И натрупалият в Пловдив сняг не успя да спре “товарният влак”, както нарече Локомотив Ванче Траянов, по пътя му към топ 3. смърфовете постигна трета поредна победа и вече са на 4-то място във временното класиране само на 2 точки от третия Черно море.

Локомотив (Пловдив) победи Монтана с 2:0 в мач от 16-ия кръг на Първа професионална лига.

Още в първите секунди на двубоя “смърфовете” направиха много добра атака. Пламен Крумов получи пас от изненадата в състава Димитър Велковски. Контохристос блокира първия му опит за центриране, но при втория, опитният бранител намери перфектно Ияд Хамуд, младокът стреля с глава, но много над целта.

В 13-ата минута Локомотив направи чудесна атака, при която Хамуд изведе Мартин Камбуров в дълбочина отляво. Нападателят догони топката до наказателното поле и тръгна навътре, след което направи опит да върне към Хамуд. Иван Михов пресече подаването, което после се озова и в ръцете на вратаря.

В 25-ата минута сблъсъкът временно беше спрян, за да се почистят линиите на терена, а секунди по-късно Веселин Марчев вкара първия гол в срещата. Той засече с глава центриране на Дани Кики от корнер и наказа капитанa на гостите. В края на първата част Мартин Камбуров пробва да матира Христо Иванов от пряк свободен удар, но шутът му бе твърде слаб, за да затрудни стража на Мoнтана.

Секунди след това, отново легендата на “черно-белите” получи отлична възможност, за да вкара поредния си гол в Първа лига, но пропусна. Това бе и последната интересна ситуация за първата част на стадион “Локомотив”.

Второто полувреме стартира с лек превес на домакините, като в 51-ата минута резервата Мартин Райнов пробва далечен удар, но отново Христо Иванов се намеси добре. Най-чистата възможност за Монтана дойде в 64-ата минута. Тихомир Трифонов намери Сергей Георгиев, крилото се измъкна отдясно и центрира по земя към Атанас Илиев, който нанесе точен удар, но топката намери тялото на Кирил Котев, а после бе изчистена далеч от наказателното поле на “смърфовете”.

В 74-ата минута Камбуров бе близо до първия си гол в срещата, след като получи пас от Димо Бакалов. Голмайсторът на Локомотив елиминира стража на “сините”, но не успя да уцели вратата.

В 83′ Мартин Камбуров отново показа, че почти няма защита в Първа лига, която да му попречи да се разпише и покачи на 2:0 останал. Голаджията направи страхотно двойно подаване с намиращия се на точката на дузпата Димо Бакалов и излезе очи в очи с Христо Иванов за трети път в мача. Този път прошка нямаше и с мощен удар под гредата ветеранът удвои преднината на “смърфовете”. С това попадение Марто Камбуров е вече само на 2 гола от Христо Бонев – Зума във вечната ранглиста на голмайсторите в А група.

 

13 КОМЕНТАРИ

  1. Абе жълти отрепки с Лудогорец бяхте 1000 човека на стадиона, не се обаждайте в теми, където не ви е мястото ми си е гледайте днес жалкото отборче, което ще затъни още по-дълбоко в 8-цата и разликата ще си остане на 8 т., които ще стопите следващия сезон, гниди отрепани!

    • Трагедия от двата мача публика под 3000 човека,жалка картинка….Домуса ,ще виебе всичкитеее

    • Циганите днес ще ги шибат Славия, обърка се нещо мангал жълт.

  2. аааа, ама днеска я нямаше художествено-творческата интелигенция.
    сигурно се топлят около кюмбетата, ще им дърпам ушите, така да знаят.
    само Локо!

  3. Едо успя да предаде от неговия шампионски дух на момчетата! Знаех си, че това е точния човек след Илиан Илиев.Едо разбира играта, страхотен мотиватор и добър психолог! Започна да работи с главите на футболистите още с първата тренировка, като успя да им върне желанието за игра, хъса, мотивацията и най-вече настроението.Това разбира се даде веднага резултат и победите не закъсняха.Играта ни се подобри чувствително, направихме няколко победи, момчетата се поуспокоиха, заиграха с настроение със самочувствие и ето ни вече там, където ни е мястото – сред най-добрите…вече заемаме 4-то място и се надявам следващия мач с Черно море да заемем полагаемото ни место – в първата тройка! Пловдив е черно-бял!

  4. Локомотив Пловдив-гордостта на България.Само Локо! Бихме,чорбата,изгаврихме се с турският Ботяф2010,бихме отборът на властта-”Левски” и днес се забавлявахме с Монтана.САМО ЛОКО АЛЕ, С ЦЯЛОТО СИ СЪРЦЕ АЗ ОБИЧАМ ТЕЕЕЕЕЕЕЕЕ АЛЕ АЛЕ АООООООО САМО ЛОКО ,АЗ ОБИЧАМ ТЕЕЕЕЕЕ.МАЧКАЙ ЛОКОООООООООООООО

  5. язък на новата трибуна бехме 20 човека. само дето изхабиха жилязото

Коментарите са затворени