Днес от 14:00 часа в Нион ще се тегли жребия за първия предварителен кръг на Лига Европа. В него участва и отборът на Ботев Пловдив като носител на Купата на България. 5 са възможните съперници на канарчетата. Това са тимовете на Динамо Батуми (Грузия), Пюник Ереван (Армения), Партизани Тирана (Албания), Широки Брег (Босна и Херцеговина) и Балзан (Малта).

———–

От 13:00 часа бе проведен жребия за Шампионска лига. Шампионът на България Лудогорец ще започне тазгодишното си участие в турнира на богатите срещу първенеца на Литва Жалгирис. Първият мач ще е на 27/28 юни, a реваншът на 4/5 юли.

————-

Ботев Пловдив се падна да играе срещу албанския Партизани Тирана. Първият мач на 29.06 е в Тирана, а реванша в Бургас е на 06.07.

————

ЦСКА-София няма да играе в Европа. Това стана ясно преди секунди, а новината бе обявена от УЕФА. Европейската футболна централа вкара на жребия в Нион Дунав, който е сред непоставените в група 3. “Драконите” ще се изправят срещу Иртиш (Павлодар) на Димитър Димитров. Първият двубой в Казахстан ще бъде на 29 юни, а седмица по-късно – на 6 юли, Херо и компания ще върнат визитата на русенци.
Отборът на Левски е домакин в първата среща от Лига Европа. “Сините” приемат на стадион “Георги Аспарухов” тима на Сутиеска (Черна гора). Първият двубой е на 29 юни, а втората среща е на шести юли, където домакин са черногорците.

27 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    5

    айдееее… почнаха отсега да се оправдават. Били трудни. Ми вие какво очаквате? Пак ли Лудогорец. Те поне са ви лесни… особено като ви пускат

  2. 4
    6

    Пичаги усещам че жа има смазване на дупарата ……и за туй трябва да сми единни като юмрук ва да са надупим стройно и чинно да са наведем ва да гоейба.

  3. 7
    2

    Гледам че мангалките злобеят под статиите за Пловдивският Гранд. С кой играете в Европа г-да лилави венци? А заплати кога ? Ай марш в гетото сега че на Айшето и писна да прави свирки, за да ви храни докато плюете в нета…

  4. 4
    12

    Тия, ем ша на бият, ем ша на ибат. Жална ни майка жълто-циганска.

  5. 18
    4

    Жребият е тежък. Изгледах няколко техни мача. Играят атакуващо, грубо и нахъсано и знаят добре какво правят на терена. Имат отличен вратар. Публиката им е също много емоционална… Не знам какво си говорят сега в Ботев, но за мен това е много стойностен отбор. Като прибавим и това, че албанският футбол вече е по-напред от нашия…

    • 5
      23

      Кой ва? Ний бийми Лудогорец за Купата смазайми ги. Кви са тия. Ний сме Путяф от Куматеу

    • 6
      3

      Ами белият да не спи и да търси хора.Пак къса скамейка,а с оглед на дългият сезон не ми се мисли.Костов не щял,ами бай хуйо трябва да имаш резервен вариант.Завчера. Яма кой да я вкара,чакаме на Тошо.Тоя Виана по добре да си стои там.Венци Христов е без отбор…..Пирин пред разпад може и от там нещо да се вземе.Спим пак спим.Докога????Вечно неподготвени….

      • 4
        3

        Споко бе, аман от мрънкачи! Колко футболисти да взимаме, нали и заплати трябва да се плащат! Какво да взмем някви баберици и да се чудим какво да ги правим. В Лига Европа да изкараме най-много 2-3 кръга, после за кво са ни тия играчи в смешната А-група? И кво си ми го подхванал тоя Венци Христо, бахти левадата е тоя! От Пирин кой да вземеш, вече им взехме най-добрият! Айде малко по-сериозно и вместо много дрънканици, Тирана е на 10 часа път с кола. Хващаме се и да си правим густото!

        • s ogled dalgiqt sezon i mnogoto ma4ove kato izkluchim liga evropa,mislq 4e e savsem rezonno Beliqt da vzeme dosta igra4i.Sam toi reva izminalata godina 4e nqma igra4i.Q smetni kolko napusnaha i kolko doidoha i si dai ravnosmetka dostata4ni li sa ni igra4ite????Kato smetne6 i edin Minev na 36,da ne misli6 4e 6te ti igrae non stop cql sezon???Nqma li konkunrenziq ni6to nestava tova e.Ako me obori6 dobre

  6. 28
    3

    Циганите от ЛокумЪ веднага почнаха да стискат палци за албанците. Мюсюлмански братя – албански помаци и рязани черно-бели педерунгели.

  7. 23
    3

    ниа с кой са паднахме да утивъм да пусна идно тоту

  8. 23
    3

    Всички без малтийците бяха тежки съперници. Тея албанци 100 % ще са крив отбор. Ще има да блъскат, да ритат, да мачкат. На нас ни е най-трудно точно срещу такива отбори. Но за щастие ние сме гости втория мач, така че извъртаме едно 0:0 първия и в Бургас ги шлякаме и тва е!

  9. 4
    31

    Да видим аллах,кои мюсулмани ще предпочете-албанските или българските?

    • 21
      3

      опааа, то наште мюсулмани щеха да играат с Верея в Говедарци, ма те не са правоверни.

  10. 29
    2

    Тежък съперник, Емануеле Морини играеше там до скоро, сега незнам…. може и още да е там. Гледал съм няколко репортажа от техни мачове, крив отбор са!

  11. 48
    7

    Успех на евробоеца Ботев, гордоста на Пловдив

  12. 28
    6

    С Партизани /Албания/ сме се паднали. Не е лош съперник.

  13. 8
    27

    Иии приака ми се от зор кой жъ ни съ падни

  14. 9
    45

    И нека забавата с жълтия цирк започне сега 😀

    • 49
      7

      Вие с кой играете в ЛЕ, а манго? С ракета Говедарци-извинявай, бях забравил!

    • 25
      2

      Уважавай победителите и не насаждай омраза ако обичаш! Защото следващото, което ще те питам е “” Къде е купата която спечелихте””? Ако не знаеш къде е , ще ти кажа.:”В къщата на този който я купи”

Коментарите са затворени