Юношеският тим на Локомотив до 17 години завърши наравно 1:1 с връстниците си от Берое (Стара Загора) в първия си официален мач за новата година. “Черно-белите” поведоха с гол на Октай Исмаил през първото полувреме, но старозагорци изравниха през второто чрез Емил Иванов. Двубоят от 16-тия кръг на Елитната група се игра днес от 13:00 на изкуствения терен на Лаута.

Срещата започна равностойно, като битката в центъра на терена преобладаваше в началните минути. В 18-та минута Желязко Калинов от Локомотив нахлу от левия фланг в наказателното поле на Берое, пусна пас към Октай Исмаил, който с премерен удар откри резултата за 1:0. В 26 и 27-та минута последваха нови опасни удари към вратата на “зелените”, но до гол не се стигна. В 38-та минута, след неразбирателство в защитата на Локомотив, топката попадна в играч на Берое, който стреля, но вратаря Стефан Дафовски се намеси и предотврати гол в своята врата.

В 65-та минута на срещата Берое стигна до изравнителен гол. Емил Иванов от състава на гостите засече центриране от корнер за 1:1. В самият край на срещата и двата отбора имаха възможност да стигнат до победата, но не се възползваха от открилите се шансове.

След този мач момчетата на треньора Христо Телкийски се намират на 7-мо място в Елитната група до 17 години с актив от 25 точки. Следващата събота (04.03) “черно-белите” гостуват на Септември (София).