Героят за Ботев (Пловдив) в мача със Славия – Николай Минков, сподели мнението си за мача.

Ето какво заяви бранителят минути след края пред клубния сайт:

“Позицията беше добра, със сигурност не беше най-добрият удар от моя страна. Теренът си оказа влияние, топката подскочи на вратаря, но съм доволен, че с моя гол отборът победи.”

“Много добре в отбора си знаем качествата, знаем какви са ни целите и с една здрава работа да сме здраво стъпили на земята.”

“Тези победи не трябва да ни вдигат в облаците, защото сезонът е дълъг. Важно е постоянството, със сигурност ще има мачове, в които няма да ни се получава. Колкото повече точки трупаме, толкова по-добре за нас.”

40 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    2

    Майко мила!!!Тези дето не харесвате отбора как играе си вземете по един фишек и знаете къде….за качество говорят.Цели 20 години,да не са и 30 толкова качество имаше в отбора,че свят да ти се завие!!!Сигурно през това време сте били много по доволни отколкото сега,нали???И затова не ходите на Колежа, нали???Сигурен съм,че повечето от вас са говорили през последните 10 години,когато играхме в Коматево,че когато стадиона стане,ще го тъпчем!!! Само че,вие живеете в някъв измислен свят и искате Ботев да е шампион,но,забележи,ако може да е с много красива игра, щото иначе не щем!!!Да си стават шампиони, ние няма да подкрепяме а ще плюем….и за фенове на Реал не ставате…..
    Не е важно по какъв начин си взел победа или си паднал,важно е дали си се раздал докрай и си изорал терена!!! Кажете ми,кой от канарите не се раздава,един,който според вас се скатава???Излагаме се,а се тупаме в гърдите че сме велики фенове!На фена работата му е да подкрепя отбора еле пък ако този отбор бие и се раздава докрай….победителите не ги съдят!И още един въпрос.
    Съгласни ли сте по този начин да станем шампиони?
    Лично аз съм за и с двете ръце,канари!!! САМО БОТЕВ

  2. 2
    6

    Прав си, Минков.
    Трябвая да се благодари на г-н Пеевски. Без него пак сме на дъното като предишните дълги години

    • 5
      1

      Дълги, дълги, колко да са дълги, като при Валентич бяхме 3-ти.

    • 3
      1

      Абе циганите от кога не са вкарвали гол? 4 поредни мача, 6 мача без победа. Ботев щели да ходят на лагер в Анталия, стягат сериозна селекция, а нашту циганскуту локу се е запътило към Б група ако оцелее въобще до края на сезона. Куроносителя Крушарски щял да изгори акциите, че никой не ще да му даде 5 мильона за нашту циганскуту Коку. Анаа, ко ши прайм ся? Братя Вълчувци бегум всички пу казаните да сабирами кашон и велпапе да спасявами нашто циганското Локуту. Няквъ мутра-бурче излязлъ ут зътворъ искал да на зима, ма саму дикларации пишил в унува фесбук ли как му викът дето на тилифонити там са пишат суциална мрежъ му викът, ма суциали там дават ли батее? Аз мойти чавета малку помущи да взимам искам от таз суциалнъ мрежъ фесбук и за Локуту ша дам да са спаси утбора на Стулипинуву, той нашта гордост е. Ф Стулипинуву всеки е за Локуту батее, ти знайш ли? Ний много си убичами Локуту, ма саму Ботиф гледами, чи те са близу ду върха и са убизпичени многу завиждами батеее, кат гладни циганчита тропами с празни тенджири и чинии дет вика нашия куроносителя Клушарски. Що ни викати цигани батее нъ всеки стъдион, ний сми роми батеее и многу съ убиждъми!

  3. 5
    2

    Защо намалява посещаемостта на мачовете на Ботев? Има един форум на феновете от Ботев.Нямате представа как там няколко неадекватни “фена”пишат глупости,псуват и проявяват нисък интелект,култура и вулгарен език.Това се чете от масата привърженици,които се отвращават от фенската среда и се ограничават от нея.То е срамно да се идентифицираш с такива неандерталци.

    • 2
      3

      кой е този форум? И аз това се питам? Как може на мач на утрепания нац.отбор срещу Люксембург да има почти 16 000, а на мачовете на Ботев да не ходят хората, при все , че отбора се бори за челните места?

  4. 6
    3

    Момчета, радвайте се на играчите ни, защото скоро няма да може да гледате играта на Конте, Бернат и вероятно Нвачукву. За всички тях нашият отбор е трамплин към по-силно първенство с по-големи пари. И не бива да им се сърдим, защото футбол се играе до 35 години и след това, ако не си натрупал солидна сума, си за никъде.

    • Ще дойдат други, това е футбола днес. Дано дойде някой като Бароан за да видим малко романтика, или да се върнат Неделев, Серкан, Шопов…

  5. 2
    4

    Стоян канара каза че от питътъ и 6-те бахура не е слизал от облаците ва да гоейба.

  6. 5
    1

    Перейра бил незабележим. Абе вие въобще разбирате ли от футбол? Първо момчето се казва Перера, а не Перейра и второ той е дефанзивен полузащитник, черноработник… неговата работа е да посреща противниковите халфове преди да са стигнали до защитата. За вас сигурно най-забележими са хората, които вкарват голове, а останалите са по милост в състава. Перера си върши много добре задачите, а също така вкара гол с глава и има няколко асистенции, а не му е работа това. Попето и той незабележим! 🙂 🙂 Ей богу, неговата работа е да поеме топката от защитата и да я подаде на крилото или да изведе Трибуле на позиция за шут.

    Абе то и Бернат е доста незабележим, срещу Славия дори не се изпоти… как ви идват на акъла такива тъпотии се чудя?

    • 1
      3

      Ами по същата логика ще те контрирам за Балоянис! Да ми го слагаш в графата супер играч?!? Да, ПереРа е черноработник и не може да донесе красота в играта. Нали за това говорим, че няма красота и фантазия в играта ни, че играем хаотично в отбрана, че на Попето пасовете за гол се броят на пръстите на една ръка и то на шлосер! Никой не твърди че победите ни са незаслужени или подарени!!! Никой не твърди че сме имали по+добър старт на първенството!!! Трябва обаче да сме реалисти и да отчитаме ужасната форма на Цесека и слабите отбори от 5-то място надолу.

      • Супер играч при нас няма. Все пак това е ефбемти лигата. В нея супер мега шампиона пада с 2:7 от някакви си азери, а останалите окапват още в квалификациите на евротурнирите.

        • Това казвам и аз, всички са средна ръка футболисти, но Керкез ги е подредил правилно и всеки спазва указанията му и печелим….с 1:0 но печелим. Да твърдим че сме много добри е твърде несериозно. В тази Ефбемти и лигата няма един читав футболист на европейско ниво. Тези продажби са ми направо като мегасделки, шапка свалям на Зингаревич.

  7. 7
    1

    Елате на стадиона! Не може отборът да е в подножието на върха и да има 4 хиляди души публика и то в събота вечер в приятно време.

    Сега срещу Черно море какво ще е оправданието? Петък е и сме на работа ли? Кой ти работи в петък следобед бе пичове?

    • 3
      2

      Работят, бе, колега. Особено тези, на които устите им постоянно бълват претенции. Толкова години слушах, че Коматево е на края на света и за това не са на стадиона. Сега им пречи тревата, като че ли някой ги кара да тичат по нея. На друг му трябват българи в отбора, макар, че жена му си отваря кълките само за удоволствие, а не да ражда деца за да има някакъв подбор. Да не говорим за гостуванията: От години, само едни и същи са на мачовете навън. Всички знаем, че нашата публика си е наша, пловдивска. Но, и при тази чудовищна стагнация, във всяко едно отношение, по-малко от 8-10000 души на стадиона е обида за нас самите.

  8. Ами щом казваш,че Перейра е незабележим няма смисъл да пишем повече.Та той е дефанзивен халф и негова задача е да разбива атаките в средата на терена и да помага в защитата.А той участва и активно в изграждането на атаките и головите пасове.Справка гола ни и извеждащия пас срещу Берое.Много по-добър е например от Етоо.А миналият сезон игра отлично по принуда и като централен защитник.Май си като ония,които навремето за същата позиция казваха,че Марин Бакалов играел в Ботев,защото варял на покойния Чико компотите и му правил зимнината.А той е вторият футболист с най-много мачове в елита на България и беше незаменим черно работник.

    • Кой е твърдял подобно нещо за Бакалов? Бакалов притежаваше качества за двама като Перера!

  9. Въпреки контузиите на почти всички нападатели и на трима халфа, въпреки продадените Уме, Етоо, Ханкич, Секулич, напусналите Мертенс и Брахими, въпреки съдийските тесли с говеда и сега със Славия 2 чисти дузпи за игра с ръка, въпреки отвратителния терен, който пречи много повече на нашия отбор, защото той води играта(изключая мача с говедата, където те имаха инициативата), имаме най-добрия старт в първенството въобще. Дори в шампионската 1967г в първите 11 мача имаме 4-6-1 тоест по системата с 3 точки имаме 18 точки срещу 25 сега.
    Не знам какви претенции може да имате към треньор и отбор??? Засрамете се!!!

    • Къде намеси треньора? Напротив! Благодарение на него отбора играе по този начин, прагматичен но печеливш!

  10. Помаци,пийте си хапчетата Пенев разтрогна по взаймно съгласие, КО стана УА?

    • Много хубаво. Въпросът сега е, кой ще му плати договореното??… след като нямате собственик и никой не се е ангажирал да плаща, каквото и да е.

    • “Това е гордос да си помак ни е сме траки от племето беси най великите”! Дословно копирано от Фейсбук.
      Кой си е именувал трибуната “Бесика”?

  11. Защитата се прави от целия отбор и вратаря.А когато всички са едно цяло и си помагат и ги няма Игонен и Кайзер на вратата са на ниво.Има и израстване при Минков,а и Етоо и Ван Хертем не са на бека.Само Там е дупката в момента,но другите явно компенсират.Да не говорим за големият отбор от 80-те години,където десния бек винаги си е бил дупката в защита.Никой не казва,че сме кой знае какво в момента,но въпреки всичко бием и сме в челото на класирането.От колко години Ботев не се е задържал толкова дълго там?Отговори си сам и се радвай на това,ако си истински ботевист,а не си буфер провокатор.

  12. До този с победите и самочувствието.Ами това значи здрав тактически отбор с непробиваема защита.И шампионския отбор е играел на контраатаки.И италианците са биели със здрава защита и прословутото катеначо,но са били фактор в световния футбол и със самочувствие.А и ако го нямаше нагласения български ВАР и нямахме толкова контузени нападатели и голаджии головете щяха да са в пъти повече.

    • 1
      2

      Всички бяхме на едно мнение относно защитата, че е най слабото звено. Само безумно слабите Цесеката, Хебър, Ботев Вр, Крумовград… са причината да изглеждаме като Реал Мадрид в твоите очи.

  13. 5
    1

    Чета коментарите и недоумявам как вместо да се радвате на най-добрия старт на Ботев в първенството търсите под вола теле за да се правите на интересни и да критикувате.Нямало класа в отбора.А Конте,Балоянис,Перейра,Ивелин,Уджа,Трибуле и т.н. не са ли класа.В миналите години колко класни играчи сме имали.Даже и през 80-те години и шампионския отбор от 1967г е нямало толкова класни играчи по едно и също време.А и играта не им харесвала.Ами като има постоянно текучество и тежки контузии и играем на този невъзможен терен това си е геройство да бием почти наред и да сме с толкова победи като гости.Никой не лети в облаците,но спрете да се правите на разбирачи и капацитети и се радвайте на отбора и Керкез,който от нищо прави нещо.

    • 1
      3

      Никой не се прави на интерес! Просто имаме други критерии за класа и качество. Знаем че в царството на Слепите, Едноокия е Цар. Радваме се на класирането и победите, но играта не пълни окото. Ти ако се прехласваш по начина по който играем, значи или си сляп, или болен фен. Толкоз грешни пасове, толкоз хаотични отигравания не могат да ме вдигнат в небесата. За мен тези футболисти, без тактиката и изискванията на Керкез….и без дозата късмет, ще са доста по-назад в класирането.

    • Конте е може би класен футболист. Балоянис ми вдига кръвното поне по 5 пъти на мач. Уджа е класа, но за съжаление се контузи, така че все още не знаем как кога и с колко ще вдигне нивото ни. Перейра е незабележим, Попето също! Попето няма сили да участва в защита, няма сили да мачка в атака, но с един пас носи победния ни гол и толкоз! Трибуле….все още загадка.

    • Забрави ли че две от тези гостувания бяха в Пловдив? За състоянието на терена съм съгласен, не можеш да очакваш красив и комбинативен футбол на такъв терен! Няма две мнения по този въпрос.

  14. 2
    3

    Много малко голове бележи отбора. Тези победи с по 1-0 не знам какво самочувствие могат ви дават.

    • 1
      3

      Единствения мач в който бях сигурен че ще спечелим и доминирахме, беше първия във Враца! Всички други победи бяха Изстрадани!

  15. Чичовото и Крушата са се договорили. Още една страница от шеметната кариера като треньор на Супата е затворена. Скоро може да издаде цял сериал-Богат беден!

  16. Много правилен начин на мислене. Първо, има още много мачове до края и целта евротурнири не е постигната и второ, при това слабо първенство ако не си на първо място, значи не си направил нищо, за което да си в облаците.

    Тази година третото място нищо не гарантира, защото има бараж с 5-тия, а в края на шампионата се задават много трудни мачове, защото ще играят първите 4 отбора всеки срещу всеки.

  17. Поне си признава човека че няма място за еуфория. Тези резултати някак си не отговарят на класата на футболистите ни, явно дисциплината и колективизма налагани от Керкез ни помагат да печелим.

    • 1
      1

      Смотан, другите отбори ,по-голяма класа ли са шматко?!?!??

      • 1
        1

        Не знам, ти ще кажеш. На мен нито нашата игра ми харесва, нито първенството има качество, нито националите….Ама твоя критерий може да е друг селяко див!

        • 1
          1

          ….виж класирането ми харесва, ама това са две съвсем различни неща и то е плод на безумно слабите ни съперници.

ОТГОВОРИ

Моля напишете коментар
Моля въведи име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.