Отборът на Ботев Пд записа осма победа от началото на шампионата. „Канарчетата“ се наложиха с 1:0 над Славия в мач от 8-ия кръг на efbet Лига. Срещата се игра на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив.

Единственият гол в срещата реализира Николай Минков през второто полувреме. Попадението обаче падна след неубедителната намеса на вратаря на Славия Николай Кръстев.

Това е трети пореден успех за тима след последователните успехи над ЦСКА 1948 и Левски. В следващия кръг пловдивчани посрещат Черно море. Славия пък е домакин на Локомотив София.

Отборът на Душан Керкез вече е на 3-ото място в класирането с 25 точки, след Лудогорец и Левски. Славия е на 11-а позиция с 11 точки.

Домакините бяха по-добрият тим, с повече голови ситуации, както и по-активният отбор през всичките 90 минути. Затова и успехът е закономерен.

В 60-ата минута домакините успяха да открият резултата. Николай Минков се разписа за 1:0 след мощен диагонален удар, топката тупна пред вратаря Николай Кръстев, който се опита да я улови, но вместо това тя влетя в мрежата му.

54 КОМЕНТАРИ

  1. Пич не исках да споря с теб,но явно трябва!!!Милано е 1,4 милиона население,така че пак се пробвай да пресметнеш с проценти!И явно си бул на мач който се брои на едната ръка като такива с ниска посещаемост,провери кои отбори имат най голяма средна посещаемост и със сигурност Милан ще ти е в топ 3…

  2. Брато,не ми противоречиш,но си противоречиш!В Милано стадиона е 80 хиляди а в Пловдив 18 хиляди….просто в Европа хората са истински фенове и подкрепят до край!!!

    • Аз съм бил на Милан-Сампдория и половината стадион беше празен.Да беше казал поне Барселона, там е фул нон стоп.

      75 000 са 2,5% от 3 милиона.
      2,5% от 300 000 са 7500, демек в процентно отношение на мача с говедата сме били повече от тея на Милан. 😀

      • Как да подкрепяме истински с тези селски корени, само далаверата търсим.

    • Хахах неграмотен столипински олигофрен…ние сме твоЙ…мама ти деба удушена

  3. Има тук един дето постоянно се оплаква от футбола на отбора ….а ве великия разбирач и “Голям фен” на Ботев от 80-те!!!Аз да те питам!
    Кажи този отбор от онова време колко победи като гост имаше???
    Аз съм също и фен на Милан и в момента отбора е леш,но днес имаше 70 хиляди бе,майна!!!С такива фенове като теб,нищо добро не ни чака…. фена за това е фен-той подкрепя в добро или лошо….
    Кое е по лошо?Да практикуваш футбол какъвто позволява в момента състава ти,но пък той почти винаги побеждава или да играеш в къщи красиво,но навън който те хване да те тупка???ГАЛОШ!
    Няма да спра да говоря за Душан само хубави неща,щото този човек направи невероятни неща с този отбор,чупи всякакви рекорди,докара ни купа и няма да спра да говоря,че това е обидно да няма хора на стадиона,при положение че отбора в момента върви, въпреки всичко….не може с говедата да има 12 хиляди,не може да ми го побере главата,ама с такива като теб фенове сега вече взе да ми става ясно….със здраве и САМО БОТЕВ

    • Брато, не че ти противореча, ама Милано е 3 милиона, Пловдив-300 000 сещаш ли се?

  4. 1
    2

    Стоян канара пита защо пак сме наказани ва. Една шепа ора бяйми на Автогарата с жлътата козиркичка ва да гоейба.

  5. Цял отбор , които са готвени за титуляри са в бокса , Джеймс Ето о също го няма , отбора играе почти с заместници на основните състезатели + гадния терен …имайте малко милост и идвайте на мачове , срамота , иначе се смеете на Локото ! В края на ерата Христолов бяхме повече !

  6. БАТ ВИ ФЕКАЛ БУФЕРОФ ПОТОМСТВЕНИА КЛОАКОМОТИФЕЦ:))))

    Братя буферляци, бургуджии, кошничари,турлукчии, демирджии, вретенари, гребенари, калайджии, калдараши, копанари, артъкпъртъци и сичкия катун!!! ИНТРИГАНТИ! ИБРИКЧИИ!!! ГЕЙОВЕ!! АБИТА! КЛОАКОМОТИФЦИ!!!!!

    КО ДА ВИ КАЖУВЪМ АПАПИ? УСРАФМИ СЪ МОШТНУ!!! ТОА НОВИА ПАША МАКАР И ДА ИМЪ АНАДОЛСКА ОСАНКЪ МИ СЪ СТРУВА МИНТЕ?? БАТАЛЯСЪНИ СНЕ!!! ПАРОВОЗА НЕМА ВАДИНИ УТ ГУЙНАТА!! ПЪЛИН КЕНЦ!!!

    НИЙ СЪ БЪЗИКЪМИ С КРЪВУЛОКА КРУШОНИ, АМА ТАКЪФ БАХУР ША ИДЕМ КЪФТУ НИ СНЕ СЪНУВАЛИ!!!! ТАКА ШИ НЪ ИЗЛАШКА, ЧИ И ОТ В ГРУП НЕМА ДА ПОЧНИМ!!!! УТ КУКЛИН ША НИ СЪ СМЕЯТ!!! СИЧКУТУ РОМ ША НЪ БЪЗИКА!!! СЕКИ ША СИ ПРАЙ ТЪ ШАК С НАЗИ!!! ГУЛЕМИ КУДОШИ НЪ УЧАКВЪТ УТ БЛИЗУ И ДАЛЕЧ!!! ГУЛЯМ КАШМЕР!!
    АМА, НАПРЕШ ХРАБРИ ДОГАНИ! ПУФ, ПАФ!:)))))) НЕМА ЛАБАВУ…

  7. 2
    8

    Постоянно чета колко обидно било, че малко хора били на стадиона.А всъщност не е зле ръководството и треньорския щаб да се замислят защо е така. В днешно време футбола е спектакъл, шоу. Преситени сме от футбол по телевизора. И голяма част от хората предпочитат да си останат в къщи вместо да гледат поредния мач на Ботев с грозен футбол, с минимална победа или загуба от 1 гол.Футболистите също трябва да го разберат. Определено играят за победа с 1 гол и не се и опитват сериозно да вкарат повече.Даже и печелят време след като поведат.А това поведение плюс бавния и демодиран футбол се наказват от публиката.И да ме плюете сега-това е истината. Да, вярно е, че доскоро пак играехме грозен футбол и по-често падахме, а сега пак играем грозен футбол, но поне печелим.По-паметливите обаче ще си спомнят, че с Валентич начело даже и медали взехме, но играта беше също толкова безлична, грозна и демодирана.Да, често взимахме мачове на късмет. на късмет бихме и днес и миналата седмица. но докога ще имаме този късмет??? Затова не се учудвайте, че много хора предпочитат да си останат в къщи и да гледат мача по телевизията.Защото искат да виждат себераздаване, атаки от първата до последната минута, голово шоу-така както го правеха например отбора на осемдесетте. Според мен посещаемостта дори е добра предвид гореизложеното.

    • Първо да оправят терена. След това да имаме претенции към футболистите. Трудно се играе в момента на този тежък терен. Нашият отбор се опитва да практикува комбинативен футбол, а за това е нужно да има и нормална настилка.

      Отделно от това в отбора има много контузени важни играчи – Перера, Уджа, Акере, Николов и това сваля сериозно класата и възможността на треньора да прави промени, ако някой не играе добре. Днес на пейката нямахме нито един футболист, който да влезе и да подсили отбора. Влизат Мараш и Илиев и вместо да видим освежаване, виждаме отслабване на отбора. Попето по едно време яко се скара на Коко Илиев, който не знае къде да застане.

      • Терена е леш! Трябва да влиза булдозера и да изрине всичко за да се положи нов терен и дренаж. Ужас! На горния фен ще м7 задам един въпрос-Харесва ли му играта на Левски? Защо феновете на Левски пълнят трибуните? Всичко е любов!

        • Прав си- отборите са равностойни, даже и Лудогорец тази година не са толкова доминиращи и няколко пъти получават съдийски подаръци за 1:0. Не мога да разбера да се пълни стадиона за некадърниците от националния отбор, който даже и Ганкиното не играе, а за нашия отбор, който реди победа след победа, да няма хора!

          • С Националния нещата стоят малко по-различно-патриотарщина.

      • А, защо ако беше добър терена Минката можеше и да не вкара!

        • Можеше. А можеше и други двама да вкарат. Ясно е че на този терен футбол от сорта тики-така не става. Чернев се справя далеч по-добре от Там, а Вини просто не е същия както в Берое, въздух ли не стига или стила на игра не му пасва??? Крилцата ни са като Конника без глава-търчат насам натам, нямат идея какво да правят с топката в крака, Корошец и той нещо ми бледнее, само Мараш е вдигнал с един милиметър нивото.

    • Лошото е, че няма вече фенове, а само дървени философи, на които не им се ходи на мач! Отборът побеждава- красиво, грозно, побеждава и след хубава победа , като тази над Левски, няма хора! Не можем да обвиним играчите , че не се раздават, футболът ни не е грозен, просто не е ефективен, не можем да затваряме мачовете. Що се отнася до отбора от осемдесетте много добре го помним как биехме в къщи с 5-6 гола, а винаги падахме навън- Марек, Ботев Враца, Пирин, Сливен, Берое, Черноморец Бургас и др. Да си фен не означава, че трябва да ходиш на мачове само когато отбора побеждава и играе супер красиво, да си фен означава да подкрепяш отбора във всяка ситуация, във всяка среща!

      • Дедо Поп и по-лошо ще става, още като се оправдаваха че, Коматево не е нашият дом!? Тогава ми светна че щом не можем да напълним Коматево всеки мач, защо ни е такъв голям стадион. Колежа не трябваше да е повече от 12000 седалки.

    • Бат Джони и на мен не ми харесва това с един гол, обаче да говорим за късмет днес, идва ми в повече. Контролираме играта на 90 процента, аз не виждам как ще ни вкарат гол , ако ще мача да продължи до вторник. Иначе малко публика , няма фенове, лакират си ноктите за чалготеките, няма спортни хора.

  8. Да продават Начукво, че започна да дразни. Това момче няма никакъв прогрес в тактически план, само едно търчане като муха без глава.

  9. Мачовете на двата отбора до дербито

    Ботев – Черно море (д), Септември (г), Локомотив Сф (д), Ботев Враца (д)

    Локомотив – Спартак Варна (г), ЦСКА (д), Славия (г), Арда (г)

    Тегава серия се оформя за единия отбор, а другия разцъква само със слабаци.

    • Локомотив имаше 4 поредни домакинства но не се възползва

      • Сега от трите гостувания ще наваксат, ще вземат поне 15 точки.

  10. 9
    1

    Бием всички с 1:0 от тук до края за ужас на малцинствата. Паркирайййййййй

  11. 1
    18

    Баси и порното, циганите и до утре нямаше да вкарат, ама вратарчето получи СМС от В. Стефанов и пусна ебаси смешния гол. Този мач ще бъде разследван от УЕФА и жълтите чукундури ще бъдат върнати обратно на село. Кур за ботевЪ мама ви дейба циганска.

    • 8
      1

      Хахахаха Шейх Диаманка и Набил Макни пратиха смс, казаха да си ебеш майката

    • В Пловдив циганите са на Лаута!
      Цяла България го знае и за това, на всеки стадион ги посрещат с мощно скандиране:
      ЦИГАНИ, ЦИГАНИ, ЦИГАНИ!

    • ПРАВЕЩ СИ ТЪНЪК, ВЕСЕЛ, НЕЗБРАВИМ, РАЗТОВАРВАЩ, МОЩЕН НО НЕВИНЕН И УСПОКОЯВАЩ ТАШАК С КЛОАКОМОТИФФФ 49,12:)))

      Братя буферляци, бургуджии, кошничари,турлукчии, демирджии, вретенари, гребенари, калайджии, калдараши, копанари, артъкпъртъци и сичкия катун!!! ИНТРИГАНТИ! ИБРИКЧИИ!!! ГЕЙОВЕ!! АБИТА! КЛОАКОМОТИФЦИ!!!!!
      ВАЖНУТУ Е ДА СНЕ УБЕДИНЕНИ УТ СТУЛЮПИНСКУТУ ДЕПЕСЕ!! САМУ РОМСКИА НЕСЛУМИМ ДУХ И ДЕПИСЕТУ ША НА ПРАВЪТ ШАМПОАНИ И САЯ ГУДИНА! ПУФ, ПАФ!:))))))))))))))))))))))))))))))))))) НЪЛ ТЪЙ?!!!:))))

  12. 16
    2

    С толкова контузени и продажби на двама,трима това което правим е ама наистина максимум….като сложим и отвратителния терен и двете крила,които нямат 20 години + Никола,сме перфектни!!!Но за мен е обидно да има толкова малко хора на мача,при положение че Душан чупи рекорд след рекорд!!!Явно БГ футбола тотално отблъсква фена….толкова много мачове вече има по ТВ…. САМО БОТЕВ

  13. 10
    2

    Харесва ли ви класирането, дънни риби? Само по-силно говорете, че не се чувате.

    3. Ботев 25 т.
    ….
    10. Ювентина 13 т.

    • 10
      1

      Плешивия изрод говореше за 12 точки разлика.

      Ей ти ги, айся ЯЖХУЙ!

    • 8
      1

      Тъкмо ми се е досрало, а един циганин няма да отвори уста.

  14. 18
    1

    Тая работа започна да става еднообразна приятели-всеки уикенд едно и също-БОТЕВ бие, циганите ги ебат, бахти скуката.

    • 2
      10

      Селчо скука е за тебе отивай да береш праз и зеле да се забавляваш

      • 10
        1

        Истина е, за мен е скука а на тебе ти го подават секви от близо и далеч в лилавия гъз и ти се радваш и ти е весело.

        Нормално-хората са различни…

  15. 12
    1

    Минков, шут и… Станиславе, Тъпак, кармата удари и Славия.

  16. 7
    1

    Щом урода се изказа вчера всичко беше ясно за днес ! Сега срещу Морето също да се изкаже , за да може да вземем комплекта от 9 точки за домакинствата !

  17. 9
    1

    След прогнозата на плешивия урунгел нещата бяха ясни.

    Абе някой знае ли как е класирането? Щото някой нещо за 12 точки разлика говореше.

  18. 12
    1

    Еее тия жълтури купиха съдийте купиха и вратерчето ама те имат пари ние циганите не можем да съберем 500 лв да дадем рушвет за да може и ние да се порадваме за една победа че одавна не сме се радвали .Да се съберем да ходим при при руснака да му се молим да му правим по един минет да ни купи поне една победа

  19. 12
    1

    Плешив, мини през Колежа да си получиш въжето и сапуна както ти бях обещал. Нещо да кажеш за следващия ни мач?

    • Мълчиш. Няма да е за дълго. Ще окнеш нещо за бахури и паламуди, не се съмнявам, има цяла седмица.

ОТГОВОРИ

Моля напишете коментар
Моля въведи име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.