Нигерийският нападател на Ботев (Пловдив) Самуел Акере подписа нов дългосрочен договор. Той ще остане в клуба до края на сезон 2025/26, обявиха “канарчетата” в официалния си сайт.

Откакто се присъедини в Ботев през 2022г., Самуел показва изключителен професионализъм и израстване. До този момент бързоногият футболист има на сметката си 55 двубоя с екипа на “жълто-черните“ (23 от които за дублиращия отбор) и 7 попадения.

През текущата кампания в Първа лига, Акере е основен футболист в тима на Душан Керкез. Той реализира 4 попадения и асистира 4 пъти.

Ето и коментара на старши треньора Душан Керкез:

“Много съм щастлив и удовлетворен, че Акере подписа нов договор и че той ще остане с нас по-дълго време. Той е истински пример за това как упоритата работа се отплаща. Акере премина през “футболните трудности“ в кариерата си – дойде от Африка, премина през академията на руския Виста където научи някои неща, дойде в дублиращия отбор на Ботев и днес е важен играч за нас. Той е много добро момче, трудолюбив характер е и най-важното за мен е, че показва желание да подобрява себе си всеки ден.“

ПФК Ботев пожелава успех на Самуел Акере и му желае много бъдещи успехи в “жълто-черно“!

10 КОМЕНТАРИ

  1. НАЙ-УБИЧАНИЯ УТБОР ОТ РОМИТЕ В БЪЛГАРИЯ- КЛОАКОМОТИФФ😉😃😂😂😂
    3
    1

    СПРЕТЕ СЕ БРЕ! СТИГЪ САМУ НУВИНИ ЗА ВЕЛИКИЯ БОТЕВ ПЛОВДИВ!!!??? НАПИШЕТИ НЕШТУ И ЗА КЛОАКОМОТИФФ!!! ЗА ВАСИЛЮФ ДЕН, ЗА КОЙ СНЕ ЗЕЛИ НА ПРОБИ, КОЙ СА УБРЯЗЪЛИ,……………ША БАЧКА ЛИ ДЖАМИАТА ПУ КОЛЕДА,……….КАК СТУЯТ НИШТАТА С АНАДОЛСКИТИ БЛАГУДЕТИЛИ ЗЕКИ БЕЙ И ЛИВЕНТ АГА??? КУГА ША ЗЕМЪМИ КУКЛИНЦИ И АПАПИ УТ НАШТИ ПРИАТЕЛСКИ КАТУНИ УТ МЕРИЧЛЕРИ, ТУРНУ МАГУРЕЛИ, ПОРДИМ И КОНДОФРЕЙ???!!! ИЗМИСЛЕТИ НЯКВА НУВИНА ЗА НАШИА ЛУБИМ СТУЛЮПИНСКИ ТИМ!!!! ПУФ ПАФ!:)))))))

  2. 7
    1

    Прекрасни новини! Акере в момента ни е изключително важен играч. Ако продължава така, цената му само ще расте и с тоя договор си гарантираме че дори и да напусне, в клуба щя влязат много пари.
    Същото трябва да направим и с Уме и Балоянис

  3. 9
    1

    Самуел заслужава уважение. На 19 години момче, в чужда страна, с климат много по-студен от този в Нигерия, с различен език и азбука, тръгва от втория отбор и без да мрънка стига до това да е важен играч за първия отбор.

    В същото време Уме и Ннади да не спят, ами да взима пример от Акере. Бароан също да гледа, ако въобще реши да остане след края на сезона при нас.

    • 4
      1

      Емануел е странен Футболист, в един мач е неудържим, в три го няма на терена?!?

      • 4
        1

        И Уме и Акере са деца още-на по 19 години, има време ше се стабилизира, качествата са очевидни. Като го бетонира Керкез на лявото крило и му каже че той е човека там и отбора разчита на него ше се получат нещата.

  4. 1
    2

    Остава да му намерим едно
    Момиче /мургаво / и това ще е “черешката на тортата /😨😅

  5. 3
    8

    АКЕРЕ ПРИЛИЧА МНОГО НА ПАШЕВ. НЯКОЛКО ПЪТИ ПИША ЗА НЕГОВИТЕ СЛАБОСТИ. НА ПЪРВО МЯСТО ЛИПСВА ТЕХНИКА НА УДАРА. ТРЯБВА УПОРИТО ДА РАБОТИ ВЪРХУ СТРЕЛБАТА, ЦЕНТРИРАНЕТО И ПРЕОДОЛЯВАНЕТО НА ВРАТАРЯ, КОГАТО ИЗЛЕЗЕ САМ СРЕЩУ НЕГО. НА ВТОРО МЯСТО ТРЯБВА ДА РАБОТИ ВЪРХУ ИНТЕЛЕКТА СИ. ТРЯБВА ДА СЕ НАУЧИ ДА ВИЖДА ИГРАТА, ДА КОМБИНИРА, ДА ЗАДЪРЖА ТОПКАТА, ИЛИ ДА СЕ ОСВОБОЖДАВА СЕОЕВРЕМЕННО, КОГАТО Е НЕОБХОДИМО. НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ТРЯБВА ДА СЕ НАУЧИ ДА ИГРАЕ БЕЗ ТОПКА, ДА АТАКУВА ПРАЗНИТЕ ПРОСТРАНСТВА И ДА НАМИРА ЦЕНТРАЛНИЯ НАПАДАТЕЛ. АКО УСВОИ ВСИЧКО ТОВА, ТОЙ МОЖЕ ДА СТАНЕ ИСТИНСКА ЗВЕЗДА!

    • 8
      3

      И да подобри играта си с глава, както и да пази на вратата!🤣🤣🤣

      • Ахахахаха, да, мисля че и по левия фланг на защитата не е достатъчно ефективен. 😂😂

Коментарите са затворени