Ботев Пловдив победи Марибор с 2:1 в първата среща между двата отбора в Лига Европа.

Антъни Уджа (9) изведе домакините напред с хубав изстрел с глава, а Пиус Ширвис (18) изравни след вратарска грешка. Минути след появата си в игра Никола Илиев (74) разтърси “Колежа” с дебютен гол. Мачът на стадион “Христо Ботев” е първи европейски двубой на “Колежа” от 29 години насам. Срещата се игра пред около 16 000 зрители.

 

Срещата започна мечтано за “канарчетата” и още в 9-ата отборът поведе в резултата с гол на новото попълнение Антъни Уджа. Нападателят дебютира с прекрасен гол с глава след центриране на Ивелин Попов от десния фланг. Ударът на Уджа попадна точно под горната греда, отби се в нея и остави стража безпомощен

 

В 18-ата минута Марибор отпрати първи точен удар към вратата на Ботев. Судани получи топката от Йосип Иличич, след което шутира с левия крак, а Игонен се намеси. Това обаче не се случи секунди по-късно при нов удар на състезател на гостите. Този път Пиус Ширвис стреля от движение от далечна дистанция, а Матвей Игонен не реагира по най-добрия начин и позволи на топката на пробие плонжа му за 1:1.

В 22-рата минута гостите от Словения стигнаха до втори гол след нова грешка на Марибор. Судани показа техника, навърза двама и прониза Игонен, но страничният съдия вдигна своя флаг за засада. Впоследствие и ВАР потвърди решението, но показа, че ситуацията е доста тънка.

В 29-ата минута късметът покри Марибор след мощен удар на Джеймс Ето’о от границата на наказателното поле. Той намери топката от ждроп и изстреля истински снаряд, който разтресе горната греда.

В 34-ата минута стражът Юг трябваше да се намесва след коварен шут на Самуел Акере по земя.

В края на полувремето Игонен трябваше да поправя своя грешка и да блокира опит за удар на Судани. Второто полувреме започна силно за Марибор и в 53-ата минута влезлият на почивката Едгар Етиен напредна, а никой не понечи да го пресрещне. Нападателят заложи на силата и разтресе страничната греда на вратата зад Игонен.

В 62-рата минута Ботев и Марибор си размениха два неточни удара. Първо Ивелин Попов стреля в аут, а след това същото направи и Ян Репас. Две минути по-късно Игонен блокира удар на Йосип Иличич, който от легнало положение успя да стреля в долния ляв ъгъл на вратата. Стражът реагира и с плонж парира шута.

В 68-ата минута Иличич опита интересен удар към далечния ъгъл на вратата, който нямаше необходимата точност. Минути след появата си в игра Никола Илиев разтърси “Колежа” с дебютен гол. Огромна заслуга за попадението има Самуел Акере, който проби остро по десния фланг, стигна до аутлинията и подаде по земя към втора греда, където Илиев беше оставен напълно свободен. Младокът пое топката и опъна мрежата със силен удар.

В 81-рвата минута Илич качи топката на главата на своя колега Ян Репас след изпълнение на корнер, но ударът на халфа премина над горната греда.

БОТЕВ – МАРИБОР 2:1
1:0 Антъни Уджа (9)
1:1 Пиус Ширвис (18)
2:1 Никола Илиев (74)

 

41 КОМЕНТАРИ

  1. Первая недвижимость Санкт-Петербурга – Про Питер (Pro Piter) –
    выкуп комнат в коммунальной квартире

  2. Крайне советую Mihaylov digital, их направление деятельности это seo в яндекс, а также маркетинг!

  3. ЖЪЛТА ПАПЛАЧ ВМИРИСАНА НА ПОТ И ОЦЕТ 🤢🤢🤢 НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ СТЕ ВЕЧНО БИТИ И ЕБАНИ И В ПЛОВДИВ СТЕ НА ГОСТИ

  4. Добър мач. Резултата го познахме, дано познаем и реванша – 1:1 🙂 Напълно равностоен мач между 2 равностойни отбора, успяхме да ги излъжем, но на реванша ще ни напънат яко. Дано издържим на натиска и ги накажем на контри. Опитен отбор са, играят всяка година в Европа и са по-сработени. Не знам какво е положението с Там и защо Чернев не бе в групата. Диабате се справи като цяло. Уджа е като Дрогба, ще мачка цигански, говежди и свински глави тоя сезон. Вратарски гол за съжаление, Игонен не е от класата на Ханкич. Страхотен пробив на Акере за 2-я гол и дебютно попадение на Илиев. 16 000 по трибуните, страхотна атмосфера и поведение спрямо правилата. На следващия мач ще се пука по шевовете. За това основно вина имат гостите, 2700 ли е гостуващия сектор не знам, ми те бяха 30 човека завалийките. Зарадваха ни в първия мач за сезона. САМО БОТЕВ!

    • Ние играем по-добре когато сме притискани. Имаме бързи футболисти и контраатаката ни може да е убийствена.

  5. 9
    1

    Стикс,педераст,олигофен.

  6. 31
    2

    Честита победа на всички истински ботевисти, съвсем заслужена, според мен. И вместо да валят обиди и закани под всяка статия в този сайт, можем да се опитаме да сме хора и да поздравяваме съперника, когато има защо. Пък като дойде Дерби е ясно, че всеки ще подкрепя любимия си отбор. За едно обаче ме е яд. От началото на века не си спомням момент, в който и Локомотив, и Ботев да са силни по едно и също време. Все едните са разкъсвани от проблеми и се борят за своето оцеляване. Така че си пожелавам скоро да се борим за титлата и двата отбора, макар че докато говедарския селски бек е начело на Локомотив ние добри дни няма да видим.

    • 10
      2

      Нямаме в Пловдив достатъчно фенове за истински силен европейски футбол. Как може да се бориш с Байерн като те още преди старта на сезона са рапродали всички билети за огромния им стадион? Тук вчера 15 хиляди, на дербито ще са пак толкова, а със слабите отбори 3-5 хиляди. Не може да се напълни голям бюджет така, а начина на Домусчиев не е ок.

      • 2
        1

        Винаги съм го казвал, в Пловдив няма нито публика, нито бизнес който да подпомага два, че и три отбора! Минаха годините когато футболистите играеха за едната чест и заплата колкото на един стругар. В тези времена на пазарна икономика, важат законите и правилата на пазарната икономика!! Който има акъл в главата ще ме разбере.

    • Нашата чест се нарича вярност.С Ботев завинаги!
      10

      Истински локомотивец.Благодарим.Дано стадиона ви стане перфектен и дербитата да бъдат както от преди 90те години .Респект,уважение,толерантност.Непознати думи,този век.

    • Абе човек, нали Русев щеше да ви взима, кво стана? Той е готин пич (макар и локомотивец;) Умният президент може да печели не само от черно тото, за разлика от простия.

      • С такава селска тояга като Крушо никой не желае да се занимава. И неговото време ще дойде, въпросът е колко щети ще нанесе преди това.

        • Не само заради товаТой обижда дори феновете.

  7. 19

    Истината е, че и ние не знаем, какво може Ботев и до къде ще стигнем. Кой трябва да пази – Игонен, Бернат или Кайзер? Кои футболисти да играят по крилата – Нвачукву и Акере или Илиев и Йорданов? Кой да застане до Конте в защита? Кой да сменя Уджа в атака – Секулич или Мараш? Какво може новият словенец? Ще е интересен сезонът и се надяваме да е успешен.

  8. 17

    Честита победа!
    Плашещо е физическото състояние на отбора ви!За нас!
    Но има и нещо позитивно.Ако играете така на макс и във втория кръг,най-вероятно ще спомогнете да разкараме Крушарски!

    • 16

      В тази програма четвъртък – неделя ще губим точки в първенството. Другият четвъртък играем в Словения и после в неделя гости във Враца, след това отново четвъртък дай боже в Гърция гости и след това дерби. Така че нека да не избързваме с прогнозите.

      Иначе ти поздравявам за написания коментар. Рядко се виждат такива тук… без обиди, глупости и закани.

      • Не е задължително да губим точки. В момента имаме играчи за два отбора, а с Враца можем да излезем ти и аз титуляри и пак да бием.

    • Нашата чест се нарича вярност.С Ботев завинаги!

      Има много нови без физическа издръжливост.Пролича.А за вторият кръг е ясно Не винаги спряганият за фаворит печели.Историята го доказва.Времето,моментното състояние желание,борба,себераздаване,мотив,финанси от собственик и конкуренти са фактори.На терена си проличава.Успех на Ботев,Локомотив,Спартак,,Марица.

  9. Добро утро пловдивчани,лека нощ лилави бежанци от Кюстендил.Ботев играе на най модерният стадион,пред публика за пример в ЕКТ. Вие ,господарите на ефира на Плейстейшън с лепило в носа Защитници мургави защитници на икиджийницата в Най модерната база в Родината сте срам за пловдивчани Аз съм от времето на наШто Локо до мача със Шумен в дъжда Най големият срам от създаването на футбола.Освиркане за дуспа във ваша полза,ръкопляскане след гола.На централната трибуна набори и батковци се хващаха за главата и шепнеха ,срам,срам.Колкп от бесите,истинските майнипомаци от ,Родопите присъстваха сред 200 павета.Споделете.

    • Бях на мача в дъжда, жълта курво почти ви изритахме от групата, но зъбатия – братчеда на новия ви директор ви спаси проскубаната и вмирисана на урина кожа

  10. 5
    1

    Botev P❤️div
    Beauty Faith and Struggle

    Get together yellow/blacks!
    Fly with pride your yellow flags!
    We are Botev P❤️div team
    We are Beauty, Faith and Dream!
    Keep on fighting Bultras boys!
    Keep on ruling Ultras Choice!
    We have raised from the tomb
    We are mighty as a bomb!
    Our Fortress is the “College”
    We Will defend, with bravery and courage!
    We have lay the “corner stone”
    On the “walls of Babylon”!!
    As the mighty God of light Apollo,
    We Lit the path, the rest to follow.
    We held the torch up in the air
    And led the way without a fear!
    So, stay united yellow/blacks!
    Fly with pride your yellow flags!
    BOTEV P❤️DIV is Religion
    We have made the right decision!
    Our motto – Beauty Faith and Struggle!
    We don’t tolerate a haggle!
    Freedom, brotherhood unites
    Hristo Botev Never dies!
    Those who fell for our Freedom.
    We remember and will need’em
    Hristo Botev lives forever!
    He is our Endeavour!

  11. 18
    1

    В Словения Игонен прави мача на живота ни и след това идва Панатинайкос.

    • 11
      4

      Нещо не му върви на това момче, изобщо не е лош вратар. Самочувствие ли няма, незнам! Ще видим.

  12. 29

    Независимо какво ще стане на реванша аз мисля че вървим в много правилна посока….без опит и с много млади футболисти няма какво повече да искаме….едно голямо браво…..а този Уджа ще вкара поне 25 гола в първенството….като за първи мач и без опит бих казал че е перфектно….буферите да се готвят!!!

    • 20

      Кюмюрджиите нема да им се верва тая година…😂😂

  13. 25
    5

    Не съм доволен. Тея мишки трябваше да ги бием повече. Игонен да си заминава, тва не мое да е вратар.

    Ква разлика обаче прави качествен нападател. Никой друг от наште не може да вкара такъв гол. Акере си връща формата, Илиев почна супер добре втория си престой, изобщо екстра се получи, но не достатъчно.

    Надявам се втория мач пак да ги праснем.

    • 6
      31

      Кой мач си гледал?! Публиката по едно време заспа,а Марибор изпусна 7-8 гола и добре,че беше пробива на Акере.

      • 14
        1

        Пфахахахаха, да майка ти дейба лилава в проскубаното пути, Марибор изпуснаха осемстотин трийсе и два гола само дето целото второ полувреме до гола се игра в тяхното поле.

        • Вмирисан помак ебал ли си някога през жалкия си живот?!

          • 10

            O плешивата проститутка не издържа и се издаде, хаха колко си елементарна Айше, не е истина колко е лесно човек да ти заголи лилавия гъз.

Коментарите са затворени