Ще има мач! Все пак мачът на унгарския национален отбор е в София! Това написаха от унгарската футболна федерация в официалния си сайт.

Ето какво гласи още публикацията:

Играем мач при закрити врата в българската столица. Според нашата федерация поведението на българската асоциация е безпрецедентно, несериозно и неспортсменско.

Тази сутрин УЕФА уведоми унгарската асоциация, че по искане на българската асоциация мачът от квалификациите за Европейското първенство в четвъртък ще се проведе при закрити врати в София. Срещата започва в 18:00 часа унгарско време (б.р. 19 часа българско време).

Предизвикателството на изключително важния за унгарския национален отбор български мач доведе до безпрецедентна ситуация в международния футбол. По искане на българската асоциация УЕФА смени мястото на мача за първи път миналата седмица, а за втори път днес и разпореди двубоят да се проведе при закрити врати.

Важно е да се подчертае, че според правилата УЕФА има право да вземе такова решение при извънредна ситуация, като например риск за сигурността, а гостуващата асоциация няма право да наложи вето върху подобно решение.

Знаейки горното, унгарската асоциация се опита да действа по спортен начин миналата седмица и въпреки че – главно заради феновете на унгарския национален отбор – не беше съгласна с късната смяна на мястото и особено с решението за затворен стадион, тя е приела решението по принуда и не е коментирал публично събитията.

Сега обаче, когато няколко дни преди мача настъпи пълен хаос по отношение на мястото, трябва ясно да се каже: това, което сдружението организатор направи през последните седмици, е безпрецедентно, напълно неоправдано и сериозно неспортсменско. Не можете да организирате дори семейна почивка като тази, камо ли международен футболен мач със сериозен залог, включващ много хора и интересуващ милиони.

Българската асоциация постави в невъзможна ситуация както УЕФА, така и унгарската асоциация: възползвайки се от факта, че и двете организации имат предвид спортното майсторство и във всеки случай се стремят въпросът за промоцията да се решава на терена.

Въз основа на правилата ситуацията е ясна: ако националният отбор на Унгария не пътува до определеното място, те ще загубят мача без да играят, което очевидно е неприемлива опция за всички любители на футбола унгарци. Затова нашият футболен съюз се адаптира към решението, унгарският тим ще замине за София утре, а в четвъртък с подкрепата на феновете, която се усеща отдалеч, ще направи всичко, за да се бори за място на Европейското първенство.

9 КОМЕНТАРИ

  1. АЙ ПО ТОЗИ ПОВОД ВИКАЙТЕ ПРЕСЛАВА И ДА СЕ ПОЧЕРПИМ НАЦИОНАЛИТЕ ДА СЕ ОПРАВЯТ КАКТО ИСКАТ УРЕДИХМЕ ИМ ТЕРЕН СЕГА Е НАШ РЕД ДА ОТПРАЗНУВАМЕ ПОВОДА НАЗДРАВЕ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ПРЕД ТЕЛЕВИЗОРИТЕ

  2. 1
    1

    Цялата тази сага, показва пълната несъстоятелност и на “протеста” и на БФС. Първо, Протестъри, кой ви кара да “биете тъпана” един месец преди мача? Що не напълнихте стадиона и не им е…те п…а майна на Перуката, осмокласника и другите отрепки? От другата страна, Перукан ангажира МВР-та, СДВР-та и всякви други доказани боклуци, които освен да пазят властта по принцип и в частност този път БФС, за никакъв к.р не стават. Тези които, ако има престъпление или са ортаци с престъпника или бягат по бързо от жертвата. Та, тези държавно платени, хайде да не използвам пак епитети, станаха най-обикновенни ибрикчии на Михайлов и изложиха България, а и самите себе си пред цяла ЕВропа.

  3. 1
    1

    ДАЖИВЕЙ БФС АЙЙЙЙ КЪНАРЙЕЙЙЙ

  4. 1
    2

    Подкрепа за г-н Михайков и цялото БФС! Надявам се лиценза на гомнежа да бъде взет! Феновете на Локомотив Пловдив подкрепят безрезервно ръководството на БФС!

    • 1
      1

      Най-човешки те съжалявам! Не знам какво ти е причинил някой в детството или по-късно, но сигурно е било тежко. От сърце ти желая да се оправиш или поне да постигнеш някакво подобрение.

  5. 2
    1

    На протест в софия ще ходят ли и бултрас бегачите ??? Празните им глави ги искат Лаута Арми, софия Запад, Ултрас Левски…

    Има ли клетва, която да пази спринтьорите от бултрасите???

    • 3
      1

      Ти къде ще ходиш бе нещастник? Пари поне до Пазарджик, намират ли ти се? А, и твоите авери за какво точно ще протестират? За съдийски комфорт № 1 в историята Ви! Олигофрен!

  6. 1
    1

    Хахах хаха, не трябва БФС да се ръководи от футболисти. По добре да е някой готвач 🙂

  7. 4
    1

    ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА !
    Е ТАКИВА ЩЕ СИ ПРАВЯТ КАКВОТО ПОИСКАТ .БЕЗНАКАЗАНО

Коментарите са затворени