ПФК “Ботев” поздравява всички българи със 139-годишнината от Освобождението на родината от османско владичество!

На 3 март е редно да си спомним и отдадем почит на героите, проляли кръв и дали живота си за Свободна България, в която ние живеем днес. Един от тях е и клубният патрон – Христо Ботев.

За първи път 3 март се отбелязва в старата българска столица Велико Търново година след освобождението – през 1879 г. От 1888 г. честванията са вече на територията на цялата страна.

Честит празник!

18 КОМЕНТАРИ

  1. 4
    2

    Zashto e tezi zloba navrah 3ti mart. Valchovcite ot blok 22 v Yambol kvo sa se razbuntuvali. Briketi, nie si imame patron Hristo Botev a vie si imate edin star rajdiasal vlak s darti baberici deto ritat topkata s bastuni i nakraia pak shte sme pred vas v klasiraneto. Gledaite si vav vashata panica i ne si merete malkite pishki s batkovcite che tuko vish ciganin zabremenial.

  2. 6
    8

    Казаха циганите и целунаха жезъла на Крушю баба! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРИ!

  3. 11
    12

    Еми честито.Трибуна истанбул създаден 2010 закрита 2017 .Крайно време беше жълтите мюсюлмани да ни зарадват ! Честит празник,жълтите мюсюлмани за закрити!

  4. 10
    9

    Казаха циганите и целунаха гъза на циганската имеператрица Каламбура а жените им започнаха да духат на Крушьо баба ….Честит празник Българи!

    • 8
      8

      Души кОр, а не лепило , зле ти се отразява жълта мъстийо !

  5. 8
    6

    КАКВО ОБЩО ИМАТ ЛЕПИЛАРИТЕ ОТ ТРИБУНА истанбул С ВЕЛИКИЯ ХРИСТО БОТЕВ ?

  6. 10
    10

    Забелязахме как феновете на ботив 2010 вдигнага турското знаме,как се молиха на Ахмед Доган да им го лъзне в жълтите дупета. Жълто-черни мюсюлмани всички в турция!!!

  7. 9
    9

    Забележете каква простотия се сипе от обитателите на Лаутбахчия!!!Не е за вярване.Това си е жива…..

  8. 7
    14

    На 3.март.1878 г. по силата на Сан Стефанския договор, Османската империя се съгласява войските на руската империя да окупират територията на така наречената санстефанска България! В самия санстефански договор дори не се споменава името България. Следователно не може и е нелепо датата, на която войските на чужда държава окупират България да ни бъде национален празник! Националния празник на България трбва да бъде или 6.септември/датата на Съединението/ или 22.септември/датата на обявяването на независимоста! Датата 3.март. за национален празник ни е наложена в годините след 1878 г. от „братската“ Руска империя, за да ни напомнат винаги за себе си и да ни се натрапват! От векове руската политика използва близоста между българския и руския народ с користни цели! Във вековната омраза на официална Русия срещу България прозират елементите на параноя, предизвикана от духовното, интелектуално и морално превъзходство на малка България над гигантската държава-сатрап, станала затвор и палач за стотици малки народи. Защото от малка България изостанала Рус получава книги, духовни водачи и християнски светци. Българи занасят плуг и учат мужиците да орат безплодните северни земи. Дядо Благоев им създава първия социалдемократнически кръжец.
    Завиждат ни още от 15 век, когато Иван Грозни разорява втората България на мястото на днешен Казан. България, която с огън и меч принуждават да се нарича Татарска автономна република.Казах!

    • 10
      2

      На какво се дължи ” близоста между българския и руския народ” както сам се изхождаш ?

    • 11
      2

      Битката за Пловдив започва в началото на 1878 година. Военните експерти предвиждали дълги кръвопролитни сражения между многохилядната руска и турска армия. Турците били решени да държат Филипопол докрай, батареи били разположени по тепетата и край Марица. Край града била съсредоточена 25-хилядната армия на страховития Сюлейман паша, който се заканвал да превърне града във втори Плевен.

      Според турските планове Пловдив трябвало да бъде разрушен. Започнали да прииждат черкези, които се готвели за грабежи и пожари. Чуждите консули помолили Сюлейман паша да защити града. Вместо съдействие пашата наредил да се раздаде оръжие на мюсюлманското население и започват грабежи на дюкяни по Узунчаршия и частни домове. Със съдействието на френския консул Боасе християнското население също получило оръжие и организирало патрули за охрана на християните и имуществото им. Въоръжените отряди от българи католици и гърци задържали доста злосторници – грабители и подпалвачи.
      След освобождението на Пловдив боевете продължават по склоновете на Родопите южно от града, където армията на Сюлейман паша е разгромена и отстъпва панически към Беломорието. В тридневните боеве са убити 225 руски офицери и войници. Турските загуби са 4000 убити и ранени, 2000 пленници и 114 пленени оръдия. Това е последната голяма битка на Руско-турската война.

  9. 11
    11

    Последните 4″мнения”ако са от един ИЗРОД, е по-добре,но ако са повече лошо,ИЗРОДИТЕ са повече!

  10. 16
    13

    Циганките от Ботив пак копират. Толкова са прости горките циганета,че не знаят за какво става въпрос,ама и те да напишат нещо хахаах Създадени 2010 от мюсюлманските орди на осман паша.закривай турският Ботив с мюсюлмани фенове подръжници на Ислямска държава!!!

  11. 10
    11

    Жълтите мъстии, сукали от дудука на караибрахим, собственик на вече фалиралата турска банка четитят празника?!?

    Ннаистина сме държавата на кривите огледала.

  12. 8
    15

    Какво преписвате не ПУМАЦИ,кой е вашия празник?Когато 2010 Ахмед Доган ви събори паметника на Ботев и ви взе под крилото си.Или когато целуват е краката на крадливи я Мангусти.
    ВРЪЩАТЕ ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.

  13. 7
    14

    Ха,видяла жабата,че подковават коня…абе помаци,какви българи сте бе,чисти турци отивайте си в Анадола никой не ви иска тук! Да живее България,вън помаците!

Коментарите са затворени