Дълговете на футболните Ботев и Локомотив може да бъдат опростени на сесията идния четвъртък, ако общинските съветници гласуват предложението на 12 свои колеги, съобщава вестник „Марица“. Двата клуба дължат общо 249 247 лева заедно с лихвите заради неплатени вноски по концесии. Локо има да дава 146 191 лева за концесията на подлеза на Централна гара, която вече е прекратена, а Ботев – 103 083 лева концесионни вноски за стадион „Христо Ботев“.

Според договора стадионът трябва да е завършен през 2018 година, но на всички е ясно, че това няма как да се случи. Шефовете на клуба се опитват да развалят концесията и да я вземат с друго дружество, но най-напред трябва да изчистят старите задължения.

Общината вече заведе дела срещу двата клуба и ги привика на преговори, но още в четвъртък проблемът може да бъде решен предколедно. Според вносителите на проекторешението, тази кауза е много важна за Пловдив, а зад нея стоят от всички политически сили без Патриотите.

5 КОМЕНТАРИ

  1. ВСЯКО ПРАВИЛО СИ ИМА И СВОИТЕ ИЗКЛЮЧЕНИЕ . СЛЕД ТРАГЕДИЯТА С КТБ Е ЯСНО , ЧЕ САМИЯТ КЛУБ ,,БОТЕВ,,, НЯМА ШАНС ДА ИЗПЪЛНИ ПОЕТИТЕ ОТ ЦВ. ВАСИЛЕВ АНГАЖИМЕНТИ . ВСЕ ПАК ЖИВЕЕМ В ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА И НЕ МОЖЕ САМО ДА СЕ СЪДИ И ЦУЦА ОТ БЕДНИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ И ДРУГИ СТРУКТУРИ , КАТО ФУТБОЛЕН КЛУБ ПРИМЕРНО , КОЙТО Е И СОЦИАЛЕН ФЕНОМЕН .

  2. 3
    4

    Андрешко куче мръсно колко открадна от Каузата

    • 7
      5

      И защо браво? Не е това начина! Като си имаш дългове, ще си ги плащаш. Ние как си плащаме и данъци и такси и глоби и всичко. Съжалявам, но така се създава порочна практика. После ще се смени кмета и ОС и новите ще ревнат как отборите имат да си плащат за 5 години назад и ще стане ЦСКА-2. Щом си поел ангажимент ще плащаш. Щом не плащаш – кофти. Казвам го като ботевист, но най-вече като гражданин на тая държава, в която всеки гледа да мине метър!!!

Коментарите са затворени