Локомотив София и Крумовград завършиха 0:0 в мач от осмия кръг на efbet Лига. Двата отбора си разделиха по едно полувреме в столичния квартал “Надежда”, но като цяло създадоха твърде малко, за да стигнат до успеха. През първата част инициативата беше за възпитаниците на Атанас Рибарски, докато през втората част “железничарите” пропуснаха добри положения чрез Анте Аралица, Светослав Диков и Красимир Станоев.

Крумовград събра 14 точки и остава на девето място във временното класиране. За новия треньор на “червено-черните” Антон Велков това беше първа спечелена точка след завръщането му. Неговият отбор вече има 11 в своя актив и заема 12-о място.

Двубоят започна с по-активни действия на гостите, които владееха инициативата през цялото първо полувреме, но рядко застрашаваха Александър Любенов. В 8-ата минута домакините сбъркаха при изнасянето на топката. Красимир Станоев сбърка с подаване към Рапосо. Матеус овладя, напредна и нанесе удар, но след рикошет топката излезе в корнер.

В 12-ата минута Мамаду Диара получи контузия и беше заменен от Анастасиос Пицолис. Десет минути след това Диего Рапосо опита удар от далечна дистанция, който премина над вратата. Крумовград продължи да бъде по-активният отбор и след половин час игра Рапосо овладя топката след разбъркване в наказателното поле и нанесе удар, който срещна тялото на футболист в червено-черно.

Домакините отправиха първия си удар към противниковата врата в продължението на първата част. Доналдо Ацка свали с глава центриране в наказателното поле за Анте Аралица. Хърватинът опита шут от движение, който обаче беше твърде неточен.

Три минути след почивката Красимир Станоев центрира отдясно, а Аралица нанесе удар с глава, който Янко Георгиев спаси. Това беше и първият точен удар в мача.

Двубоят продължи да не предлага нищо съществено пред една от двете врати. В 77-ата минута Доналдо Ацка намери Аралица в наказателното поле, но хърватинът от удобна позиция не успя да нанесе хубав удар с глава и прати топката в аут. Две минути след това Аралица надскочи Шимич при центриране на Бруно Франко, но не успя да отиграе добре топката с глава и я прати покрай вратата.

В 88-ата минута Светослав Диков засече с глава центриране отляво, но прати топката опасно покрай вратата. В първата минута на добавеното време “железничарите” пропуснаха още една добра възможност. Валентин Николов получи в наказателното поле и върна към оставения непокрит Красимир Станоев. Халфът нанесе удар от около 12-13 метра, но над вратата.

1 КОМЕНТАР

  1. Истинското Локо и Крумовград не намериха път към гола

ОТГОВОРИ

Моля напишете коментар
Моля въведи име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.