Ръководството на ПФК Ботев благодари на своите привърженици, които подкрепяха отбора в снощния реванш срещу Марибор, завършил 2:2 на стадион “Людски врът”. Жълто-черните продължават напред с общ резултат 4:3, а във втория предварителен кръг на Лига Европа техен съперник ще е гръцкият Панатинайкос.

Първият двубой е на 25 юли от 21,00 часа в Атина, а реваншът – седмица по-късно на стадион “Христо Ботев”.

“Когато вие сте зад нас, няма непреодолим съперник. Очакваме ви отново с нас и в Европа, и у дома. Билетите за домакинството на Локомотив вече са в продажба на нашите каси и на kolezha.bg”, написаха от ПФК Ботев в официалната клубна страница във Фейсбук.

18 КОМЕНТАРИ

  1. Амчи на 15 05 2019г. и на 28.11 2020г. бяйми с вас ама ни разпориха жълтите трътки ва да сейба.

  2. Панатинайкос са много силни на хартия, но в действителност? 75.5 млн. € им е отбора, само нападателя им струва повече от целия наш отбор. Все пак б/е контузен и едва ли ще играе първия мач. Всеки може да погледне с какви играчи разполагат и какви трансфери правят. Нека се отбележи, че те бяха непоставени при жребия, а ние взехме коефициента на Марибор, които бяха поставени. Миналия сезон са играли в групите на ЛЕ, където са завършили последни, но в предварителните кръгове на ШЛ са отстранили Олимпик Марсилия. По-предния сезон са отпаднали още от първия съперник във 2-ри кръг на ЛК – Славия Прга, а преди това 4 поредни сезона не са играли в Европа и затова са с толкова нисък коефициент. 20 титли на Гърция, 20 купи и 5 Суперкупи, но догодина правят 15 г. без титла и са ставали шампиони само 2 пъти през този век. Така, че и те са отбор с проблеми който постепенно се съвзема. Постоянно сменят футболисти, треньори. Треньора им е нов, Диего Алонсо, уругваец, миналия сезон е водил Севиля за 2 месеца, но е записал ужасяващи резултати. Водил е нац.отбор на Уругвай за 1 година, Интер Маями и 2 мексикански гранда с които е спечелил 2 ШЛ на Сев.Америка. Опита в Европа са му само 2-та месеца в Севиля, а в ЕТ 4 мача в ШЛ в които е записал 4 загуби.

    Така, че Ботев има своите шансове, но според мен ще отпадне. ПАО са им първи мачове за сезона, не се знае в какво състояние ще са като отбор, но имат прекалено голяма класа на играчите за нас. Ние сме доста ниска класа съпоставени с такива отбори, Марибор бяха от нашата черга. Прогноза 2 победи за ПАО 1:0 и 3:2, ще ги изпотим, но няма да ни стигне класа. Поне ще има празник на трибуните. Важното да думнем мангалите между 2-та мача и продължаваме къ 3-ти кръг на ЛК. А пък ако случайно отстрани ПАО ще е върхът!

    И съм против да се отлагат мачове, да свикват да играят по 2 мача на седмица. Цяла Европа играе по 2 мача на седмица през цялата година, само наште не могат. Да спазват режим, да не се напиват по чалготеките след мач по цели нощи, а да си почиват и да блъскат яко във фитнеса. Сега с Ботев(Вр) спокойно може да ротира отбора и пак да бием. После за 2-та мача с ПАО и Локо да се напънат 3 мача за 1 седмица и после с Крумовград пак леко ротации може, после идва първия мач от 3-ти кръг в Европа и тогава мача с Лудогорец ще се отложи ако отстранят Динамо Минск, щото те ще играят 3-ти кръг в ШЛ 6/7 Август(вторник/сряда) и 13-и(вторник), ние 8 и 15-и(четвъртък), така че уикенда 10/11 няма как да се играе, щото единия отбор ще почива само 2 дни. Така, че ето ти я почивката 1 седмица между мачовете в Европа. Но с буферите съм категорично да се играе, сега сме на гребена на вълната и особено ако постигнем позитивен резултат в Атина самочувствието ще е още по-високо. В началото на сезона няма как да се оплакват от умора. А и 2 поредни супер домакинства с Локо(Пд) и Панатинайкос ще дойдат много добре за нашите фенове, мисля че стадиона ще бъде изкупен далеч преди началото на мача. Не знам колко билета са продадени, но хората които вече са си купили билети няма да са доволни ако се отложи, те са си планирали нещата, сега искате да го отложат за незнайна дата дето не се знае дали ще са свободни. Ако Ботев влезе в групите на ЛЕ това са 8 мача в четвъртък до края на годината, че и догодина. Ще отлагаме всеки мач в първенството за да сме отпочинали за Европа ли? Кога ще се играят тези мачове за първенството? Следващия сезон, а може би да ги разпределят за 2-3 сезона напред да не се преуморят футболистите…? Мислете малко с тея глави. Стига мрънкане, да си стягат гъзовете, да спазват спортен режим и да играят по 2 мача на седмица четъртък-неделя

  3. Съвсем добронамерено и без да търся конфликт искам да отбележа,че ЕКТ не са вътрешно първенство!
    Да няма изненадани и коментари след мача от втория кръг,ама на нас ни са по-важни ЕКТ!
    Първо.евала,отстранихте Марибор,ама нали се сещате,че всички гледахме и двата мача?
    Не сте нещо дори и близко до страховит отбор!Да,еуфорията е оправдана в случая,но само по отношение,че сте ги отстранили.Не е малко и не го малоуважавам,но нека видим,как ще тръгне първенството.Играете на два фронта,като нямате ресурс и за двата!
    В защитен план яко ви покри късмета и в двата мача!Имате изключително много проблеми в целия защитен вал,които един 35 годишен,наистина е класен,като футболист Уджа не може да компенсира!

    Как и кой по дяволите от вашата защита ще се справи с Мичи?
    Цялата ви защита е като спряла пред него!

    А давате ли си сметка,каква саздърма ще ви е отбора след гостуването на гърците?
    А давате ли си сметка,че четири дни след този мач,те ще ви гостуват?
    А ако сте постигнали един добър турнирен резултат там?
    Дали ръководството ви ще захвърли милиони приходи за едната чест?Едва ли.

    Без да ми се смеете,ще предположа,че ще ви трябва изключителна доза късмет,за да издрапате до един равен втория кръг!

    Ако лично зависи от мен,като локомотивец и пловдивчанин,бих отложил мача между нашите два отбора за да играете без напрежение в името на България!
    Колкото по-напред стигнете,по-добре!Нашият мач няма да избяга!
    Закачки,ебавки и т.н. са в реда на нещата,но респект към българският футбол се гради с евромачове!
    Вчера бяхме ние,днес сте вие,утре дай Боже и двата пловдивски отбора да са страшилища!

    • “ Как и кой по дяволите от вашата защита ще се справи с Мичи?
      Цялата ви защита е като спряла пред него”

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    • Арда. Мислете за Арда, да не се объркат нещата още първия мач.

  4. 4
    1

    Няколко неща ще отбележа.

    1. Писах още след жребия, че Марибор е отстраним съперник. Мисля същото и за ПАО. Щом говедорес могат да отстранят ПАОК, защо да не можем и ние да пробием ПАО ?! на терена не играят емблемите, купите и милионите, а моментната форма на футболистите решава всичко + психологическата им нагласа.
    Керкез умее да си нарежда и мотивира отбора. Ние вече изиграхме два мача на високо ниво, те дори нямат сериозна контрола до момента. Вчера бият с 1:0 Макаби Натания, които не са нищо особено. Преди това 3:1 с АЕК Ларнака. Всичко от което се нуждаем , е да опазим Бакасетас и Фотис Йоанидис, или да се молим да нямат ден или да не са във форма.

    2. Не смачквайте Укаки, моля ви ! Видимо беше пренавито момчето, сгреши каквото можеше да се сгреши, но важното е, че всичко свърши добре. Много е млад, крехка психика. Нека го пробва още Керкез, да го пуска резерва при решени вече мачове в п-вото, да си върне самочувствието. Може и да има нещо в него, реално не знам що за футболист е.
    Молбата ми е най-вече към феновете, не му ебавайтепуткатамайна на психиката. В такива моменти човек има нужда от подкрепа. А и вярвам, че чичо му УДЖА ще му поговори и ще го вкара в правия път.
    3. Като казах УДЖА , усещам как някои хора вече пълнят шалварите при наближаващия мач втория кръг.
    4. А като казах шалвари, много ще е добре ръководството да помисли дали да не отложи мача с Мангалтинайкос втория кръг, защото се пада точно в уикенда, между двата ни мача с Панатинайкос. Не че няма да ги опънем , с втория или третия или отбор дори. Но имаме много по-важни дела в този момент, да не се разфокусираме. Да си наебем спокойно кварталното джудже в по-удобен ден, месец и час. Луноходец го правят ВСЯКА ГОДИНА ! Отлагат си мачовете удома при важни и решаващи срещи в евротурнирите. А мачът с ПАО е достатъчно важен, според мен.

    5. Последно, но не по важност. Много , много ме е яд за Ханкич. Не зная обаче дали той или ние ще си ядем ушите повече, затова че вече го няма. Много ни е нужен точно сега стабилен страж . Не ме впечатлява Игонен по никакъв начин. Много неуверен в излизанията ми се вижда. Може пък да го пуска , за да е в синхрон с Там, говорят на един език, балимааму. Но много бих искал да видя и датчанчето. Предполагам срещу Враца ще го видим.

    Общо взето, това е.
    САМО БОТЕВ !

    • Току-що видях нещо интересно в трансфермаркт. Гръцките марули са с нов треньор от 01.07.2024. Някакъв уругваец – Диего Алонсо. Идва от Пенярол и изповядва предимно схема 4-3-3. Това е много, много любопитна и важна информация. Този трябва да бъде проучен до дупка и всички мачове на Пенярол – изгледани по няколко пъти. Добрата новина за нас е , че твърде отскоро е треньор в ПАО, малко време да наложи идеи, камо ли нов стил. Убеден съм, че ще играе предпазливо в първия мач. Навярно ще му е дебют и в ЕКТ изобщо. Идеална възможност пред нас се открива да му е и БЕНЕФИС :))))

    • Укаки е добре да поиграе малко за втория отбор, няма място в момента в големи мачове.

      Игонен е спукан ташак.

    • Предполагам, че го пускат, та някой да го хареса и да извади стинки за него.

  5. 2
    1

    Локуто са големи,
    страшен отбор,
    калени са във водите на говедарци, гонят ракети в небесата…нямат стигане!
    стадиона им е все пълен.
    феновете им изкупиха де що има бяла тениска с черен надпис, понеже не може да четат и се заблуждават че е тяхна ..
    …..някой далтонисти припознават и други цветове…
    няма други като кюстендилските сливи

  6. 1
    1

    локомотивците тази година къде и с кой играеха!?
    ювентинци, нещо за европа имате ли?!

  7. 5
    1

    кеф цена няма!
    имаме си Ботев – угаждаме си!
    пътуваме
    пием
    бием
    ех, че лятоооооооооооо

  8. 1
    10

    Благодарим ,че отново се бихте като в кръчмата на село , маймуни грозни

    • 2
      9

      Благодарим , че хората в Марибор не бяха виждали селяндури да се бият с руснаци

    • 6
      1

      Яж жълто черния хуй бе мангусто от тук нататък все ще ви е вътре и марш в кюстендил

  9. 13
    1

    На гостуването в Словения имаше толкова агитка, колкото на домакинствата на Джесика.

    Разлика в класите майна.

    А ние само загряваме все още.

    • 7
      1

      Ако мачът беше в Ихтиман, щяхме да сме 40 000.

Коментарите са затворени