От “Марица” призоваха всички свои привърженици, както и изобщо феновете на пловдивския футбол, да присъстват на официалното представяне на тима за сезон 2017/2018. Както вече ви информирахме, тимът ще се състезава във Втора лига, след почти десет годишна пауза. Ето какво гласи съобщението от клуба:
“Предсезонната подготовка на “Марица” е към своя край. Футболистите тренираха усърдно и вложиха много сили и старание в тренировъчния процес. Тимът изигра шест контролни срещи и записа три победи (Оборище, Поморие и Ботев), едно равенство (Верея) и две загуби (Верея и Ботев/Гълъбово/).
 
Предстои да се изиграе последната контролна среща преди старта на сезона във Втора лига, който е на 22-ри юли. В събота, от 18 часа, на стадион “Марица”, “жълто-сините” ще премерят сили със състава на “Лудогорец”-II. Половин час преди началото на двубоя ще бъде представен официално съставът за предстоящия сезон. По този повод ръководството на клуба кани всички привърженици на “Марица”, а и изобщо на пловдивския футбол, да присъстват на събитието и да засвидетелстват своята подкрепа за тима. След почти десетилетие, мечтата за завръщане в професионалния футбол е факт, но предстоят още по-големи трудности пред отбора – да се утвърди във Втора лига, да се представи достойно в турнира за “Купата на България” и най-вече да покаже качествен, красив футбол, с който да завладее сърцата и на безпристрастните фенове на най-великата игра.
 
Заповядайте в събота, не пропускайте да бъдете с отбора в този момент! Бъдещето е пред нас, а успехите зависят от всички ни!”
Входът за стадион “Марица” в съботния ден ще бъде свободен.