Старши-треньорът на Локомотив Пловдив Едуард Ераносян ще освободи Роберт Петров след края на сезона, пише “Тема Спорт”. Договорът на македонския ляв бек е за шест месеца с опция за удължаване. Тази клауза обаче няма да бъде активирана. На 2 юни Петров ще навърши 39 години и Едо не възнамерява да разчита повече на него. Той подписа с черно-белите в началото на януари. Бранителят проведе зимна подготовка с тима, но през пролетта има едва 45 минути. Петров игра само в двубоя с Пирин в Благоевград, загубен с 0:1. Той започна като титуляр, но след няколко слаби отигравания бе заменен на почивката от Шоко.

Той ще е единственият от ветераните на черно-белите, който няма да остане като футболист в Локомотив през следващия сезон. Сънародникът му Ванчо Траянов, който през август също ще навърши 39 години, ще продължи да играе. Той ще получи предложение да остане и през сезон 2017/18. Така халфът, който преди няколко кръга записа своя мач номер 300 в елита на България и стана чужденецът с най-много срещи в първия ни ешелон, ще продължи да е основен изпълнител в средата на терена. Голмайсторът Мартин Камбуров (36 г.) също ще запише поне още един сезон. Той е на две попадения от това да изравни легендата на Локо Христо Бонев по голове в елита – 185. Зума е на четвърто място във вечната ранглиста. 180 от попаденията му са с екипа на смърфовете.

Централният защитник Кирил Котев, който през април ще навърши 35, също ще играе за черно-белите и догодина.

Освен Роберт Петров почти сигурно от ‘Лаута’ ще си тръгне и вратарят Ясин Ел Харуби. Той все още не е подписал нов договор и едва ли ще го направи.

5 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    2

    SI4KOTO CIGAN,VAN !!! VAI,VAI,VAI,AM NAPALNIHA CIALOTO OTBOR S MORBILI VE BATE !!!

  2. 6
    6

    Саде Локо, саде Коко!!!
    Да се връща Коко и да ги почваме..
    С тоя говедарец – не става..

  3. 9
    4

    И кога ще върне изгонените, които правят силни мачове в новите си отбори.

  4. 9
    9

    Една вярна дума няма в статията

Коментарите са затворени