Старши треньорът на Марибор – Анте Шимунджа, сподели очакванията си за предстоящия сблъсък с Ботев (Пловдив).

Наставникът на словенците, който е бивш треньор на Лудогорец, даде обширно интервю пред клубния сайт.

За завръщането в България и предизвикателството на една взискателна европейска премиера…

“Съдбата искаше след известно време да се върна в България. Разбира се, това не променя нашето желание или мислене. Ботев се промени много от времето, когато аз се занимавах с футбол там, смениха треньора и повече от половината отбор. Но манталитетът на клуба си остана същият. Това е взискателен съперник, клубът също се зареди с нова енергия с новия стадион. Те са много прагматични, което показаха и в надпреварата за купата, когато елиминираха ЦСКА на полуфиналите, а след това победиха Лудогорец на финала. Ботев ще бъде труден съперник за начало в европейските клубни турнири, но и ние имаме своите силни страни и се надявам да сме по-добри в двата мача.”

За попълнението на Йосип Иличич, който се завърна с усмивка в клубното ежедневие след Европейското първенство…

“Джоджо винаги е в добро настроение, това е постоянно, откакто съм тук. Бяхме в контакт през цялото време, което е напълно разбираемо. Националът тренира добре, той получи пет дни почивка, премина медицински преглед между тях и изпълни всички дейности на първата тренировка.”

За свършеното през подготвителния период…

“Доволен съм най-вече заради осъзнаването, че нямахме големи проблеми с контузени. Поправяхме по-малките в движение. На леко контузените им липсва тренировъчен процес, но това не е голямо притеснение, тъй като те ще наваксат в следващите дни. По-тревожна е ситуацията с Врховец, който няма да бъде на разположение известно време поради хронични проблеми с бедрото. След мачовете, които изиграхме по време на подготовката, прави впечатление, че преносът от тренировките към мачовете е доста добър. Надградихме автоматизмите и принципите в играта и направихме някои корекции спрямо предходния сезон.”

За характеристиките на Ботев и откъде идват най-големите опасности…

“От отделните личности си струва да изтъкна Ивелин Попов, който е представител на България и е много опитен играч. Имат скорост на определени игрови позиции, най-доброто им отборно качество е преходът във фазата на нападение и ние ще трябва да обърнем голямо внимание на тези неща. Имаме 180 минути до края, вторият мач е у дома, искаме да започнем положително първия. Дали това е предимство, ще видим накрая, след развръзката. Важно е да сме конкурентоспособни и в първия, и във втория мач. Мислим само за първия мач. Ще направим всичко възможно в четвъртък да сме на възможно най-високо ниво.”

4 КОМЕНТАРИ

  1. Аре ве кавал,пуснете един мач на помачетата,кво се правиш!
    Бъди европеец,все пак шефа им от лице санкционирано по Магнитски,стана най-върлия евроатлантик!

  2. Много се бавят новините тука. 22 играча са картотекирани за мачовете с Марибор. Игонен, Бернат, Кайзер; Минков, Укаки, Там, Конте, Чернев, Диабате, Видев, Балоянис, Йорданов; Ето’о, Перера, Карабельов, Корошец, Ремейкис, Попов, Илиев, Нвачукву; Уджа, Секулич. Акере го няма, или е контузен или и него ще продаваме. Не са картотекирани още Папазов, Колев, Тонев, Маринов, Мараш и няколко негърчета от периферията.

  3. 6
    2

    Шимунджа беше изгонен от Лудогорец веднага след мач с Ботев. А дано и сега нещата тръгнат в тази насока!

  4. Нашата чест се нарича вярност.С Ботев завинаги!
    2
    1

    Благи думи,благодарим.Добре дошли в Ада.Това е Колежа.Триумф на волята..Тук обучаваме.

Коментарите са затворени