Кандидат-собственикът за Локомотив Пловдив Иван Пашов направи интересни разкрития относно клуба и това как смята да го финансира и развие след Христо Крушарски. Ето какво сподели строителният предприемач:

Г-н Пашов, какви са плановете ви и идеите за Локомотив Пловдив и неговото добруване?

– Най-важното за мен и това, което е на преден план е, че аз искам да взема не само клуба, но и целият комплекс на “Лаута“. Желая да го развия по такъв начин, че да помага на Локомотив да се самоиздържа. Втората идея, която е не по-малко важна, е да създам благоприятни условия за развитие на детско-юношеската школата. Затова искам да наблегна на игрищата, базата за юношите, за развитието на целия комплекс. В момента в Локомотив ги няма тези условия. Децата играят на терените на един мой приятел. Момчето ги предоставя благотворително, без да му плащат. Има възможност да се изградят нови игрища, които в момента искам аз лично да финансирам. Не чакам подкрепата от общината и от който и да е. Аз желая лично да инвестирам в развитието на целия клуб, за да отиде до нивото, което заслужава и отива на името и историята му.

Какви са най-големите ви опасения за клуба и отбора към днешна дата?

– Аз искам да помогна Локомотив да не изпадне в Б или В група. А пък не дай си Боже да му отнемат и лиценза. Всички гледат и констатират, че клубът умишлено се води към фалит. И не виждам причината за това безхаберие. Такова безумие не съм срещал досега – да разбием мечтите на децата от школата, защото той (б.р. – визира Христо Крушарски) е обиден ли или иска да си връща на клуба за нещо.

Колко скъпо удоволствие е Локомотив Пловдив?

– Не е чак толкова голяма издръжката на първия отбор. Щом съм взел решение значи съм преценил много добре, че мога да се справя. Не срещата с феновете им показах точно и конкретно моите бъдещи идеи. Вече се срещнах с кмета, с Христо Бонев и с много поддръжници на клуба. Обяснил съм моите искания, за да взема цялата концесия на стадиона и да го направя с лични средства и за собствена сметка.

Много хора ще кажат, че търсите лични облаги от всичко това и най-вече по отношение на поръчката за централната трибуна?

– Вече е дадена поръчката за централната трибуна, към която аз нямам никакъв интерес да я печеля. Важното е да има разбирателство между мен и строителя, който ще я спечели, за да може да изградим по най-правилния начин бъдещите обекти, които ще са в помощ за развитието на клуба. Чух много коментари, че искам да взема общинската поръчка, което не е вярно. Още по-смешното е, че ме спрягат с хора, които аз даже не познавам, които били зад гърба ми и ми помагат. Аз имам правилните хора, които реално милеят за клуба и ще ми помогнат за неговото развитие.

Готов ли сте с екип и можете ли веднага да се захванете за работа в клуба?

– Аз имам вече екип, който в момента чака да влезе директно в Локомотив и да помогне на отбора. Споделил съм пред Христо Бонев и кмета, че вече разполагам нужното финансиране и екип, за да издигна клуба до позициите, които заслужава.

Имате ли идеята как ще се случват нещата, разбирате ли ги чисто футболно?

– Аз може да не съм най-богатият човек, спонсор или президент на футболен клуб. Може да не съм футболно лице, но аз не съм длъжен и да съм такъв. От мен се иска финансирането и инвестирането. Аз имам нужния екип от специалисти, който ще застане зад мен и ще структурира правилно управлението на клуба. Зад мен имам доста хора, които ще дойдат като рекламодатели – бизнес партньори и не само, които също вече са готови да влязат в клуба. Няколко големи национални компании също ще застанат зад мен.

Какъв е планът ви за концесията?

– Да взема концесията поне за 20 години. Да построя хотел за рехабилитационни цели, да направя нови фен магазини, да изградя зали за различни видове спорт на територията на “Лаута“. Ще направя нови игрища, тенис кортове, кабинети за възстановяване на футболистите и много други неща, които съм заложил в своя бъдещ план.

Бяхте споделил в публикация, че вече сте се срещнал с Крушарски. Обявихте конкретни дати – на виждането ви – на 11 октомври и поискването на документите – на 16 октомври. Имахте ли вече обратна връзка?

– Тези дни ми се обажда човек, който се представи за адвокат на Христо Крушарски. Абсурдното в ситуацията е, че ме карат да подпиша нотариален договор за покупко-продажба за сумата, която искат преди изобщо да е започнала проверката. Да гарантирам, че те ще си вземат парите без значение какво ще покаже одита. В момента правят абсолютен саботаж на всичко, което аз правя и се мъча. Вече съм започнал да инвестирам в проверката, сформирал съм екип от професионалисти, които да направят одита, на които вече плащам. Защото вие знаете, че нищо няма безплатно. Вече започва втора седмица, от когато аз съм подал документите и нямам изпратен нито един от тяхна стран. Аз съм готов да платя акциите на клуба в рамките на три работни дни каквото покаже целия одит.

Виждаме, че има недоволство и сред феновете…

– Да, така е хората се надигат и искат да дадат гласност на цялата тази неправда. Аз желая не само да помогна, но и да закупя акциите, да дам финансово спокойствие на клуба. Но не съм от хората, които ще се съгласят с предварителен подпис, нотариални заверки или каквото и да е. Аз не съм кръводарител! Аз ви гарантирам, че ако стигнем до споразумение за акциите, ще направя всичко възможно в кратки срокове да вдигна клуба на крака.

Интервюто е на Росен Ангелов, “Тема спорт”

65 КОМЕНТАРИ

  1. Тия май още не осъзнават на къде отиват нещата. Единия тъпак сънува купи и пети, а другия тъпак сънува бултрас.

  2. Селяни, до вчера оригахте, че съм погребал Локомотив, казвайки истината за една пиянка, един кретен и един боклук. Да не забравите да ме споменете и когато Локомотив тръгне нагоре. Това винаги се случва през последните 24 години, през новия век.

    Очаквам оригане как Станислав е спасил Локомотив!!! Това е жълтата логика! В превод: НЯМА ПО -ТЪП ОТ БУЛТРАС!!!

    • Ахахаа абе МАЛОУМЕН ОЛИГОФРЕН, ти да четеш можеш ли? Като четеш, разбираш ,и написаното?

      Тоя байхуй му е през дедовия за вас, ше ви загроби така както не сте и сънували, щели да тръгнат нагоре, ше тръгнете ама към на майка си вмирисаната путка, тъпанар.

    • Tъп мъп, Станьо е педал, докомотиф си заминава по нанаолнището, към рогошките гробища, зона циганистан.

  3. 3
    2

    Пичове тоя палячо ако стане президент ще ни вкара в Б група. Пък и иска да строи какво къде,не каза за базата в Тракия. Само мъгла и приказки

    • 2
      2

      Бонке, валидолче, жълта курво?

      • На теб препоръчвам свещичка в дупето за прочистване преди секс!

  4. 4
    3

    Давай Бай Крюши, фалирай натрапнците от Кюстендил, пали акциите и по живо по здраво, неблагодарна гей банда

  5. 4
    1

    Олеле мале,ебати и клоуна с плитки джобове. Не знае какво го чака,или изпълнява поръчка

  6. 9
    3

    Мястото, което се полага на Локомотив-1926 е гр.Кюстендил!!!
    Локомотив – 1936г.е друга тема!

  7. 10
    2

    Крачка назад няма да дам, инвестирал съм в Локо, вече съм платил 500лв на счетоводител.

  8. 8
    2

    Аз ли се оказах най големият балама, не мога ли да си запазя отбора и да построя един завод за ракети в парк Лаута и още няколко там залички, кортове и хотели. След това интервю на този писател вдигам цената за акциите на 10 милиона .

  9. Иван Пашов заявява нещо скандално в това интервю. Че поръчката за централната трибуна вече е дадена. Точно обратното е, още не е избран изпълнител от община Пловдив, защото това са много тромави процедури. Тоест – Пашов индиректно казва, че победителят е предизвестен.

    • 2
      3

      Ти в коя държава живееш? Не знаеш ли как става в Булгаристан? При вас по-различно ли беше? Не се ли наложи да се обади “фена” на фирмата която подаде жалба срещу вашата поръчка?

  10. 8
    1

    Пич, след 4-5 кръга се очертава да сме четвърти отдолу нагоре. Мисли основно за това, не за 20 годишни концесии и тенис-кортове. Ако си решил, че покрай Локо ще заграбиш огромни площи и ще строиш на поразия, бъркаш сериозно.

    • 5
      5

      Е, чак пък огромни. Просто един излишен градски парк ще стане китен скъп квартал.

  11. 6
    2

    АХ КОЛКО ЖАЛКО Е ДА СИ КЮСТЕНДИЛСКИ МАНГАЛ

  12. 6
    2

    НАЛИ ЧАКАТЕ ИЗБОРИТЕ . ПАК . КЮСТЕНДИЛСКИ НАВЛЕЦИ . СПОКОЙНО ВСИЧКО Е ОК . ТОТОТО ЩЕ ПРОДЪЛЖИ С ПЪЛНА ПАРА . НЯМА КОЙ ДА ВИ ЗАМЕСТИ НА ТОЗИ ФРОНТ

  13. 5
    2

    20 годишна концесия!
    Пашов, ти в час ли си?
    После няма махане.

  14. 10
    1

    Призовавам всчики локомотивци, на протест.
    По добре да изпадаме и да започваме от нулата.
    Такива спасители не са ни нужни.
    Ставаме за смях.
    Ще изтърпим колкото трябва.

    • Точно така! Този с това интервю директно си каза, че повече се интересува от апетитната земя на целият комплекс, отколкото да гради качествен отбор! По-добре от долните групи, но без такива интересчии и търгаши на гърба на клуба!

  15. 10
    1

    От Локо съм.
    Да се смееш ли, да плачеш ли?!
    И това момче ще ни спасява!?

    • Ша вийбе, ве мангал, в дивака, дълбоко. Няма по-тъп от циганин-локомотивец!

  16. 3
    2

    Като баща ми беше майка, дай едно хапартамент и на мене
    ПЛАЩАМ ТИ РАЗХОДИТЕ

    • 5
      1

      И без майтап, Локо заслужава да изпадне в Б група и да си извоюва място под слънцето, а не да влиза през задната врата! Ако това има в предвид Пашов-аз съм За!

  17. 9
    1

    Ех, този двусмислен български език: “Искам да върна Локо …..” . Къде бе, сине майчин? В Кюстендил, във ведомството на БДЖ или в долните групи, от където го извади Наркомана? И друго! Никой в спорта няма запазено “място”! Днес си на върха, утре в миманса, а други ден на майка си в…..! Ако си решил запретвай ръкави и почвай. Ако, само ще приказваш и искаш, върви там де слънце не огрява!

  18. 9
    1

    Пашов с тези писма, кога… да е !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    На добър път, не ще ви изведе !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  19. 8
    1

    Това вече се казва инвеститор със замах!
    Какъв поглед!
    Даже имал и приятели, които ще го последват да опоскат ФК Локомотив!

  20. 1
    1

    Ок, искаш го. До колкото се знае, даваш 5 мишки и 🍐 ти дава акциите.. искаш го- взимаш го.

  21. В предложението от Пашов липсва да стопанисва и парк Лаута.
    затова го подсещам – нещо санитарна сеч, туй онуй…
    доста дръвца ще паднат, отделно шипки може да се берат и да се предават..
    при дъжд, охлюви…
    коприва на пролет…

    • 6
      1

      Не е вой. Пръцнах в шалварите. Саде Юве

    • 8
      1

      Само аз ли си мисля, че този пич иска да вземе Локото, за да застрои Лаута?? Там е доста добро място за луксозен комплекс.

    • 5
      1

      явно това е шейха за тях.
      само където днес е четвъртък, а не петАк

  22. 9
    1

    Най-новият строителен обект в Пловдив – Комплекс Лаута!
    Тук освен хотел и апартаменти, ще намерите: тенис кортове, магазини, аптеки, рехабилитация, игрище за деца, игрище за възрастни (което ще се ползва само от понеделник до четвъртък, понеже през уекенда вероятно да има мачове във В група)

  23. 5
    2

    Аз може да не съм най-богатият човек, спонсор или президент на футболен клуб.

    Зад мен имам доста хора, които ще дойдат като рекламодатели – бизнес партньори и не само, които също вече са готови да влязат в клуба. Няколко големи национални компании също ще застанат зад мен.

    Тииироооо-рирррооооо иу-иу-иу-иу! Идват санитарите, спокойно.

  24. 7
    1

    Квартал Лаута. Очаквайте сроко предварителна продажба на апартаменти.

  25. 11
    1

    “Аз не съм кръводарител!” цитат от Пашов!
    А, сега де!
    А, ние как даваме пари на зелено още на чертежи!?
    Значи към теб може, а ти за доброто Локо неМОЖЕ.

  26. 9
    1

    Лаутари, разбрахте ли сега, какво иска този симпатяга? Иска да застрои целия комплекс Лаута с хотелче, кортове и още 2-3 неща. Дано да ви се хареса.

    Иначе издръжката на първия отбор няма да е скъпа. Колко пари пък да струват заплатите на 22-ма юношки.

  27. 10
    1

    Това е вашия човек.
    Ако може на стадиона да събирате и цветни метали от понеделник до петък, ще е супер!

  28. 8
    1

    хахахаххаха
    хахахахахаха
    хахахахахахахаха
    Я, пак!
    е, не….това вече е ……

  29. 12
    1

    Абе лольо, ти последно ще даваш ли пари или ще ми ставаш писател?!

  30. 9
    1

    ех, хитрушо, така не става!
    и аз искам концесия за 20 години – един от твойте апартаменти

  31. 14
    1

    Отворено писмо до г-н Пашов

    Г-н Пашов, искате да платите на Г-н Крушарски всичко, което одит компанията намери и впише като разходи. Това е много добре. Абсолютно съм съгласен с вашия метод. Така се прави!
    Искам да се възползвам от този метод и да закупя апартамент 100 кв.м. от вас.
    Моля да ми бъде направен пълен одит!
    Разходи за разрешителни, материали и труд.
    Ако не ви се занимава, аз ще пратя одит компания или счетоводител за своя сметка.
    Нека вашите счетоводители приготвят всички документи.
    Нека всичко да е справедливо и честно, както вие искате!
    Разходите до стотинка.
    Като израз на добра воля и разбиране, ще ви изплатя и 10% печалба отгоре.
    Вие искате прозрачност, аз също.
    Вие искате да купувате, аз също.
    Благодаря за вниманието!
    С уважение :
    Иван Георгиев

    • 10
      1

      400 евро на кв.м. + 10% печалба = 440 евро на квадрат.
      100кв.м. = 44 000 евро
      И аз се записвам

      • 7
        1

        Големите строителни фирми с техника и складове цената пада под 300 евро на кв.м

    • 11
      1

      Точно!
      и аз се включвам…
      Азз също съм сериозен!
      Търся имот около 80 м2.
      Моля да ми бъдат предоставени документите за такава налична квадратура, която сте изградили и обособили като апартамент.
      Не се шегувам. Също съм готов да заплатя процент печалба…и аз в рамките на три дни, като вас, да платя сумата.
      Благодаря!

    • 8
      1

      Увеажаеми г-н Пашов,
      моля да ми предоставите на концесия за 20 години, апартамент финансиран и изграден от вас.
      Нямам претенции, че ще е на замазка и шпакловка.
      Желанието ми е да е първи жилищен етаж, над гаражи, които да усвоя за тераса.
      Също се надявам да направя от под покривното пространство – мезонет, с който да изплащам сумите за месечното обслужване по текущите разходи.
      искрено ваш: Станьо Пишлемето

  32. 5
    1

    Доста празни приказки и обещания. Концесия за 20 години без да си вложил абсолютно нищо и да си доказал добри намерения, а не само да имаш медийни изяви. Не мога да повярвам поне на 50%, а ми се иска.

    • 7
      1

      така и аз мога да го взема и да издържам локУто.
      Аз, викам да му дадем и парка да изсече, дърва за огрев, тъкмо идва зимния сезон.

  33. Хотелче, а?…мотелче, тенис кортове… магазинчета, залички…в доста населен район…екстра. Добър човек ще излезе.

    • стиксова, иначе се смееше че от стадиона на колежа ще се прави мол…
      ама май вашия се е запътил на там…

ОТГОВОРИ

Моля напишете коментар
Моля въведи име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.