ФК Брестовица записа втори пореден успех у дома в мач с невероятен обрат и 8 гола, налагайки се с 5:3 над „Лидер” Ягодово, предаде репортер на PlovdivDerby.com. Срещата се игра вчера в Брестовица, като двубоят бе изместен заради изборите в неделя . „Винарите” успяха да стигнат до успеха, след като изоставаха с 0:3.

Началото на срещата бе равностойна като и двата отбора допускаха грешки в разиграването на топката.  Гостите от Ягодово се събудиха първи, като със страхотен удар от около 25 метра Стоян Петков разпечата вратата на „винарите” – 0:1. Още неокопитили се от първото попадение, стражът на домакините трябваше отново да вади топката от своята мрежа. Този път в герой за „Лидер” се превърна Светослав Стоянов, който технично прехвърли Атанас  Андреев.  Брестовичани все пак се взеха в ръце и потърсиха намаляване на разликата. След центриране на Христо Кутев лявото крило на домакините не можа да се възползва по най-добрия начин и само отклони топката, която попадна в ръцете на вратаря от Ягодово. Светкавична контра на „Лидер” едва не доведе  до гол, но футболист в зелен екип успя да изчисти в последния момент от голлинията  и запази вратата на отбора си суха. Това обаче не се случи минути по-късно, когато отново Стоян Петков отбеляза и направи резултата класически – 0:3.

Тъкмо когато нещата вървяха към разгром домакините от Брестовица показаха характер и върнаха две попадения до почивката. Първо 16-годишния Стефан Жуков се оказа най-съобразителен след центриране на Христо Кутев, а след това Борислав Славчев вкара хладнокръвно, изведен с  дълъг пас на другия 16-годишен в състава на „винарите” –  Йордан Лянин. Така завърши и първата част.

През второто полувреме футболистите от Брестовица излязоха като преобразени и още в първите минути получиха право да изпълнят наказателен удар, след като лявото крило Петко Димитров бе повален от Калоян Шиндов. Защитникът бе санкциониран и с жълт картон за закъснялата си интервенция. Дузпата изпълни Румен Бошнаков, който не сбърка и равенството вече беше факт – 3:3. Няколко минути  по-късно съдията Даниел Краевски отново посочи бялата точка. И пак Шиндов повали играч на „винарите”. Той получи втори жълт картон и бе изгонен. Зад топката този път застана Борислав Славчев. И отново гол – 4:3.

С числено превъзходство задачата на ФК „Брестовица” вече бе улеснена и те бързо реализираха и пето попадение. Точен за домакините бе Али Ваджипов.

До края на срещата множество пропуски лишиха „винарите” от по-изразителна победа. Така резултатът остана непроменен.

В неделя по програма „Лидер” Ягодово гостува на „Олимпия” Оризари, а ФК „Брестовица” гостува на ПФК „Брестник”, но срещата ще се играе в Брестовица.