В изпълнен с интересни моменти мач Академик отстрани Локомотив (Горна Оряховица) от турнира за купата на Аматьорската футболна лига. “Студентите” се наложиха с 3:1 над настоящ носител на трофея. Двубоят бе финал на Област Велико Търново, а победителя ще играе с победителя от област Габрово, един измежду Севлиево и Боруна (Царева Ливада).

“Железничарите” поведоха още в 13-ата минута с гол на Даниел-Виктор Кънчев. След много силно второ полувреме, свищовлии успяха тотално да променят ситуацията на терена и да обърнат везните в своя полза. Първо Момчил Емилев изравни в 61-ата минута, а в 70-ата капитанът Иван Ганев бе точен от дузпа, осъществявайки обрат за 2:1. В края на мача Димитър Николов оформи крайното 3:1 с красив индивидуален пробив.

След последния съдийски сигнал се наложи охраната да озъптява част от играчите и ръководство на Локомотив, които потърсиха саморазправа със съдийската тройка и част от играчите на Академик, но до по-сериозни сцени не се стигна и играчите и на двата отбора се отправиха да оберат овациите на публиката.

И така след мъжка и борбена игра, отборът на Георги Онов успя да надиграе най-силния отбор в нашата група, за радост на многобройната публика, която създаде невероятна атмосфера на стадион “Академик” каквато не бяхме виждали дълго време.