Спортният директор на Ботев Пд Артур Платек направи на пух и прах ръководството на БФС, както и остро разкритикува родните съдии:

“От както работя в България обиколих доста стадиони и посетих доста мачове, и посъбрах наблюдения. Тукашната лига не е слаба. Във всеки отбор има по двама-трима футболисти, които са на не лошо техническо ниво. Със сигурност българското първенство не може да се сравнява с полското, чешкото или австрийското, защото не се тича толкова много много и няма такава агресия в играта. Но тук има отбори, които могат да играят с не лош интензитет в играта. От друга страна обаче това е лига, която от страни изглежда катастрофална, защото това е лига, в която всъщност няма лига. България не заслужава така изглеждащи стадиони и клубни бази. Тукашната лига простно не е “опакована” и всичко изглежда много зле. Може би с изключение на няколко стадиона, които са на ниво – на Ботев, на Локо Пд, на Лудогорец, на Левски и на Арда. Останалите стадиони бих нарекъл архаични обекти. Отбори от четвърта лига на Полша имат по-добри стадиони от тези на елитни отбори в България. Може да е грозно, но ще го кажа. В Полша на рекламните пана са Левандовски и Шчесни, а в България – Стоичков и Балъков, които между другото познавам и много ценя. Това са футболисти, които са постигнали големите си успехи през 90-те, а сега сме 2023-а година. Хората, които управляват българския футбол, трябва много сериозно да се замислят над този факт. Слабата работа се отразява и на националния отбор. Щом се губи по такъв детински начин от Литва, това означава, че нещо не е наред.

Спортният директор на Ботев разкри плановете си за развитието на клуба!

Пътувайки и наблюдавайки различни мачове, мога само да кажа, че някой в България трябва да се заеме много сериозно с този цирк, защото това не е съдийство, а истински цирк. Бих казал, че всичко е толкова плитко и без бъдеще, но хората, които управляват футбола, явно не го виждат. По време на мачове на Ботев Пд и когато пътувам за други срещи, за да наблюдавам играчи, аз дори вече не се ядосвам на съдиите, а просто се сменя на техните решения. Във всеки мач има поне по две-три абсурдни съдийски решения, които са извън всякаква логика. Такива неща в Полша се случваха преди 25 години. Някой трябва да се заеме с това и да въведе ред. Много е слабо съдийството във всички нива на българския футбол. Не искам да си губя времето с това, защото знам, че няма да се преборя с тази система.

Виждам в някои отбори много добри неща. Ако тази лига беше “опакована” по-добре, а стадионите без да са кой знае, колко големи, а по-добре построени и изглеждащи нормално, то нещата щяха да са различни. Трябва да има промяна в българския футбол, защото хората заслужат да гледат мачове в по-добри условия.

В БФС цари хаос и проблемите около мача с Унгария го доказват. Мачове на такова ниво се организират 3-4 месеца по-рано. Как може няколко дни преди евроквалификация, да не знае на кой стадион ще се играе. Аз бях започнал вече да се смея, как е възможно, макар че то направо си беше трагично. Пресен пример е нашия мач с Локо Сф. В четвъртък в 12:30 часа. Мисля, че е крайно време за промени в БФС.”

Платек: Генчев не пожела помощта ми! Жалко беше, че Бароан не играеше!

10 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    10

    АБЕ ПЛАТЕК КЪДЕ СИ БИЛ И КАКВО СИ ГЛЕДАЛ НЕ ЗНАМ НО САМ КАЗВАШ СЕГА СМЕ 2023 ЗА КАКВА ПОЛША ГОВОРИШ ВИЖДАШ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС ВЪВ РОДИНАТА НА ФУТБОЛА ПРИМЕРИ… ТОТНЪМ ЛИВЪРПУЛ… НЮКЯСЪЛ АРСЕНАЛ… ЧЕЛСИ ТОТНЪМ ТАКА ЧЕ НАШИТЕ СЪДИИТЕ СА КАТО ПИОНЕРЧЕТА ПРЕД АНГЛИЙСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ И НАЙ ВАЖНОТО СИ ПРИЗНАВАТ И ПОДНАСЯТ ИЗВИНЕНИЯ КОИТО НЕ НОСЯТ ТОЧКИ ТАКА ЧЕ 2023 СМЕ БЕТОВЕТЕ ТРЯБВА ДА ПЕЧЕЛЯТ СЪС ЦЕНАТА НА ВСИЧКО ДОРИ И СЪС ТОВА ЧЕ ГО УНИЖАВАТ ВЪВ СОБСТВЕНАТА МУ РОДИНА А КОЛКОТО ДО ПОЛША И БЪЛГАРИЯ МИСЛЯ ЧЕ И ТАМ ИМА БЕТОВЕ

  2. 7
    2

    Смърт за стикс и Ерол,две гниди които постоянно са тук

  3. ЮСУФФ УТ СТУЛЮПИНУУ С клоакомотиффф ф серсету!:)))
    6
    2

    СПРЕТЕ СЕ БРЕ! СТИГЪ САМУ НУВИНИ ЗА ВЕЛИКИЯ БОТЕВ ПЛОВДИВ!!!??? НАПИШЕТИ НЕШТУ И ЗА КЛОАКОМОТИФФ!!! КАК СТУЯТ НИШТАТА С АНАДОЛСКИТИ БЛАГУДЕТИЛИ ЗЕКИ БЕЙ И ЛИВЕНТ АГА??? КУГА ША ЗЕМЪМИ КУКЛИНЦИ И АПАПИ УТ НАШТИ ПРИАТЕЛСКИ КАТУНИ УТ МЕРИЧЛЕРИ, ТУРНУ МАГУРЕЛИ, ПОРДИМ И КОНДОФРЕЙ???!!! ИЗМИСЛЕТИ НЯКВА НУВИНА ЗА НАШИА ЛУБИМ СТУЛЮПИНСКИ ТИМ!!!! ПУФ ПАФ!:)))))))

  4. 5
    2

    Всъщност личността на Артур Платек засега е обвита в мистерия… Без съмнение той превъзхожда със светлинни години своят предшественик. Аз разбирам,че работата му е строго конфиденциална защото конкуренти дебнат отвсякъде, и ако много се разприказва може да стане провал с гласените от него евентуални трансфери. Затова начинът му на мислене си остава загадка за нас и така би трябвало да бъде! Аз лично съм склонен да вярвам на този човек поради една много важна и съществена причина. Той е поляк! А Поляците са горд и свободолюбив народ!
    И още нещо драги приятели фенове на Ботев и Локомотив… То отдавна е ясно,но сега след събитията които се случиха в София стана и очевадно как са писани спортните истории на Левски и ЦСКА??? Особено тази на Левски. Бавно търпеливо година след година докато накрая се е получила тази отвратителна лъжеистория с купите и шампионските титли-дело на глупави политици корумпирани чиновници и съдии с купени съвести и без капка морал.

  5. 3
    18

    Абсолютен цирк – във всеки мач неотсъдени дузпи срещу БотяфЪ и отменени чисти голове за противниците.

    Но така е като Шиши плаща…

    • 6
      1

      Станислав Мърков стикс педераст,обеси се на кран.С петички,бахури купоносителю.Жалко копеле.Срам си за всеки мизернико.Гний в училищната изба в стойка партер пред ерол

  6. 1
    3

    СПОКО . ШЕКЕРСКИЯ МАНГАЛ НА СТУДЕНТСКИЯ ПРАЗНИК ЩЕ ПОКАЖЕ ПРОМЕНИ. И ВСИЧКО ЩЕ Е НАРЕД

Коментарите са затворени