Хебър загуби с 1-2 от втородивизионния Созопол втора си контрола от началото на лятната подготовка. Мачът се игра от 11 часа на стадион „Георги Бенковски” при топло и неприятно за футбол време.
„Моряците”, които са към края на подготовката си и вече избистрят състава си за новия сезон във Втора лига оплетоха кошницата си още през първата част, когато стигнаха до две попадения. Те станаха факт след колективни грешки в отбраната на пазарджиклии.

Анди Краев с първи гол за Хебър

Зелените от Хебър имаха отличен шанс да намалят още до почивката, но излезлият сам срещу вратаря на Созопол Атанас Велев – Крауч не успя да вкара. Хебър се върна в мача в средата на второто полувреме с гол на новото попълнение Анди Краев, който сам си изработи ситуацията. Малко след това пък вратарят на хебърци Димитър Георгиев спаси дузпа, с което статуковото в резултата остана непокътнато. Танчо Калпаков използва мача за да експериментира със състава си. Заради контузии за Хебър участие в контролата не взеха Цветелин Тонев, Петър Дебърлиев и Георги Чакъров. Димитър Зайков пък още вчера си събра багажа от стадион „Георги Бенковски”. Той обяснил на треньорския щаб, че не може да съвместява ролята си на футболист със служебните задължения в местна телекомуникационна фирма и ще продължи да играе в друг тим, където се тренира по-рядко.
В събота и неделя хебърци ще почиват, а от понеделник ще подновят тренировъчния си процес на стадион „Георги Бенковски”. Следващата контрола на отбора ще бъде в сряда срещу Струмска слава(Радомир) на стадиона в крайстоличния квартал Герман. Мачът е от 10,30 часа.