоко ще си иде, вие ще напълните касата, а Белия ще намери друг.
    Трудно е, ама парите са преди всичко!
    Пазете си треньора, щото като ви знам какви сте жълтурите, както го боготворите, така сте го оплюли след няколко загуби!
    В същност, до преди да стане старши, Белия ви беше доста черен!? Помните ли?
    Снощи взехте безценен резултат с огромна доза късмет, но играете добре и това е факт!
    Затова се радвайте на това, което имате. И не злобейте по адрес на другите.

    • 12
      1

      добър коментар.

      единствена забележка: всички фенове са много импулсивни и нетърпеливи към треньори и футболисти. на фона на масата, ние, жълто-черните, сме от по-умерените (макар че целия спектър го има).

    • Точен коментар. Като цяло и ние това сме написали с изключение за треньора. В клуба най-добре могат да преценят настроението на Косоко, а и много зависи от това как се равиват мачовете в ЛЕ.

    • С всичко съм съгласен, само с едно не – злобата е присъща за Вас, не за нас! Погледнете си песните и скандиранията и после ще поговорим за злобата.

  3. 3
    38

    Махам се от селската дружина.
    Боли ме змиорката че искат да остана.
    Чао помаци!

  4. 18
    4

    Косоко е добър, защото отбора ни е добър и има колектив, а на него му е дадено нужното спокойствие. Иде ли другаде го чака съдбата на Чунчуков и Жоао Паоло. Тия тъпи футбалерчета не разбраха най-накрая, че тва е отборна игра и за да изпъкваш с нещо е нужно да имаш цял отбор зад гърба си, включително треньор и неговия щаб. Разбирам, че Косоко мисли за край на кариерата си (не разбирам обаче защо?), но иде ли другаде ще е доста жалък краят. Мен лично ме радва много тва негърче, може би най-добрия в отбора ни е в момента, но ако има поне малко акъл ще пребори алчността и ще остане тук, защото с него ще пробием доста в ЛЕ. Според мен, на базата на играта до сега, групите са съвсем реално постижение, макар и там да ни бият като шкембе в дувар после. Ачо Сълзата да го омайва Косокото и да остава за още поне 1 година, после да ходи където ще.

    • 24
      1

      И на мен ми се искат групи на ЛЕ, ама според мен това си е мечта. Познавайки проблемите в защита, които лъснаха вчера, невероятните пропуски в нападение, Тошко въпреки класата си, изпусна един гол и не подаде точно за втори, имаше и още пропуски от други футболисти, та липсата на МНОГО ДОБРА КЛАСА, ни отрежда да играем в предварителните кръгове.
      Аз лично смятам, че:
      – ще е постижение ако отстраним Бейтар. Тия са с 40 милиона ЕУРО бюджет и МНОГО класа в нападение. А ние я имаме 1,5-2 милиона еуро, я не.
      – Ще е ПОДВИГ ако се класираме за плейофите!
      – А за да влезем в групите трябва футболния Господ да ни е помогнал МНОГО и да е станал БОТЕВИСТ! 🙂
      Но всичко е възможно! Момчетата са надъхани и КОЛЕКТИВ. Надявам се да вдигат класа в движение и да ни радват още дълго в ЛЕ.

      Само Ботев!

    • 12

      И аз искам Косоко да остане, но се постави на негово място – иска да спечели някое друго евро отгоре, че не остава време. Нормално е да търси по-голяма заплата. Да му благодарим, нека помогне за отстраняването на Бейтар, пък после ще му мислим.

      • Какво време не му остава, та той е на 29 години ??? Има поне 5 години активен футбол в него, стига глупости с това време вече!

  5. 22
    2

    Не бях от най-горещите фенове на Косоко, даже имах много големи резерви като го взехме, но в момента Косоко е в супер форма. Вчера отново направи прекрасен мач.
    Браво на Киров, че му намери подходящо място на терена. В ЦСКА, в Литекс и при нас в началото беше мъка като беше на върха на атаката. Стойчо Младенов на времето го пускаше и по крилото, но пък там съвсем не му вървеше. Сега в Ботев както е поставен зад нападателя е супер. Връща се назад и помага с отличната си техника при изнасянето на топката. Пресира противноковите играчи. В последните месеци започна и да прави много успешни извеждащи пасове.
    Вече гони 30-те и договорът му изтича скоро, така че и за него, и за Ботев ще е най-добре клуба да го продаде до зимата и да прибере някои лев от него.

  6. 42
    3

    Косоко за да е добър е най-вече заслуга на Киров. Косоко беше в Литекс и ЦСКА и нищо. Измъкнахме го от 5та лига на Франция, която е аматьорска. И Киров му влезе под кожата. А и в началото издържаше 60-70 минути. Явно се работи и по хранителния му режим и по физическата подготовка. За Ботев, най-добре ще е да остане. За него ще е добре да понатрупа някоя пара, преди да завърши кариерата си. Но се опасявам, че сменяйки треньора и колектива, ще западне. Но това са само мои разсъждения. Ама няма лошо де, може след 1-2 години да си го приберем като свободен агент.

  7. 42
    4

    До десетия кръг не мърдам от Ботев. Тогава, ако още съществуват, разпорвам задниците на циганите от задния двор на ВСИ и доволен отивам да изкарам малко кинти в по-богат отбор.

  8. 4
    41

    На кура са ми феновете да знаете. Парите ме интересуват и не ме занимавайте повече

Коментарите са затворени