Дублиращият отбор на Ботев (Пловдив) допусна болезнена загуба с 0:1 от Беласица (Петрич). Срещата от 20-ия кръг на Втора лига се игра на “Футболен комплекс Ботев 1912”.

Тимът от Петрич, който се бори за промоция в Първа лига, излъга “жълто-черните” с един от малкото си удари.

В 6-ата минута Димитър Папазов получи отляво по атаката и стреля от близка дистанция, като топката мина покрай вратата. В 20-ата минута Лъчезар Балтанов се опита да прехвърли вратаря от центъра на терена, но стражът внимаваше и изби. В 30-ата минута, при една от редките си атаки, гостите пропуснаха след центриране от корнер. В 37-ата минута удар на Мартин Ситев се отклони от бранител и стана лесна плячка за вратаря на гостите. В последната минута на първата част шут на Акере бе избит от стража. Второто полувреме стартира с ранен гол за гостите. В 50-ата минута центриране от корнер бе засечено от Запро Динев, който с глава прати неспасяемо топката в мрежата. В 66-ата минута силен удар от границата на наказателното поле бе спасен от Мартин Панев, като с това положенията за гостите се изчерпаха. Секунди по-късно Никола Гелин се озова на отлична позиция срещу вратаря и стреля от движение, но стражът изби с крак. В 77-ата минута Димитър Балинов центрира отлично отдясно, топката се озова в Димитър Папазов и той от непосредствена близост стреля над вратата. С течение на времето натискът на пловдивчани се засилваше. Така се стигна до 85-ата минута, в която Атанас Чернев остана сам срещу вратаря, но стреля покрай вратата, пропускайки златна възможност. Секунди по-късно Константин Павлов на свой ред остана очи в очи със стража, пусна покрай него, но бранител изби. Последната добра възможност дойде в 89-ата минута, когато удар на Мирослав Георгиев бе спасен от вратаря.

СТАРТОВИЯТ СЪСТАВ НА БОТЕВ: Мартин Панев, Никола Нейчев, Атанас Чернев, Мартин Христов, Димитър Папазов, Самуел Акере, Станислав Петков, Лъчезар Балтанов, Мартин Ситев, Никола Гелин, Монир Ал Бадарин

9 КОМЕНТАРИ

  1. РАДВЪЙТИ СЪ, ЧИ НИ СТЕ КЪТ НАШИА СТУЛЮПИНСКИ УТБОР!!!! НИЙ СНЕ НА ДЪНУТУ В ТРЕТУТУ ГРУП!!!
    ПУФ ПАФ!!!

  2. 3
    1

    БИЛ ВИНОВЕН ПАЧЕВ?! А КОЙ ГО Е СЛОЖИЛ ТАМ? А КОЙ ГО ТРАЕ? А КОЙ СЛОЖИ ФИЛИПОВ? А КАКВИ ЩЕ СА РЕЗУЛТАТИ С НЕГО? ЛОШИ. ЗА ВСИЧКО Е ВИНОВЕН ВАЛЕНТИЧ. ТОЙ ПОДБИРА СЕБЕПОДОБНИ. ПРОСТИ И УПОРИТИ МЕРАКЛИИ. НАВРЕМЕТО ПАЧЕВ ДОЙДЕ ЗА ЦЕНТРАЛЕН НАПАДАТЕЛ. ГОЛЯМ МЕРАК ИМАШЕ ДА ВКАРВА ГОЛОВЕ. СТИГНА ДО ДЕСЕН БЕК. ПРИ ФИЛИПОВ ПОЛОЖЕНИЕТО Е ПОДОБНО. ТЕ СА ПОСЛУШКОВЦИ И МОКЕТИ. ОТЧИТАТ СЕ- ПЛАЩАТ СИ РЕДОВНО ЗАСТРАХОВКАТА. БАЛТАЗАР КАКЪВ Е? СЪЩАТА ПАЧАВРА. ВАЛЕНТИЧ СЕ КРИЕ ЗАД ГЪРБА МУ И ТРНИРА ОТБОРА. МИШОК! ПЛЪХ! СТРАХ ГО Е, ЧЕ ПУБЛИКАТА ЩЕ МУ ВРЪЧИ МЕТЛАТА, КАТО НА ЖАДНОТО. ПРЕДНИЯТ ТРЕНЬОР ПРЕСТАНА ДА ГО СЛУША, ОТБОРЪТ ПОТРЪГНА И ИЗРУДА МУ БИ ДУЗПАТА. ЗАПОМНЕТЕ! ДОКАТО ИЗРУДА КОМАНДВА ПАРАДА, БОТЕВ ЩЕ Е В ОКАЯНО ПОЛОЖЕНИЕ. ИНТЕРЕСТНО ЗИНГАРЕВИЧ ЗАЩО СИ ЗАТВАРЯ ОЧИТЕ. МОЖЕ БИ ЗАЩОТО СИ ОТВАРЯ ДРУГИ РАБОТИ. НО ИДВА ВРЕМЕ, КОГАТО НА СТАДИОНА ЩЕ ХОДЯТ САМО ФУТБОЛИСТИТЕ И ТЕХНИТЕ РОДНИНИ. ГОСПОД ДА НИ Е НА ПОМОЩ!

    • 5
      1

      Пачев е в школата много преди да дойде Валентич и няма нищо общо с чужденците.
      Тука работата е българска.
      Най-големите вреди на “Ботев” са нанесени от “отявлени ботевисти” !
      Ако така се продължава вярно е , че на стадиона ще ходят само футболистите , но без роднините.
      Няма как роднините да дойдат от Африка за един мач !

      • Кога беше назначен Пачев за шеф на школата?

        • Лятото на 2021 година, но е бил и преди това директор . После сложиха Младенов и след това пак върнаха Пачев.
          От години школата е на автопилот.
          Николай Киров преди да стане треньор на мъжете беше въвел ред. Имаше амбициозни треньори и качествени деца.
          Оттогава насам – пълен разпад и имитация на ДЮШ.
          И кой каквото може влачи и взема…
          Избягаха треньорите и качествените деца!
          Сега има едни послушковци и странници за треньори и качествени деца не искат да идват а и “слепите” селекционери не могат и да ги убедят , че тук е хубаво…

  3. Радетели за юноши в мъжкия отбор може да има тук – там , но има най-вече родители (на юношите).
    Пачев не знам дали гледа.
    Може да му е неудобно…
    Не, едва ли му е неудобно!
    Ако беше така отдавна да беше си признал , че не става за този пост ( и въобще за който и да е пост в школата) и в името на “Ботев” да си тръгне!
    Дори и за пазач се искат все пак някакви качества !
    А какви качества има той?
    Компетентен ли е ?
    Образован ли е ?
    Има ли съвременна визия за развитието на школата? ( не такава от 80 – те години на миналия век – футбола вече е много различен)
    Енергичен ли е да движи школата нагоре ?
    Има ли морал ?
    Обградил ли се е с качествени треньори и селекционери?
    Ако има възможност да получи финансови облаги като ” бута ” някое (или повече, или пък още повече деца ) за сметка на други дори и това да е в ущърб на школата ще откаже ли ?
    Все въпроси с отговор – “НЕ” !
    Истината е, че израелеца работи и иска да работи с юноши , но трябват да минат години и “коренни” промени в школата за да започнат да излизат качествени футболисти…
    Тук-там може и някой талантлив юноша да стигне до първият отбор, но какъв е смисълът от школа която “вади” по един читав футболист на 10-15 години?
    С Пачев толкова !

    • И това е вярно! Разбира се, това поколение не дойде от космоса! Ние го направихме такова…

  4. 4
    1

    Най-учтиво каня, радетелите за български юноши в българските отбори и в частност в ” Ботев”, поне веднъж да дойдат на стадиона! Но, не идват! Защото знаят, че могат да умрат от скука, или от яд, или от безсилие, или от всичко там от което се умира!
    Загубеното поколение, на една загубена Държава!

Коментарите са затворени