28.9 милиона лева. Точно толкова трябват за дострояването на стадион “Христо Ботев” стана ясно от документите представени на КПБП от жълто-черния клуб. Клуба на привържениците започва работа по ново и независимо количествено остойностяване на обекта, след което ще бъде изготвен бизнес план, предаде репортер на PlovdivDerby.com. В КПБП имат идеята за създаването на инвестиционен фонд, в който да бъдат привлечени чрез различни инструменти, какво дребни, така и по едри инвеститори. Идеята е въпросният фонд евентуално да се заеме с довършването на Колежа, като за целта подпише договор с концесионера – ФК Ботев Пловдив. За да се стигне до там обаче първо от КПБП ще поръчат на независими одитори количествено остойностяване на Колежа, след което ще съберат най-добрите оферти от строители и доставчици на материали. Така се очаква цифрата 28.9 да намалее и на базата на новата сума да се изготви професионален бизнес план.

На срещата, организирана от КПБП, присъстваха хора, специалисти в различни области, като геодезия, строителство и т.н., които предложиха помощта си и поеха определени ангажименти. Ежемесечните срещи на организацията ще продължат, както и каузата – Кауза Колежа. На днешната среща бяха обсъждани в детайли цените на различни части от стадиона, като трибуни, козирка и т.н. Членовете бяха започнати с доста детайли около Колежа, а на всеки въпрос бе отговорено конкретно.

От ръководството на КПБП заявиха, че няма нищо по-хубаво от това, ако шефовете на Ботев Пловдив успеят сами да намерят решение и средства за довършването на Колежа и те биха се радвали да им помогнат с каквото могат.

24 КОМЕНТАРИ

  1. 21
    16

    Стига сте си чесали езиците , ами хващайте мотиките !

    Или на скобата , което ви се удава повече.

  2. 18
    6

    Точната цена за строежа на стадиона може да се научи от авторите на проекта.Това е една софийска проектантска фирма , името на която лесно може да се намери.

  3. 28
    20

    До буферите яжте ми швейцарския хуй

  4. 12
    18

    Близо 3,1 млн. лв. струва на държавата издръжката на бежанците у нас всеки месец. Това заяви председателят на Държавната агенция за бежанците (ДАБ) Никола Казаков пред Нова ТВ.

    Той допълни, че по-голямата част от бежанците искат страната ни да ускори процедурите по одобряване на молбите за получаване на закрила. В момента това отнема между три и шест месеца. От нова година е извършена реорганизация на процедурите. За първите три месеца има 3100 решения за закрила на бежанци.

    ——————————————————————–

    Ето как ще се отделят средства за Колежа, отивате и се молите на ГЕРБ да ореже парите за закуски на талибаните,със спестените от закуски пари за няколко години ще има стадион. Както и да го пресмятате ситуацията излиза че талибаните в България за няколко години са изяли и исрали парите необходими за Колежа, а феновете ще чоплят семки на Коматево и гласуват за ГЕРБ

  5. 6
    12

    803 хил. лв. струва на България издръжката на бежанците през първото тримесечие,повече от 10мил само за лагерът с в Харманли .
    През 2015 г. за търсещите закрила в страната са изразходвани над 5 млн. лв.

    803,3 хил. лв. е изразходвала Държавната агенция за бежанци (ДАБ) през първото тримесечие на 2016 г. за издръжка на мигрантите у нас. Най-голям дял заемат разходите за охрана (31,4%), както и за горива, вода и енергия (29,9%). Разходите за храна са на трето място с 20,1%. Това обяви Министерство на финансите в свой анализ на тема „Бежанците в България: пазар на труда и бюджетни разходи”.

    За 2015 г. изразходваните бюджетни средства за издръжка на лицата, търсещи закрила в България, са 5,309 млн. лв. От тях 1,3 млн. лв. са били разпределени за храна, 307 хил. лв. за материали, 1,975 млн. лв. – за вода, горива и енергия.

    Все пак, при хипотеза за успешно интегриране на пазара на труда на всички лица, получили статут на бежанец или хуманитарен статут, положителният ефект върху приходите би могъл да неутрализира разходите за социално подпомагане и издръжка.

    Данните в анализа показват още, че броят на лицата, потърсили международна закрила в България, расте в периода 2013–2015 г.

  6. 21
    38

    ДЕМЕК, ЕДИН ГОЛЯМ КУР. НЯМА ОПРАВИЯ КАНАРИ. ДА ЗАКРИВАМЕ И ВСИЧКО ДА СЕ СВЪРШВА.

  7. 19
    38

    Селянките нямаха ли някаква косачка , която навремето им подариха от ”Чистота”-та ?

    Да я заложат в банка и с кредита да си финансират копнежа.

    • 21
      14

      Косачка и рейс,както и цял отбор ведно с тренери и тем подобни дойдоха от Кюстендил.Прекръстиха се на Локо,и….Абе,Крушо като си дойде от Аржентина даде ли пак по двеста лв,или друг път?А?

      • 8
        14

        Какво става бе младеж , забравил си да цитираш Държавен вестник ,тц,тц,тц…

  8. 20
    36

    Продайте рейса, отворете фризьорски салон в базата в Коматево, да стриже хората и с парите от салона да се правят вноски за Колежа. Едното от игрищата на Коматево да се направи оранжерия, и от там допълнителен доход да идва. Г-н Палийски нали разбира от бизнес, ще измисли нещо.

  9. 28
    30

    200 хиляди лева трябват на месец за издръжка на Ботев. Заплати на служители, футболисти,ръководство. Това е непосилно от тук нататък за това ръководство. Ботев ще обяви фалит до 2-2 месеца

  10. 9
    31

    Ръководството на Лудогорец ще вложи огромна сума в изграждането на новия стадион на българския шампион. Съоръжението ще струва 30 милиона лева, научи Sportal.bg. Нашата медия разбра и доста подробности относно течащата процедура по строителството на “Лудогорец Арена”.
    Със задачата изцяло се е заел собственикът на “орлите” Георги Домусчиев, който изгради и тренировъчната база на тима, която е една от най-модерните на Балканите.
    Сектор “А” ще бъде най-скъпият, тъй като ще разполага с всички удобства – съблекални, зали, кабинети, възстановителен център, паркинг и т.н. Изграждането на трибуната ще продължи една година. Накрая ще се обърне внимание и на гостуващия сектор, който също ще претърпи промяна. В завършен вид новият “Лудогорец Арена” ще събира малко над 13 хиляди души и ще може да приеме 1/2-финал от европейските турнири.

    ––––––––––––––

    Всички фенове на Ботев да заминават за Разград и да целуват ръка на Гелосания и да обличат зелената тениска на Лудогорец.
    Стига вече празни и лъжливи обещания за Колежа. Стадион няма да има в Пловдив.
    Поне да изживеете мечтата Ботев с Легендата Лудогорец, хем стадион, хем кренвирши , хем Евро турнири с Лудогорец.

    • 16
      5

      Буферите май така правят и с Лефски и с Луноборец ! Опита си казва думата.

  11. 17
    39

    Бедните цигани къде ще намерят 28,9 милиона??? Завинаги на село. Далеч от Пловдив мангалиии

    • 26
      11

      От Швеицария, а пък вие ще им ядете сиренето ва еба в Зрънковите айде към Странджа.

      • 13
        26

        Шт, бегай на скобата да вадиш кинти, стига си философствал , пари трябват за мечтите и копнежите.

        • 18
          5

          Само тва ли можа да измислиш бе Калдараш, слаба работа, бегай да мислиш как ше връщате залата на Круши, дето сте му я гепсали с Катун арми да прайте хомо секс клуб.

  12. 30
    18

    Парите си ги искайте от ГЕРБ .
    Те ви обраха милиардите от КТБ,
    Те ви откраднаха Виваком.
    Дадоха повече от 10мил само за лагерът с Талибани в Харманли .
    И на последните избори пак за тях гласуват феновете на Ботев.

Коментарите са затворени