Локомотив Пловдив крачи уверено към класиране в Европа! Черно-белите отказаха Черно море на Лаута, въпреки че гостите успяха да им поведат в резултата още в първата минута на срещата.

Не бяха изминали и 60 секунди, когато младокът Николай Минков завърши с прецизен шут първата атака в мача. Нападателят оплете топката в мрежата с техничен изстрел от границата на наказателното поле. Това бе първи гол в родния футболен елит за 19-годишния Минков.

Отговорът на домакините дойде в седмата минута, когато Мартин Камбуров опита мерника си от пряк свободен удар. Голаджията на “смърфовете” прехвърли стената, но вратарят на “моряците” Емил Михайлов се хвърли към своя далечен ъгъл и спаси. Последваха 3-4 корнера за Локомотив и няколко опасни “слизания” по крилата на домакините.

В 18-ата минута набезите на пловдивчани намериха логичен завършек. Димитър Везалов стреля отблизо, стражът Михайлов отби и капитанът на Локомотив порази целта. Така терминаторът от Пловдив мушна своя гол №187 в Първа лига и вече е на седем от легендата на Ботев (Пловдив) Динко Дерменджиев – Чико във вечната ранглиста на реализаторите в родния шампионат. Пред Чико са само Наско Сираков и “властелинът” Петър Жеков. До края на първата част не се случи нещо кой знае колко интересно и съперниците се оттеглиха на почивка при равенство 1:1.

Десет минути след подновяването на играта Локомотив пропусна уникален шанс да доведе нещата до пълен обрат. Шампионът на България с Лудогорец Димо Бакалов получи хубав пас от голмайстора на “черно-белите” Мартин Камбуров зад защитата на гостите. Бързоногият нападател финтира противников защитник, след което реши вместо да стреля, да подава наляво към Дани Кики. Пасът му обаче се оказа твърде дълъг и възможността пред “смърфовете” бе пропиляна.

Четвърт час по-късно това, което не направи Бакалов, стори появилият се малко по-рано като резерва Дино Мартинович. След бърза атака бившият футболист на “орлите” подаде към словенския полузащитник, който с хубав удар от точката за изпълнение на дузпата направи резултата 2:1 в полза на Локомотив.

6 КОМЕНТАРИ

  1. Може ли ПД да разясни вариантите за класиране в Лига Европа за Локомотив и Ботев? Дали Левси и ЦСКА ще вземат лиценз за Европа? Благодаря.

  2. 13
    3

    Ава пичаги тея от Локото ма направиха да не мога да мигна цяла нощ ва…..и ся ако резаците на опънат няколко пъти жа са абонирам за аптеки Марешки ба да сейба.

  3. 12
    33

    Не само Черно море, а и Ефбет са на колене пред мен.

  4. 37
    10

    ЛОКОМОТИВ -ПЛОВДИВ ЗАВИНАГИ БРАВО МОМЧЕТА СЪС ВАС СМЕ ДО ПОСЛЕДЕН ДЪХ

  5. 53
    5

    Пловдив ще представи България в Европейските турнири! Само Локо! Успех и само хубави моменти за привържениците на Локомотив Пловдив и град Пловдив!

Коментарите са затворени