Отборът на Ботев (Пловдив) постигна изключително важен успех. Играчите на Николай Киров победиха Локомотив (Горна Оряховица) с 1:0 в среща от 20-ия кръг на Първа професионална лига. В герой за “канарчетата” се превърна новата бразилска перла Фернандо Виана, който дебютира с попадение в 9-ата минута на мача.

Старши треньорът на “железничарите” Иван Колев заложи на четирима нови в състава. Амброуз, Фудну, Фенуш и Муса правят дебют с екипа на Локомотив. Опитният специалист излезе в схема 4-4-1-1, като на върха на атаката е новият нападател Софиан Муса, от който се очакват попаденията в елита.

Николай Киров заложи на любимото си 4-2-3-1, като Чворович, Генев, Марин, Вутов и Виана са новите, които дебютират и ще трябва да носят точки за “канарчетата” в борбата за първата шестица в Първа лига.

Първата интересна ситуация дойде в 4-ата минута, когато бившият футболист на Ботев (Пд) Рахави Кифуети потърси Юлис Нгонг, но той не успя да стигне до топката, тъй като защитник на “канарчетата” изчисти кълбото.

В 9-ата минута падна и първият гол в срещата. Тодор Неделев намери отлично Омар Косоко по десния фланг, който проби и центрира по земя към новия нападател на “канарчетата” Фернандо Виана, който от своя страна с лекота търколи топката в мрежата. В 18-ата минута Ботев направи заучено положение, след което Вутов центрира на далечната греда към Виана, който свали за Виктор Генев. Централният бранител направи страхотен пропуск с глава от три-четири метра.

В 23-ата минута Фернандо Виана бе изключително близо до втори гол в мрежата на Николай Банков. Той се освободи от двама защитници на “черно-белите”, но ударът му не намери целта и излезе в аут. В 30-ата минута дойде и първият удар в срещата за играчите на Иван Колев. Негов автор бе Игор Джоман, но опитът му бе твърде слаб, за да затрудни Иван Чворович.

В края на първата част новият нападател на “железничарите” Софиан Муса стреля отлично с глава към вратата на Чворович, който изби кълбото в гредата. Това бе и най-добрата възможност за домакините през първото полувреме.

Втората част започна много равностойно, а първата любопитна ситуация дойде в 57-ата минута, когато Мехди Фенуш пробва шут от пряк свободен удар, но опитът му мина далеч от целта. Секунди след това Тодор Неделев също получи възможност да стреля от фаул. Звездата на “жълто-черните” бе много близо до попадение, след като кълбото се удари в левия страничен стълб.

До края на срещата по-интересни ситуации и пред двете врати липсваха и резултатът остана непроменен.

ЛОКОМОТИВ (ГО) – БОТЕВ (ПЛОВДИВ) 0:1

0:1 Фернандо Виана (9)

Стартови състави:

Локомотив (ГО) (4-4-1-1): 91. Николай Банков, 8. Милен Желев, 5. Мартин Кавдански, 15. Жан Амброуз, 38. Аристоте Фудну, 24. Юлис Ндонг, 27. Игор Джоман, 28. Мохамед Бен Отман, 75. Мехди Фенуш, 14. Рахави Кифуети, 9. Софиен Муса

Старши треньор: Иван Колев

Ботев (Пд) (4-2-3-1): 99. Иван Чворович, 2. Цветомир Панов, 18. Радослав Терзиев, 4. Виктор Генев, 24. Лазар Марин, 17. Лъчезар Балтанов, 10. Серкан Юсеин, 8. Тодор Неделев, 39. Антонио Вутов, 20. Омар Косоко, 9. Фернандо Виана

Старши треньор: Николай Киров

32 КОМЕНТАРИ

  1. 5
    9

    Пишат се на сто години, защото документ нямат. Не им трябва – на циганин паспорт за какво му е! Не знаете къде из Пловдив са се пръкнали, защото просто не са от града и не го познават.

    • Като рече за цигани та….https://www.youtube.com/watch?v=RJswT_iLAT0

      И като рече за тия дето не са от Пловдив…-
      -През 2001 г.собственикът на “Велбъжд” Георги Илиев закупува акциите на Локомотив 1936 /забележи-1936/ (Пловдив). На 23 юли с.г. се провежда общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за ЗАЛИЧАВАНЕ на регистрацията на “Локомотив” Пловдив и за ПРЕИМЕНУВАНЕ на “Велбъжд” в “Локомотив”. Кюстендилският отбор поема всички пасиви и активи на пловдивския, а клубът с НОВОТО регистрирано име заема мястото на Велбъжд в “А” група. Седалището на клуба е преместено от Кюстендил в Пловдив.

      • Недей де Рачо,хората си имат документ,ето го-ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК БРОЙ 102 от 27.11.2001г. стр.48
        Пловдивския окръжен съд на основание чл.6 във връзка с чл.231,ал.3 ТЗ с решение №4460 от 24.08.2001 г. По ф.д. № 2527/2001 вписа промени за Професионален футболен клуб „Велбъжд“-АД:вписва ново седалище и адрес на
        управление-Пловдив,кв.Лаута,стадион „Локомотив“;ВПИСВА„Професионален футболен клуб Локомотив Пловдив“ АД ,в „Професионален футболен клуб Велбъжд“-АД;вписва ПРЕКРАТЯВАНЕ БЕЗ ЛИКВИДАЦИЯ на „Професионален футболен клуб Локомотив Пловдив“ АД,чрез ВЛИВАНЕТО му в „Професионален футболен клуб Велбъжд“-АД; промяна на наименованието на приемащото дружество на „Професионален футболен клуб Локомотив Пловдив-1936“- АД;

  2. 7
    7

    няма по-нагласен мач от този. Явно Ботев ще се издържа от тото

  3. 10

    БРАВО” БОТЕВ” ,БРАВО НИКИ КИРОВ “БЕЛИЯ” ! БЪЛГАРИЯ И ПЛОВДИВ НАД ВСИЧКО!!!

  4. 11
    3

    В Дубай съм братя цигани, лайняхи, копанари, катунари и гагаузи, преговарям с Ислямска държава за Генерален спонсор! Аллах напред ний след него напред към нови победи над неверните гяури! Саде Локо!

  5. 3
    10

    Слабия Ботевъ победи по-слабия Локо Го това е истината.Жълти, скоро ще бъдете разкрити…да не гледате умно пак!Сега сте хвъркнали нависоко, но ще има приземяване пак! Бихте се иначе заслужено, но пак казвам – слаби сте и това много скоро ше си проличи.

    • 8
      1

      Кажи сега колко е велик Локо кн.Кажи да видим,на и си разбирач?

      • 3
        5

        Какво да ти кажа слаб отбор с ново име и емблема , който няма стадион и играе на клубната си база на село победи един безобразно слаб Локомотив Го.Много нависоко хвръкнахте пак, Рачо, но от високо да паднеш повече боли.Кажи, кой от водещите отбори у нас бихте? Много бързо забрави, че се задавихте с кисело мляко на село…що не писа тогава оди за “великия” Ботев- Металик 2010.Като биете нас, Лудогорец, Левски или ЦСКА тогава пърди!

        • 5
          2

          Питах някакво инфо за ВЕЛИКИЯ кюстендилски пришълец,вие пак ме светвате за Ботев!Знам за металик,а вие май не запомнихте ето това.-През 2001 г.собственикът на “Велбъжд” Георги Илиев закупува акциите на Локомотив 1936 /забележи-1936/ (Пловдив). На 23 юли с.г. се провежда общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за ЗАЛИЧАВАНЕ на регистрацията на “Локомотив” Пловдив и за ПРЕИМЕНУВАНЕ на “Велбъжд” в “Локомотив”. Кюстендилският отбор поема всички пасиви и активи на пловдивския, а клубът с НОВОТО регистрирано име заема мястото на Велбъжд в “А” група. Седалището на клуба е преместено от Кюстендил в Пловдив.
          От перипетиите с ПРЕИМЕНУВАНЕТО и местенето остава само шампионската купа във витрината на “Велбъжд”, за която има претенции от друг клуб.”
          И продължавам докато запомните-ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК БРОЙ 102 от 27.11.2001г. стр.48
          Пловдивския окръжен съд на основание чл.6 във връзка с чл.231,ал.3 ТЗ с решение №4460 от 24.08.2001 г. По ф.д. № 2527/2001 вписа промени за Професионален футболен клуб „Велбъжд“-АД:вписва ново седалище и адрес на
          управление-Пловдив,кв.Лаута,стадион „Локомотив“;ВПИСВА„Професионален футболен клуб Локомотив Пловдив“ АД ,в „Професионален футболен клуб Велбъжд“-АД;вписва ПРЕКРАТЯВАНЕ БЕЗ ЛИКВИДАЦИЯ на „Професионален футболен клуб Локомотив Пловдив“ АД,чрез ВЛИВАНЕТО му в „Професионален футболен клуб Велбъжд“-АД; промяна на наименованието на приемащото дружество на „Професионален футболен клуб Локомотив Пловдив-1936“- АД;..Та..как кюстендилски отбор,донесъл си дори косачката,претендира за собствен стадион в Пловдив,макар и да е полу паднал?Как?Може да несме били водещ отбор,ние не сме великани като вас,но като погледнеш към НОВОТО табло не ти светва нещо…аве като 0:2 примерно?А колкото до киселото млеко,споко,тренировъчен мач,нищо не се е случило.Гледайте вие утре да не го хапнете,щотоооо….Така че като пърдиш,душкай си я!

          • 1
            5

            ех колко жалко е да си живееш с някакъв цитат от държавен вестник!! Къде ви е емблемата, Рачо? Командоса от Крумово не е ли дава на Боталик!?

          • 6
            1

            Анонимен,много е жалко да си тъпук!НЯКАКЪВ,представи си-НЯКАКЪВ,цитат от ДВ!!!Ами пусни НЯКАКЪВ цитат на ДВ за боталик де!Иначе любимият ви командос държи нещо със стойност колкото на лявото ми мъ*о,че и даже по малко.Хахахаха…,ега си къпуцина!

          • 2
            4

            Рачо, какво да си говоря с човек, който мисли, че емблемата на любимия му отбор има стойност колкото на лявото му мадо!!!! Това обяснява защо Домакинов ви нарече “Жив ташак”!!!

          • 4
            1

            Какво да ти обяснявам,явно анонимнико,вчерашната победа на Ботев ви извади от равновесие.

        • 5
          1

          Ние пък ще чакаме да ни се обадиш като биете Пирин и Г Оряховица.Пенсионерската дружинка скоро ще и омекнат коленцата.

  6. 17
    2

    Лоша кучка -помиярка…Къде си.Изпаднал си в шок.Толкова очаквания за загуба на Ботев ,а то какво стана.Много е постно от към коментари на черно белите оракули.Какво нещастие за комплексарите ,Ботев победи,радост няма.А дали нещастието няма да е пълно ако Верея ги удари.Не,тях пенсионерската дружинка без бъдеще,слабо ги интересува.Сега се утешавайте със закриването ни лятото.Комплексари.А бе,къде е лошата кучка…..

  7. 8
    46

    Кво се надъхвате жълти педали с тая игра всички ще ви разкрият:)
    Смешен гол съдийско подпиране през целия мач,спести ви 2 червени картона.Още следващия мач сте умрели.
    Само Локооо

    • 33
      6

      Не знам дали са умрели жалтурити , ма тия нашите пенсии с лютеницата на д-р Едо най-много инфаркти и инсулти да си докарат , баси циганската съдба.

    • 26
      3

      Имаше и поне две – три дузпи и няколко тъча дето не ги дадоха…

  8. 40
    7

    Жална ни майка локомотиво-циганска. Жалтити сега ако ни фанат ша ни скъсът задницити. Вай вай…

  9. 14
    17

    Циганите сега, ако хванем с тоя смешен отбор, ще им лепнем една ръчичка поне.

  10. 37
    6

    Велик Ботев! Победа и успех! Класи над циганите от Локо!

  11. 10
    49

    ГЛЕДАЙТЕ КАКВО ПРАВИМ НИЕ В ЗАРАТА И СЕ УЧЕТЕ ЖЪЛТУРИ

    • 37
      5

      Киселото млеко с ляб ли шъ го хапваме или…?

  12. 34
    5

    Я,кьорав мангал няма!!Няма я и оная мъстия,кучката.Какво е хубаво без бежанцииии!

    • 1
      15

      Вие сте Бежанците в Пловдив къде ви е стадиона (Гомнеж) Кьопек:))

  13. 8
    41

    Селяните пълна трагедия, Горна още по голяма.

    • 38
      5

      Шъ съ надъме на нас,мангалите,да покажим ф пониделник как сиганин яде кисело мляко!!Ахъ!

Коментарите са затворени