Марица победи Ямамай с 3:2 (16:25, 26:24, 23:25, 25:23) в петгеймов екшън в зала Колодрума, но това не бе достатъчно за кършакалийки да продължат в турнира на ЦЕВ. Първият мач пловдивчанки загубиха с 3:1 и това им коства отпадането от надпреварата.

Италианките обаче влязоха много силно в двубоя, а нападателките им бяха неуловими за волейболистките на Марица. Много силната блокада на гостите също се оказа непробиваема за нашите момичета и така Ямамай затвори първата част с 25:16. Възпитаничките на треньора Иван Петков изравниха геймовете, след като непрекъснато водеха в резултата през втората част. Фатален за Марица се оказа третият гейм, който Ямамай спечели драматично с 25:23 точки. Той стартира много зле за пловдивчанки и Ямамай успя да поведе с 6 точки. Нашите момичета реагираха като ужилени и с много желание и самоотвержена игра успяха да стопят няколко точки от разликата, но това не стигна и италианките затвориха гейма в своя полза. В тайбрека Марица пропусна два мачбола, но успя да се наложи след 17:15.

Топреализатор на мача стана Валентина Диуф с 30 точки за Ямамай, следвана от съотборничката си Брайелин Мартинес с 20. Най-резултатна за победителките беше Силвана Чаушева с 19 точки. Нася Димитрова добави 14, а Габриела Цветанова – 13.

Осминафинален противник на Ямамай ще бъде отборът на Минчанка (Минск) от Беларус, а за Марица тази историческа кампания в евротурнирите приключва тук под аплодисментите на публиката.

4 КОМЕНТАРИ

  1. Беше страхотен мач. Марица играха много добре. Жалко, че отпаднаха.

  2. 6
    6

    Тази статия е гавра, гавра е с журналистиката, гавра е с читателите на сайта ви, гавра е с пловдивския спорт и е гавра с невероятната игра на момичетата от Марица, която заслужава да бъде отразена с повече от две изречения.
    СРАМ!!!!

    • 8
      5

      Вижте сега! За 3 минути след края на мача не могат да се напишат повече от 2 изречения! Това е сайт, който като всички други се опитва да информира първи. И като всички други сайтове, след като информира възможно най-скоро в телеграфен стил, след това добавя към статията подробности и лирични отклонения.
      Поздрави!

Коментарите са затворени