Тунчев: Не виждам наследник на Камбуров

4
478

Играещият помощник-треньор на Локомотив Александър Тунчев обяви, че отборът ще излезе за победа срещу ЦСКА в събота: „Нагласата ни, разбира се, е да търсим победата, както във всеки мач. Вече сме по-освободени, защото изпълнихме целта си да влезем в първата шестица. Така че очаквам да покажем най-доброто от себе си и да затрудним максимално ЦСКА.

Не мисля, че ЦСКА има с какво да ни изненада, както и ние тях. Гледали сме им доста мачове, запознати сме с играта им. Взеха трима-четирима нови футболисти. Да, чужденците са по-непознати, но вече се натрупаха срещи и имаме впечатления. Бодуров пък си е утвърдена фигура, познато име в България, така че не виждам нещо изненадващо.
Сега сме четвърти, ако можем да завършим по-напред, ще е добре дошло. Но дори и четвъртото място е задоволително класиране и ще бъдем щастливи. Чакаме да се прибере президентът г-н Крушарски, за да видим какви ще са целите в плейофите. Предполагам около 20 март ще бъде отново в България.

Честно казано, извадихме доста голяма доза късмет на „Армията”. Ние имахме малко положения и вкарахме рано едно от тях. ЦСКА пък създаде доста ситуации, но така и не успя да се разпише. Сега обаче на „Лаута” ще е много по-различно. Имаме домакинско предимство и сме по-освободени психически. Ще изглеждаме по различен начин спрямо мача на „Армията”. Този път няма да разчитаме на късмета. На ЦСКА му предстои тежък двубой“.

Тунчев не изрази голям оптимизъм за българския футбол. Той даде за пример поколението си, чиито представители още са лидери в отборите си. „Много хора ни бяха отписали. Твърдяха, че едва ли не вече сме приключили и няма какво да дадем на футбола, но това изобщо не е вярно. Само вижте Камбуров какво прави. То си има можещи и неможещи. Аз на Камбуров в момента не виждам наследник. Не виждам български играч, който да може да повтори неговия път и да прави това, на което Камбуров е способен. Трябва да добавя и Кирил Котев и Ванчо Траянов. Това са хора, които не бих заменил за нищо. Няма други български футболисти, които да могат да ни дадат повече от тях тримата. Но това не е съвсем хубаво..“, заяви 35-годишният бранител.
За своето бъдеще Тунчев сподели: „Ако има нужда, винаги съм готов да помагам на терена. Но като цяло предпочитам да се съсредоточа само върху едно нещо. Вече веднъж се отказах и е ясно, че искам да се развивам в треньорската професия. Иначе ми е малко трудно да съчетавам нещата, защото не можеш да се съсредоточиш само върху едно. Но пак казвам, че не е проблем и да остана на терена, в случай че има нужда“.

4 КОМЕНТАРА

 1. 10
  5

  Успех на Локото!

  Пловдив понякога е жълто-черен, понякога черно-бял, жълто-син или синьо-бял, важното е че Пловдив е футболен град! Колкото по-добре е един от отборите, толкова по-добре за всички, за да се вдига летвата, да се говори за футбол, да има таланти и публика.

  Радикалните фашизоидни „фенове“ успяват да крещят най-силно и да пишат най-много, затова са най-забележими, но всъщност са били и ще останат малцинство, на което не трябва да разрешаваме да ни вземе с интриги радостта от играта.

  Спортсменството трябва да е водеща ценност – заедно с красота, вяра, борба – както на терена, така и извън него, както по време на мач, така и преди и след мача. Всеки спорт може да е джентълменски, и само тогава насладата от играта е пълна.

  Само Ботев!

Comments are closed.