ЦСКА-София и Ботев Пловдив са постигнали споразумение за трансфера на двама български футболисти през зимата.

В посока стадион “Христо Ботев“ ще потеглят централният защитник Християн Петров и плеймейкърът Станислав Шопов.

Те не попадат в сметките на старши треньора Александър Томаш и са приели бързо предложението да се приберат в родния Пловдив, пише уверено в днешния си брой “Тема спорт”.

Освен това двамата са добри приятели, макар че в юношеските си години бяха съперници. Шопов е продукт именно на школата на Ботев, откъдето през 2020 година премина в нидерландския Хееренвеен.

Християн Петров пък започна футболния си път в Локо Пловдив, но още през 2017-а, когато бе на 15, премина в академията на ЦСКА.

Централният защитник никога не е играл за първия състав на “смърфовете” и няма особени сантименти към тях, които да попречат на преминаването му в Ботев, твърди още изданието.

33 КОМЕНТАРИ

  1. Хубаво сте захванали темата… Вижте големите отбори как са. Май само Барса има повече испанци от чужденци.
    Проблема на нашите е че излизат прекалено рано. И след 1 година обратно в реалността.

  2. Наблюдавайки нашия футбол, стигам до заключението че много малко треньори успяват да сглобят отбор от българи и чужденци. Керкез също явно има този проблем, защото закова на пейката Чернев, спря да разчита на Видев, Тонев не знам каква контузия имаше, но и той е в тази Графа. Всички помним миналия шампионат боя между българи и чужденци в Хебър, Томаш изглежда ще разкарва Слави и Християн и ще търсят чужденци, за Лудогорец какво да кажа, само в Левски като че ли успяват.

    • Левски ли? Срещу нас играха с двама българи – Колев и Димитров.. и като влязоха още двама на смяна, загубиха мача.

      Хебър и Враца са отборите с най-много българи в титулярния състав – осем… и се вижда къде са. Макар че има и изключения от правилото – Локо София. Общо взето, колкото повече българи, толкова по-назад си – Славия, Септември и Локото са с по седем, Арда, Черно море и Спартак са с по шест. В правилото не влизат Берое и ЦСКА, като се очаква ЦСКА да е качи нагоре, докато Берое много прилича на италианския Ботев и е цяло чудо колко са напред.

  3. 2
    2

    Хубаво искаме да ги вземем, ама като не се дават шансове на българи, какъв е смисъла?

    • Какво значение има дали един професионален футболист е българин или не? Трябва да играят най-добрите, ако ще да са марсианци! Останалите гледат, както снощи гледаха, как Северна Ирландия играе футбол.

      • Прочети по-горе разсъжденията ми в тази насока. Не малка вина имат журналистите и Венци Дебелия, които продължават да делят футболистите на българи и чужденци. Да, чест му прави на Венци че дава шанс на млади българи, но непоносимостта му към чужденците е пословична.

        • Славия остава единственият отбор, който залага основно на българи и голяма част от тях са техни юноши… но пък те нямат никакви амбиции.. даже бяха стигнали до бараж за изпадане във втора лига, което потвърждава правилото, че в настоящето без чужди играчи не може да постигнеш нищо.

  4. Aкрапович струва повече от целия отбор на ботевъ, време е за завръщане.

    • Завърна се….В Хебър. Нито паметник му вдигнахте, нито добра дума за него казахте, само го оплюхте и нарекохте Предател.

    • Абе ти в коя година си? Акрапович е треньор на Хебър. Завърна се, но в Пазарджик.. във фалирал отбор няма работа. В магазина не те питат сърсету ти къде е, а ти искат пари.

  5. Конте явно ще бъде продаден след като взимаме централен защитник. Добре е, че е млад българин, лошото е, че напоследък прави много грешки. Слави Шопов не знам, защо го взимаме. Ако ще е заместник на Попов, то трябва да започне да играе много по-добре от сега.

    Ако приемем, че зимата няма да продаваме хора, то на Ботев му трябва един наистина добър централен защитник и двама души на позициите на Ето’о и Перера.

    • Защо смяташ че взимаме Петров за заместник на Конте? Там за твърд титуляр ли го броиш? Колкото до Шопов, поне знаем какво получаваме-Ботевист, техничен с поглед върху играта и здрав шут. Ето’о ми струваше мнооого нерви, докато започна да играе по+добре. Другото нещо което трябва да се знае, е че никой чужденец не идва при нас за да пусне корени!!! Всички които продадохме биха си били шута за без пари при първа възможност.

      • Конте искаше още лятото да си ходи. Вероятно му е обещан трансфер по начина, по който си тръгна Ханкич, за да се успокои и да играе. Антоан е титуляр в националния отбор на Гвинея и снощи е играл за тях, като самия отбор се представя на относително добро ниво. Момчето гони големите пари в Европа или в Близкия Изток, за да си подсигури бъдещето след футбола.

        • Ами ако е така значи имаме основание да търсим ц.защитник. Такава е ситуацията с всеки чужденец у нас и в този смисъл, ще трябва да започнем да разчитаме на българи. Твърдо съм ЗА тези два трансфера.

          • Трябва ни един ЦЗ, ако Конте остане. Ако обаче зимата го пуснат, ще ни трябват двама, защото Там, Чернев, Видев и Християн не са Конте. Имаше слухове за някакъв швед, които ще видим след 2 месеца дали ще се случат.

            Също така пред защитата ни се отвори огромна дупка след кунтузията на Перера и продажбата на Деймс, колкото и рисков да беше последния. Сега сме с Карабельов и Корошец, а на пейката само Ремейкис е наличен, а него не сме го виждали изобщо да влиза и не знаем става ли или е Степонавичус 2.

          • 1
            1

            Аз смятам че Чернев има качествата на Конте, просто трябва да се изясни дали контузията му не е била треньорска, и ако е била такава, ще трябва да си изчисти главата и да заиграе!

  6. НЯМА ПО ПРОСТА ИЗМЕТ ОТ КЮСТЕНДИЛСКИТЕ АМЕБИ !
    ТРЕПАНЕ И ПЛИТКО ЗАРАВЯНЕ ! ДА ВИ ЯДАТ ЧАКАЛИТЕ .
    МАМЪ ВИ ДЕЙБЪ ЦИГЪНСКЪ !
    КАЗА ВОЖДЪ НА КОМПЛЕКСАРИТЕ . БАЙ ЗОЛУМ
    А, КЪДЕ ДЕ Е ВОЖДЪ ????? НЯКОЙ ЧУВАЛ ЛИ ГО Е . ДА НЕ Е ПРИ ЧАКАЛИТЕ 😂🤣😂🤣😂💩💩💩💩💩💩😂🤣🤣🤣🤣😂😂

  7. С Лясков в защита….пак с малко сме паднали, явно е играл на ръба на възможностите си.

      • 2
        8

        Те Израел и Марица Милево ще ги бие, голямо мерило, прост папагал.

        • 3
          1

          Бягай на срещата с Иван паша, не се занимавай с материя която ти е чужда!

        • ….и виж с какво ще отоплявате съблекалните тази зима, защото се очертава да бъде много студена. Само огъня от Акциите и любовта в сърСата, няма да сгрее футболистите! Лунния пейзаж на терена пък изобщо не ми е ясно как ще го оправите.

  8. 3
    5

    СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ ЗА МАЛКО ДА БИЯТ РЕКОДА НА ЛОКОТО ОТ 6 БАХУРА ХАХАХАХА

  9. 2
    6

    Андрейчо, няма ли да пишеш как свърши мача на националите и те като вашите жълти един надут балон и сега се криеш жълти мишкиии.

  10. 1
    4

    вай вай с тия двамцата дано да няма пак 6 бахура от буфирите.

    • 2
      1

      От софийските буфери ли? Аз не виждам други в А група от следващия сезон.

    • НАЙ-УБИЧАНИЯ УТБОР ОТ РОМИТЕ В БЪЛГАРИЯ- КЛОАКОМОТИФФ😉😃😂😂😂

      Братя буферляци, бургуджии, кошничари,турлукчии, демирджии, вретенари, гребенари, калайджии, калдараши, копанари, артъкпъртъци и сичкия катун!!! ИНТРИГАНТИ! ИБРИКЧИИ!!! ГЕЙОВЕ!! АБИТА! КЛОАКОМОТИФЦИ!!!!!

      КО ДА ВИ КАЖУВЪМ АПАПИ? УСРАФМИ СЪ МОШТНУ!!!

      НИЙ СЪ БЪЗИКЪМИ С КРЪВУЛОКА КРУШОНИ, АМА ТАКЪФ БАХУР ША ИДЕМ КЪФТУ НИ СНЕ СЪНУВАЛИ!!!! ТАКА ШИ НЪ ИЗЛАШКА, ЧИ И ОТ В ГРУП НЕМА ДА ПОЧНИМ!!!! УТ КУКЛИН ША НИ СЪ СМЕЯТ!!! СИЧКУТУ РОМ ША НЪ БЪЗИКА!!! СЕКИ ША СИ ПРАЙ ТЪ ШАК С НАЗИ!!! ГУЛЕМИ КУДОШИ НЪ УЧАКВЪТ УТ БЛИЗУ И ДАЛЕЧ!!! ГУЛЯМ КАШМЕР!!
      АМА, НАПРЕШ ХРАБРИ ДОГАНИ! ПУФ, ПАФ!:)))))) НЕМА ЛАБАВУ…

ОТГОВОРИ

Моля напишете коментар
Моля въведи име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.