Отборът на Ботев загуби с 1:3 от Верея Стара Загора в последната си контролна среща от зимната подготовка, която се игра на клубната база в Коматево. „Жълто-черните” откриха резултата в двубоя чрез Тодор Неделев в 16-та минута, но само 6 минути по-късно Илиян Йорданов изравни резултата. В 60-та минута Георги Андонов изведе старозагорския тим напред в резултата, а минути преди края резервата Янислав Иванов сложи точка на спора след красив гол от около 35 метра.

Въпреки загубата отборът на Ботев бе по-активният тим на терена, като „жълто-черните” пропиляха няколко изгодни положения и удариха греда през втората част. Старши треньорът Николай Киров заложи на състава от срещата с Оборище преди три дни, в която „канарчетата” победиха с пет на един.

Двубоят започна с натиск на Ботев, като Верея трудно организираха атака през първия четвърт час. В 4-та минута Лазар Марин проби по лявото крило и прехвърли вратаря Караджов, но нямаше футболист в „жълто-черно”, който да я засече в мрежата. В 7-та минута след многоходова атака преминала през  Косоко, Марин и Неделев, последният отправи удар по земя от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Караджов.

11-та минута дойде и първата сериозна опасност пред вратата на. Антонио Вутов напредна по дясното крило,  който излъга двама от защитата в синьо и пусна успореден на гол линията пас към Виана, който обаче не се възползва максимално от създалата се голова опасност и буквално от 6-7 метра стреля слабо в ръцете на вратаря.  Само минута по-късно, завърналия се с капитанската лента Лъчезар Балтанов, опита силен удар от около 18-19 метра, а топката мина над напречната греда.

В 15-та минута Фернандо Виана бе фаулиран от Елиаш, на около 30 метра от вратата на Караджов. Зад топката застана Неделев, който центрира в наказателното поле на старозагорци, топката попадна във Виктор Генев, който центрира на задна греда, а но ударът на Терзиев не попадна в очертанията на вратата. Вратарят на Верея пробва бързо да върне топката в игра и това му изигра лоша шега. Битата от него топка бе върната от Радо Терзиев в с глава, Виана я овладя и с красиво отиграване с пета изведе Тодор Неделев на стрелкова позиция, който с техничен удар изведе пловдивчани напред в резултата.

В 21-та минута последва първа принудителна смяна в състава на Николай Киров. Новопривлечният Антонио Вутов бе заменен от Крум Стоянов. Минута по-късно падна и изравнителното попадение за съперника в първата по-опасна атака за гостите. Здравко Илиев получи пас отдясно и центрира веднага в полето на Иван Чворович, където Илиян Йорданов притиснат от двама защитници в „жълто-черно” успя да насочи топката с глава и да вкара първия гол за своя отбор 1-1.

След изравнителния гол отборът на Ботев продължи да бъде по-активният отбор на терена и да създава опасни ситуации пред вратата на противника. В 29-та минута, след добре изпълнен пряк свободен удар от Тодор Неделев, топката попадна право на главата на Виктор Генев, който стреля опасно, но не намери очертанията на вратата.

В 33-та минута Неделев отново блесна с добър рейд. Теничарят премина без проблем през двама от защитниците в синьо, навлезе в наказателното поле и пусна пас по земя към Виана, който се опита ефектен удар с обръщане на 180 градуса, но топката срещна шпагат на защитник на Верея.

В 35-та минута нов удар на Виана, след ъглов удар изпълнен от Неделев, премина над вратата на Верея. До края на полувремето двата отбора запазиха равенството, като предимно се надиграваха.

Втората част започна с две смени в състава на Николай Киров, като на мястото на Иван Чворович се появи Георги Георгиев, а Радослав Терзиев освободи мястото си на Даниел Златков. Ботев Пловдив запази темпото си на игра и продължи да търси гол. В 55-та минута играчите в „жълто-черно” поискаха дузпа за опасна игра в наказателното поле на Верея. Балтанов се опита да изведе в коридор фронтално срещу вратата Фернандо Виана, който пое топката, но бе спънат и падна. На противоположното мнение обаче бе главният арбитър Владимир Вълков, който даде сигнал играта да продължи.

В 57-та минута Неделев получи одобрението на близо 1000-те привърженици на Ботев Пловдив. След комбинация със Серкан Юсеин Неделев напредна и стигна почти до границата на наказателното поле, като пробва силен удар, който обаче Караджов успя да парира.

След един час игра гостите от Верея се добраха до ново попадение в мрежата на Ботев Пловдив. В 60-та минута на двубоя, капитанът на Ботев, който пропусна целия есенен полусезон, върна топката към Даниел Златков. Защитникът обаче се забави и не успя да изчисти топката, а връхлитащия Георги Андонов успя да му я отнеме и да спринтира към вратата на Ботев, където не бе проблем да преодолее и Георгиев за 1:2.

След този гол Ботев и Верея направиха няколко смени в своя състав, а „канарчетата” свалиха оборотите в мача. В 64-та минута Балтанов бе заменен от Меледже, а Бризола замени Лазар Марин. Две минути по-късно пред пловдивчани се откри страхотна възможност да изравнят резултата. „Канарчетата” пресираха съперника в половината му, като Омар Косоко получи пас, запази добре топката и намери отлично новото бразилско попълнение Виана, който сам срещу Пламен Колев отправи силен удар, но нацели напречната греда на вратата. Последва ефектна задна ножица на Виана, а този път топката срещна тялото на защитник..

В 74-та минута в игра се появи Борис Тютюков, който замени Омар Косоко в нападението на пловдивчани. 7 минути преди края на двубоя старозагорци сложиха точката в спора с гол красавец. Резервата Янислав Иванов стреля технично от около 20 метра, а топката връхлетя право в горния ляв ъгъл на вратата пазена от Георгиев за 1:3.

Само три минути по-късно Неделев можеше да върне едно попадение след силен удар, но стражът на противника се справи с опасната ситуация. Минута след това Неделев бе заменен от Рангел Игнатов, а двубоят се доигра без други сериозни опасности.

Така Ботев завърши зимната си подготовка с 5 загуби, 2 равни срещи и една победа. Първият официален двубой за 2017-та година е на 18-ти февруари с Локомотив Горна Оряховица.

Състав Ботев: 99. Иван ЧВОРОВИЧ, 18.Радослав ТЕРЗИЕВ, 2.Цветомир ПАНОВ, 4.Виктор ГЕНЕВ, 24.Лазар МАРИН, 10.Серкан ЮСЕИН, 17.Лъчезар БАЛТАНОВ – кап., 8.Тодор НЕДЕЛЕВ, 39.Антонио ВУТОВ, 9.Фернандо ВИАНА, 20.Омар КОСОКО

19 КОМЕНТАРИ

  1. Всичко идва от слабия ни треньор. Стига сме се залъгвали с празни сладки приказки. Неадекватното ръководство държи един послушен некадърник. Сега беше момента отбора да бъде поет от истински треньор, не от това недоразумение наричано Белия. След първите три мача, вече ще е късно. Спрете да се заблуждавате, играчи има, треньор няма.

  2. 2
    1

    За В група перфектни,ще сме шампиони там напрао;)))

  3. 2
    2

    И аз съм на мнение, че отбора играе хубав футбол. Вутов и Неделев са голяма класа. Дано всичко с Вутов е наред и да е на линия за първия мач в Г.Оряховица. В защита проблемите продължават да са си същите. И двамата вратари не излизат при центриранията и ще берем големи ядове от това. Генев е много сигурен, но за съжаление Златков продължава с типичните си грешки и извеждащи пасова на противниковите нападатели. Меледже е нямаше едно правилно отиграване. На Балтанов ще му е нужно още доста време да навлезе във форма. Той също почти нямаше точен пас и от него тръгнаха няколко противникови контри при една от която май стана и гол. Бразилеца се представи доста добре и ще е интересно като понавлезе в БГ действителността какво ще се получи. Косоко е на приливи и отливи, но като цяло се справя доста добре. Дано и малките получават по 10-на минити във всеки мач, за да трупат самочувствие и да имат възможност да играят с Вутов и Неделев. Това ще е голям плюс за тях. При всички положения съм доволен, че дори и под наем в отбора ни играят двама много добри халфове. Жалко, че не си направихме труда да вземем Илия Миланов, защото в защита имахме нужда от подсилване и промяна. МОЖЕ БИ КИРОВ ТРЯБВА ДА ПОТЪРСИ ПОМОЩНИК ТРЕНЬОР ДА МУ ПОМАГА В ЗАЩИТАТА. Смея да твърдя, че там се провали!!!

  4. 12
    11

    Някъв коматевски селски отбор паднал от друг селски отбор. Закривайте я тази пародия, от жълти цигани селски ни омръзна под тепетата. Само срам и смрад гнусна.

    • 12
      12

      По голямата част от феновете на локо са от ромския квартал-Хр Бонев.Е, кои са цигани,цяла България знае кои са..,

  5. 13
    11

    Каква неистова радост, Ботев загуби.Никакво внимание на липсващата селекция,на единствената им победа на пенсионерската дружинка без никакво бъдеще.Това е буфера,Злоба и комплекс.Радвайте се ,Ботев загуби.Льоко не ви интересува.

  6. 15
    13

    Андро, пак ги къпеш жълтите, че играят много добре. Продължавай в същия дух да ни размиваш и да надуваш балона, а пък ние, ние няма да спрем да се смеем.

    • 8
      6

      Ще спрете да се смеете,съвсем скоро и за дълго.Макар че не е ясно на какво се смеете.Вероятно бело или някакъв психичен проблем.

      • 5
        8

        това го слушаме от края на ерата на крадеца циганския мустак.
        има няма 4-5 години, чакаме да спрем да се смеем.

        • 8
          5

          Ами да де,психо проблем!Иначе радваш ли се на новите бази,новият стадион,спортното училище,грандиозната селекция?А?Или като Вуте-“Я не сакам да съм добре,сакам Нане да е зле.”Ами цигания,какво да ти обяснявам,скоро ще си скубите мъдете..и двете.Хахахаха.

  7. 14
    7

    Последните три гола са наслада за окото.(

  8. 18
    17

    Красота, като маче у дирек ги блъскаха .

  9. 19
    19

    КАКВИ ПРЕКРАСНИ ГОЛОВЕ. БРАВО МОМЧЕТА. МАЧКАЙТЕ ТАЯ ДОЛНА ЖЪЛТА СГАН. БРАВО АНДОНОВ, БРАВО ИЛИЯНЕ НАСЛАДА ЗА ОКОТО СА ВАШИТЕ КРАСИВИ ПОПАДЕНИЯ В ЖЪЛТАТА КОШАРА. КАК ДА НЕ СИ СИПИ ЧОВЕК ЕДНА РАКИЙКА С 3 БРОЯ АЙРЯН ВЕРЕЯ. ВЛИЗА ПЕРФЕКТНО С ГОЛЯМ КЕФ. НАЗДРАВЕ АЧО.

  10. 19
    13

    ееее най-после. Браво Андро. Черно-бяла машина си.

Коментарите са затворени